Топ-15 дитячих книг з новорічним настроєм

Зимова казка вже близько. Скоро-скоро почнеться сезон затишного зимового читання та приємних подарунків від Санти та Миколайчика. Тож зробили для вас добірку найбільш теплих і атмосферних дитячих книжок із новорічним настроєм – щоб ви могли привітати своїх маленьких читайликів чудовими книгодарунками. Вибирайте, купуйте – та радуйте тих, кого любите. Вітаємо з прийдешніми святами! 

Снігова королева
Ганс Християн Андерсен 

Незважаючи на свою «холодну» назву, одна з найпопулярніших казок Андерсена вже двісті років зігріває серця маленьких і дорослих читачів. А в поєднанні з неймовірними ілюстраціями Владислава Єрка – ця книжка стане особливо актуальною напередодні зимових свят. 

Різдвяна історія
Чарльз Діккенс 

Зворушлива та повчальна повість Чарльза Діккенса розповідає про те, як важливо робити добро. Зустрівши Дух Різдва, головний герой подорожує часом, бачить себе у дитинстві та в майбутньому – щоб переосмислити свої цінності і перед Різдвом перетворитись на зовсім іншу людину. 

Лускунчик
Теодор Ернст Гофман 

Сучасний український переклад легендарної казки Гофмана надає історії ще більше захопливих сенсів і змушує грати новими інтерпретаціями. А яскраві ілюстрації Галі Зінько роблять це видання ще більш цікавим як для дітей, так і для вже дорослих книголюбів.

Різдво приходить у країну Мумі-тролів
Туве Янссон, Сесілія Давідссон, Алекс Гаріді 

Чи святкують мешканці Мумі-долини Різдво? І що за загадкова біла ковдра вкрила всю країну Мумі-тролів, не на жарт перелякавши всіх її жителів? Читайте у неймовірно добрій дитячій історії, створеній за мотивами знаменитої повісті Туве Янссон. 

Зимова історія
Джилл Барклем 

Чергова книга серії «Ожиновий живопліт» розповідає маленьким читачам про милих мишок, які дуже люблять зиму та мріють влаштувати Сніжний бал. Та щоб він пройшов пишно, потрібно збудувати красиву Крижану залу. Як герої впораються із задачею – читайте у книзі «Джилл Барклем». 

Різдвяна свинка
Дж. К. Ролінґ 

Перший дитячий твір Дж. К. Ролінґ після серії про Гаррі Поттера. Зворушлива гостросюжетна історія про іграшкову свинку адресована наймолодшим школярам. Проте її захоплено прочитає ціла родина. Бо ж недарма цю книгу написала найкраща оповідачка світу. 

Мільйон мільярдів Санта-Клаусів
Хіроко Мотаї 

Колись давно в світі був усього один Санта-Клаус. Проте коли дітей стало багато, його мішок з подарунками став заважким – тож Санта-Клаусів спочатку зробилося двоє, потім четверо… а нині їх цілий мільйон мільярдів. І як вони виконують свою роботу та не плутаються – читайте у теплій дитячій книзі Хіроко Мотаї. 

Ніч перед Різдвом
Микола Гоголь 

Знайомтесь – оновлене видання «Ночі перед Різдвом», ілюстрації до якого блискуче виконав знаменитий Кость Лавро, дитинство якого пройшло на одному з «гоголівських» хуторів біля Диканьки. Історія, знайома з дитинства кожному, не залишити байдужими ні дітей, ні дорослих. 

Скоро Різдво!
Клаудіа Бордін 

Оригінальна концепція, талановито відтворена в малюнках Клаудії Бордін, поєднує в собі книжку та радісне передріздвяне очікування. Адвент-книга великого формату супроводжуватиме маленьких читачів під час зворотного відліку до Різдва. 

Різдво у Петсона
Свен Нордквіст 

Дідуньо Петсон і його кмітливий кіт Фіндус готуються до Різдва. І от біда – дідусь забиває ногу та не може подбати про ялинку і продукти до столу. А яке ж Різдво без смаколиків і ялинки? Чи вдалось Петсону та Фіндусу врятувати свято – читайте у дотепній різдвяній книзі Свена Нордквіста. 

Різдво у Великому дереві
Сільві Мішлен 

На вершечку Великого дерева живе родина білок: тато, мама і троє білченят. Напередодні Різдва один з малюків кудись чкурнув, тож татусь вирушає на пошуки. Разом із ним читачі стрибатимуть з гілки на гілку, шукатимуть звірят і розгортатимуть яскраві віконця, щоб нарешті дізнатися, де сховалося білченя. 

Різдвозавр
Том Флетчер 

Що буде, якщо на Різдво попросити собі у Санти цілого динозавра? Хлопчик Вільям саме так і зробив, навіть не підозрюючи, чим обернеться його прохання. Надихайтесь атмосферою Різдва і ви – читайте неперевершену книгу Тома Флетчера «Різдвозавр». 

Маленький Санта
Йоко Маруяма 

Понад усе на світі маленький Санта мріє хоч раз зустріти Різдво зі своїм татом Санта Клаусом. Але щороку той страшенно заклопотаний – воно й зрозуміло. Та невже й цьогоріч Санта-молодший сидітиме вдома сам-один? Дізнайтеся зі зворушливої книжки «Маленький Санта».

Йдуть свята
Моніка Утник-Стругала 

Чому Різдво переважно відзначають 25 грудня? Чи всі діти отримують подарунки того самого дня? Чому ми прикрашаємо ялинку? Хто вигадав перші скляні ялинкові іграшки? Хто такі Ебенезер Скрудж і Лускунчик? Розкаже маленьким пізнайкам ця захоплива книга з неймовірними ілюстраціями. 

Ниточка. Історія, що сталася напередодні Різдва
Сесілія Хейккіля 

Надзвичайно мила та тепла історія про котика, який живе у картонній коробці і, щоб не змерзнути, носить червоний светрик. Але якось напередодні Різдва светр випадково розпускається. Що ж робитиме котик, щоб зігрітися? Дізнайтеся в цій пречудовій книзі.