У Тернополі відбудеться 8-ий «Мистецький фестиваль «Ї»: чекають Андруховича, Іздрика, Ірванця

16–20 червня у Тернопільському драматичному театрі ім. Т.Шевченка відбудеться «Мистецький фестиваль «Ї». Програма містититиме літературну, музичну й кінотеатральну складові. Учасниками фестивалю стануть Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Юрій Іздрик, Андрій Любка, Макс Кідрук, Галина Крук, Мар’яна Савка, Дара Корній, Дмитро Лазуткін, Марк Лівін, Олександр Ірванець та інші відомі письменники.

Фестиваль триватиме 5 днів, перших два з яких тематичні: у середу, 16 червня, тернопільські письменники виступатимуть у бібліотеці «Літературне Тернопілля», 17 червня запланований кінодень з показом сучасних українських стрічок у Палаці Кіно. Вхід на ці події вільний для всіх охочих, за попередньою реєстрацією.

«Мистецький фестиваль «Ї» уже став доброю традицією та нешаблонним символом Тернополя, адже щороку він проводиться саме у Файному місті. Одного року фестиваль відбувся у форматі громадського бюджету, що свідчить про зацікавленість тернополян у сучасному мистецтві та популяризації української культури», — зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Фестиваль відбудеться з дотриманням усіх карантинних вимог: дистанція при розміщенні посадкових місць, антисептики та вхід тільки  у масках.

 Організатори прагнуть зробити мистецтво доступним: завдяки підтримці низки органів місцевого самоврядування, вхід для пенсіонерів, учасників бойових дій, людей з 1 та 2 групою інвалідності (з супроводжуючим за потреби) та дітей до 7 років у супроводі батьків — безкоштовний. Для отримання пільгового квитка потрібно показати на місці відповідне посвідчення, яке підтверджує особу.

«Мистецький фестиваль «Ї» — одна з провідних культурних подій в Україні, яка поєднує різні креативні індустрії: літературу та видавничу справу, музичне, аудіальне та художнє мистецтво, кінематограф та фотографію. Щороку, починаючи з 2013-го, фестиваль збирає найталановитіших митців зі всієї України та найближчого зарубіжжя для презентації книг та музичних альбомів, картин, кінострічок, світлин та проведення гострих дискусій на важливі для суспільства та національної культури теми.

Продаж квитків 

Програма