Твій хід: обираємо книжки-ігри

Розрада довгих зимових вечорів, помножених на перманентний карантин - книжки з іграми-ходилками, коли під однією обкладинкою зібрано декілька ігрових полів. Видання на кшталт «Великої книги різдвяних ігор» не набридають: щовечора можна обирати іншу тему. Класичні ігри з яскравими картинками розвивають уяву, тренують лічбу та будуть актуальними не один рік.

Книжки-ігри - знахідка для дітей, які люблять казки та грати в настолки. Єдине, що треба докупити - звичайний кубик. А ще пильнувати фішки, склавши їх після гри в симпатичну коробку. Починаємо?

 Велика книга різдвяних ігор

Під яскравою палітуркою книги-гри від «Видавництва Старого Лева» зібрано 8 ігор, які особливо актуальні взимку. 

Затишні ілюстрації художниці  Клаудії Бордін немов зійшли з зимових листівок, картон теж здається довговічним – нічим не поступається класичним іграм з коробок .
Книжка сподобається як дорослим, так і дітям віком  5-12 років, а найменші можуть тренуватися у лічбі, рахуючи поля. Окремий фан – витискування фішок та кубика зі звороту. 

Все готово –  гра починається.

«Фабрика подарунків – це класична «кинь-рухай»: від 2 до 4 гравців кидають фішки та пересуваються по полю. Але є підступні «подарунки», коли учасник повертається назад або зупиняється на місці, поки хтось інший не потрапить на це поле.  

 «Пошта Різдвяного села» створена за принципом древньої гри «пачизм» – коли кожен гравець ходить по своєму полю та намагається першим досягти скриньки Санта-Клауса.

Цікаві завдання в «Оленячих перегонах» – став на поле з морквою – бали подвоюються, а якщо опинився на полі з хатинкою – ночуєш у ній та пропускаєш два ходи.

В «Ночі Різдва» треба не дати противнику вибудувати лінію, а «Лісі з лісорубами» можна потребуватися у лічбі – переможе той, хто набере 12 за меншу кількість ходів.

Загальне враження від збірки – позитивне, адже книжка замінює декілька настолок. Хочеться грати частіше та заохотити переможця, хай і символічним, але призом.

Подорож у казку.
Настільні ігри для веселого дозвілля

Добірка  з 8 настольних ігор, яка створена за мотвами популярних казок та заохотить перечитати давно знайомі історії.  «Гензель та Гретель», «Аліса в країні чудес», «Піноккіо», «Аладдін», «Пітер Пен» та інші. 

Крім класичних ходилок, тут є ігри, створені за принципом хрестиків-ноликів: хто перший з гравців вибудує лінію.  За таким принципом побудована гра «Алладін».  

 

 

Тіло людини. 

Пізнавальна книжка-гра

На 32 сторінках видання від «Артбукс» розміщено 17  лабіринтів, які знайомлять з тілом людини. Як рухається кров, їжа, проходить газообмін, з’єднуються між собою кістки. 

Лабіринти доволі дрібні, тому дошкільнята потребуватимуть допомоги батьків, а школярі й самі впораються. Такі книжки  – зайве підтвердження, що навчання може бути веселим та цікавим, а не тільки «дістали зошити й пишемо тему уроку».

 

Пізнавальна книжка-гра. Сонячна система

Ще одна книжка для молодших школярів, яка знайомить з планетами Сонячної системи. 18 лабіринтів не злякають майбутнього космонавта. В книзі розписано, які є види планет, зірок, пояснюється про супутники та астероїди, комети та показана робота космонавтів на орбіті, пропонують зібрати костюм космонавта. А фінальну тему можна назвати символічною, адже розглядається база на Марсі. Як тобі така база, Ілон Маск?


Лабіринти. Карти

Лабіринти розвивають логічне мислення у дитини. А ще   спостережливість, увагу та фантазію.  Лабіринти з цієї книжки  – альтернатива вімельбухам, завдяки дрібним та продуманим картинкам з безліччю персонажів.

«Лабіринти-карти»  знайомлять дитину з географією, життям у різних країнах та цікавинками. А ще лабіринти дуже різноманітні: сьогодні можна вчитися вигулювати собаку, а завтра – мандрувати Африкою чи олімпійським Лондоном. Особливість книжки – усі шукалки виконані в різній стилістиці та поступово ускладняються.