Топ книг про кохання — Найкращі книги про кохання всіх часів

Справжню любов оспівували в усі часи. Будь то відомі класики або сучасні письменники — ще ніхто не проходив повз окриленого почуття.

Ми вирішили скласти рейтинг найкращих книг про любов, що зробили величезний вплив на світову культуру. Підтвердження їх геніальності — чисельні престижні премії і «звання» бестселерів. Вони також змогли надихнути режисерів на створення кінострічки, які пізніше стали шедеврами. У книгах про любов — не тільки відчайдушна пристрасть, тривалі платонічні відносини, але і різні трагічні історії, що далеко не завжди закінчуються пропозицією «жили вони довго і щасливо».

Один з найкращих романів світу, що перевернув уявлення про романтичну прозу. Автор порушує проблеми щастя, любові, жіночої емансипації, людської долі, помсти. Головні герої книги — Хіткліф і Кетрін. Навколо них і крутиться головна сюжетна лінія. Він — приймак-циган, якого ще дитиною прихистив Ерншо, батько Кетрін. Вона — егоїстична, трохи розпещена дочка господаря «Грозового перевалу». Між цією парою зароджуються почуття. Але що ж буде далі, адже з усіх боків цю невинну любов огортає злість, скритність і неврівноваженість.

Ця книга — ідеальна для топу книг про кохання, що надихає на зміни. Книга-сповідь письменниці показує, як можна знайти внутрішній баланс і любов після пережитих труднощів.

Книга – історія Елізабет, її подорожей протягом року. Італія, Індія, Балі – три країни, в яких закладена вся суть назви. Незвичайний сюжет рясніє глибоким змістом – будьте готові до незворотних змін.

Головна героїня постійно стикається з неприйняттям, світ до неї несправедливий. Проте, вона зберігає честь, вірність і гострий розум, завдяки своїм переконанням і прагненням. У гонитві за щастям, Джейн стає гувернанткою і, здавалося б, починає нове щасливе життя. Вся справа в містера Рочестері, галантному і багатому господарі, який явно щось від неї приховує. «Джейн Ейр» — роман, який став метафорою сили і багатства жіночої душі.

Світовий бестселер! Головні герої, Тесс і Хардін, буквально створені одне для одного. Навіть коли вони лаються, складається враження, що це лише для того, щоб ще більше розігріти між ними полум’я любові і пристрасті. Але чи так все гладко? Адже ідеальних відносин не буває… Молодій парі ще належить довести правдивість своїх почуттів один одному та всьому світу.

Щирій любові, прихильності, милосердя немає місця в покоях і приймальнях величних палаців. Колись сестри Анна і Марія Болейн ставилися одна до одної з особливою спорідненою ніжністю. Сьогодні ж вони найлютіші вороги в боротьбі за серце короля Генріха VIII. І навіть ту, яка в підсумку стане королевою Англії, навряд чи очікує щасливе життя.

Чудова гумористична повість про життя та пригоди школярів з села Великі Чаплі. На сторінках цієї книги переплелися дружба і перше кохання, вірність і перший поцілунок, дуель і перше побачення. Героїчні, часом безглузді вчинки підказують Вітьку Горобцю шлях до серця Галі Козачок.

Роман від автора «До зустрічі з тобою»!

США довоєнних часів. Еліс виходить заміж за галантного американця Беннета Ван Клива і їде жити до нього в Англію. Незабаром дівчина розуміє, що виїхавши з дому, вона не позбулася своїх проблем. Бажаючи щось в житті змінити, вона влаштовується працювати в незвичайній бібліотеці. Керівник цього закладу, сувора Марджері незабаром стає подругою Еліс. Разом вони доставляють книги в найвіддаленіші куточки гірських районів Кентуккі і, звичайно ж, проживають чимало цікавих подій.

Сюжет цього роману розгортається навколо сестер Дешвуд. Зовсім не схожі зовні, дівчата є спорідненими душами один для одного. Стримана і розважлива Елінор має відносини з надійним хлопцем Едвардом Феррарсом. Маріанна — сама чутливість — закохується в чарівного, але легковажного пана Уіллобі. Але в неї також закохується холостий полковник! Про нього мало що відомо, та й сам він навряд чи кому здасться приємним. … У погоні за щастям, кожна з дівчат вирішується на відчайдушні кроки: хтось прислухається до голосу розуму, інші діють за покликом серця. Так що ж є секретом цього самого щастя? Почуття? А, може чутливість? Відповідь знаходиться в книзі.

[:ua]Дія роману відбувається в Нью-Йорку в 1943-1944 рр. Молодий письменник Фред знайомиться з 19-річною сусідкою — Холлі. Дівчина веде екстравагантне життя в «вищому світі», знайомиться з людьми похилого багатими і маніпулює ними. Іноді вона здається божевільною. Водночас, Холлі сумує за свого брата, якого призвали в армію, – єдиною близькою людиною після смерті батьків. Згодом, письменник, від імені якого ведеться розповідь, розуміє, що Холлі просто шукає себе і біжить від реальності.

Головний герой цієї історії точно знає, які книги підходять відвідувачам його магазину. Він цілитель їх поранених сердець. Але є одна людина, яку він не може вилікувати. Це він сам. Адже його нещасна душа страждає від розлуки. Втомившись від сум’яття, він відправляється в подорож, в саме серце Провансу, щоб знайти себе.

Сергій Черевань
Тато в декретній відпустці, майже футбольний хуліган, музикант та засновник веб студії, літературний оглядач та контент-редактор… Різнобічність — то моя фішка. До кожної зі справ підходжу відповідально, тому ніколи не дозволю собі писати неправдиві речі. Читав Гітлера, Пєлєвіна, Гарсію Маркеса. Хочу осягнути всі книги світу. Хоча, це, напевне, перетворило б мене на суперкомп’ютер… Мрійник. Оптиміст-максималіст.

79 thoughts on “Топ книг про кохання — Найкращі книги про кохання всіх часів

    Залишити відповідь