Цікавий сюжет і дивовижний фінал: 10 книг, від яких складно відірватися

10 книжок із захоплюючим сюжетом

Якщо вам не вистачає незвичайних вражень та яскравого сюжету, зверніть увагу на нашу добірку: фантастичний трилер, заплутаний детектив або романтична історія задовольнять ці потреби на всі 100%. Виконуйте завдання літнього бінго та будьте обережні, бо зупинитесь, коли побачите в кінці післямову автора.

Доки світло не згасне назавжди

Макс Кідрук

Це не лише містичний трилер з інтерактивним додатком, а спроба Кідрука зробити світ кращим, а людей відповідальнішими; показати, на прикладі головної героїні, як запобігти трагедії; як, міркуючи над кожним своїм вчинком, не сплюндрувати своє майбутнє, наскільки важливо берегти сім’ю та розрізняти справжніх друзів.

Перед вами цікава подорож в життя Рути, яка проходить, як один день, а для дівчини – як вічність. Вона особлива, адже може змінювати реальність у снах. А ви хотіли б собі таке життя? Навіть якщо зараз вважаєте, що так, це круто, просто прочитайте книгу. Повірте, вона змінить вашу думку.

 

Джерело

Ден Браун

 Інтелектуальний трилер від Дена Брауна – парадоксальний симбіоз науки і релігії в поєднанні з ультрасучасним підходом.

Автор щедрою рукою розсипає слова: iPhone, Tesla, Uber, квантовий комп’ютер, біометричний дизайн.

Усе це вариться в «первісному бульйоні» тексту, куди додано в’язку сенсаційних тем: церква пальмаріанців з антипапою, гомосексуалізм, криза монархії та відродження франкізму, фейкові новини, «темний» Інтернет. 

До зустрічі з тобою

Джоджо Мойєс

Книга, яка дійсно зачепить за живе. Роман оповідає історію двох людей з маленького англійського містечка, яким судилося зустрітися, щоб назавжди змінити життя один одного.

Головний сенс роману полягає зовсім не в лінії кохання, а в тому, щоб прагнути жити насичено, не боятися змін, розширювати свої горизонти, цінувати і любити життя у всіх його виявах!

Ця потужна енергія, безумовно, варта того, щоб прочитати книгу і зробити власне існування настільки повним і яскравим, наскільки це можливо. Адже навіть однієї хвилини досить, аби все змінити назавжди…

Мовчазна пацієнтка

Алекс Майклідіс

Титул «пацієнтки» дано Алісії Беренсон, молодій, красивій художниці. Все було б добре, якби не те, що вона знаходиться в психіатричній лікарні за вбивство чоловіка. Жінка не вимовила ні слова з того дня, коли це сталося.

У романі автор порушує важливі питання про минулі травми, які можуть викликати глибокі рани і спричинити абсолютно непередбачувані наслідки. Майклідіс майстерно вплітає до кримінального сюжету роздуми про людську психіку і різні види терапії.

Цю книгу не читають, її споживають. Тому, якщо полюбляєте подібні твори – «Мовчазна пацієнтка» – однозначно варта вашої уваги.

Тринадцята казка

Діана Сеттерфілд

У даному романі є все – готичний сюжет з похмурим маєтком, сімейними таємницями, привидами, різким поворотом долі і недомовками.

Проте перед вами не просто книга, а спроба поглянути в обличчя власного минулого, те, чого не можна змінити і повернути назад. Ви не можете стерти спогади… вдати, що цього не було.

Мовчання не властиве людським історіям. Їм потрібні слова. Без них вони бліднуть, хворіють і вмирають. А потім оживають вночі. Тому не дивно, що Віда Вінтер вирішила поділитися своєю історією, адже в ній відбувається так багато всього, що ночі з примарами від цієї розповіді точно вже не світлі…

Потерянные девушки Рима

Донато Каррізі

 

Детективи Каррізі відрізняються від традиційної італійської прози: він пише динамічно, яскраво, напружено. Тому книга наповнена загадками, таємними товариствами, екскурсами в історію церкви, розслідуваннями.

Фотограф-криміналіст Сандра намагається самостійно розібратися в дивній смерті чоловіка, яку всі вважають випадковою. Одночасно з розслідуванням Сандри в Римі шукають зниклу дівчину. До розшуку залучають фахівця з аномалій Маркуса, який тонко відчуває деталі, але не пам’ятає свого минулого. Дві нитки розслідування одного разу перетинаються, і починається найцікавіше.

Автор намагається залучити читача до роздумів на тему добра і зла, прощення і помсти. І фінал! Фінал переверне всі очікування.

Вбивство у «Східному експресі»

Агата Крісті

Куди ж без геніального детектива Еркюля Пуаро? Цього разу йому доведеться розкрити справу десь між Азією і Європою, посеред «Східного експреса».

Може здатися, що мандрівка поїздом буде нудною подорожжю. Проте хто міг подумати, що вбивство звичайного пасажира об’єднає усіх у потязі? Але чи це так насправді?.. Детектив веде розслідування поетапно, і тільки у фінальній частині роману дія різко прискорюється.

«Вбивство у «Східному експресі»» – один із кращих романів королеви кримінальної фантастики Агати Крісті.

Білий попіл

Ілларіон Павлюк

Динамічний трилер у стилі нуар, з якого Ілларіон Павлюк зміг зробити справжнє видовище.

Сюжет тримається на приватному детективі Тарасові Білому, якому замовили розслідування вбивства. Справа, на перший погляд, здається абсолютно зрозумілою, навіть вже є звинувачений. Проте хутір, де було скоєно злочин, приховує щось незвичне… І це незвичне матиме два трактування – логічне і містичне.

Перед вами гра в чистому вигляді, насичена часом явними цитатами, та здебільшого – прихованими. При цьому автор оповідає у манері Яна Флемінга (гравця в покер, котрий жодним м`язом не дає підстав сумніватися в серйозності намірів).

Тінь вітру

Карлос Руїс Сафон

«Тінь вітру» – це історія про дорослішання, нездійснені надії, перше захоплення, самотність, зраду і прощення, але перш за все про книги, а точніше про першу книгу, яка пробудила любов до літератури.

Десятирічного Даніеля батько забирає в загадкове місце – «цвинтар забутих книжок». У лабіринті коридорів, заповнених старими виданнями, можна обрати лише один твір. Після півгодинного блукання хлопчик знаходить книгу Джуліана Каракса «Тінь вітру». І залишає саме її. Захоплений читанням, він прагне дізнатися і про інші твори цього автора, проте випадково виявляє дивну таємницю. Виявляється, такий екшен може стати початком небезпечної пригоди.

«Тінь вітру» вже зібрала мільйони читачів з усього світу – ви обов’язково приєднаєтесь до цієї групи.

 

Крадійка книжок

Маркус Зусак

Писати про трагедії Другої світової війни непросто. Особливо, якщо книга адресована юним читачам. Тоді виникає питання, як представити картину смерті, ненависті, болю і страждань людей, які жили в ті важкі часи? Як пояснити механізми, що призвели до початку війни, і поведінку людей, які безпосередньо сприяли цьому? Як познайомити з реальними подіями та історичними фактами – Голокостом, концентраційними таборами, нацизмом або фашистською пропагандою? Відповіддю на ці та інші запитання є книга Маркуса Зусака.

Це історія про Лізель Мемінгер – маленьку німкеню, яка в часи Другої світової війни потрапила у прийомну сім’ю. Дівчина була відзначена своїм клеймом, але у нескінченній темряві вона знаходить щось прекрасне – читання вкрадених книг.

 

Автор: Сергій Черевань