ТОВ «Якабу Трейд» виграло зустрічний позов до ТОВ «Видавництво «Букшеф» та продовжує захист своїх прав у вищій інстанції

До відома ЗМІ, наших партнерів і клієнтів. Щоб уникнути розповсюдження некоректної інформації, інформуємо щодо перебігу судової справи ТОВ «Якабу Трейд», одного із структурних підрозділів книжкової платформи Yakaboo.

ТОВ «Якабу Трейд» повідомляє, що після відмови у задоволенні апеляційної скарги компанія оскаржує рішення суду в касаційному порядку, оскільки переконана в обґрунтованості своєї юридичної позиції.

Нагадаємо, що Господарський суд м.Києва відкрив провадження у справі про банкрутство ТОВ «Якабу Трейд» за позовом ТОВ «Видавництво «Букшеф», яке прагне стягнути з компанії неправомірно нараховані платежі. Суперечка виникла через розрахунки між двома суб’єктами господарювання на початку повномасштабної війни проти України у 2022 році.
ТОВ «Якабу Трейд» намагалося вирішити питання досудовим шляхом, однак контрагент займає неконструктивну позицію. Тож у компанії немає іншого вибору, окрім як захищати свої права та інтереси в судовому порядку.

Тому ТОВ «Якабу Трейд» звернулося до суду із зустрічним позовом про заборгованість та стягнення оплати за поставлений товар «Видавництву «Букшеф», яке зі свого боку відмовилось виконувати взяті на себе зобов’язання в рамках договору та погашати наявну заборгованість перед ТОВ «Якабу Трейд». В результаті рішенням Господарського суду м.Києва позовні вимоги ТОВ «Якабу Трейд» до ТОВ «Видавництво «Букшеф» були задоволені, а рішення Північного апеляційного господарського суду підтвердило законність вимог ТОВ «Якабу Трейд» до боржника.

Судова суперечка зі згаданим контрагентом жодним чином не впливає на фінансовий стан та працездатність книгарні. Всі зобов’язання перед клієнтами та партнерами виконуються та будуть виконуватися безперебійно.