Друга частина серії для бінґо у двох томах. Том перший

Чи багато серед нас тих, хто любить історії з продовженням, хто не відпускає улюблених героїв, поки не проживе з ними все життя? Думаю, не бракує. То ж пропоную добірку (навіть дві) книжок, які мають старших сестер-першотомниць.

Звертаю вашу увагу на те, що свідомо уникала розкручених саг, до яких ви могли легко дістатись і без мене. Ми ж тут не для того, щоб шукати легкі шляхи, а для того, щоб знаходити класні книжки.


Читати: Зустрічаємо весну та #YakabooBingoSpring2018


25_2_04

Майкл Доббс «Хід королем»

Перша частина: «Картковий будинок»


Сірий кардинал парламенту Френсис Уркгарт посів найвищу політичну посаду Сполученого Королівства – тепер він прем’єр.  І він готовий «піти королем», пожертвувати, але це – не шахи, і капітуляція короля не означатиме поразку. Уркгарт впевнений, що не програє, бо заради власних інтересів він готовий на все, навіть підставити під удар корону.

Читати: Три етапи на шляху до абсолютної влади за Френсисом Уркгартом


25_3_04

Вікторія Авеярд «Скляний меч»

Перша частина: «Багряна королева» 


Протистояння багряних і срібних переходить у криваву фазу, Мара з Келом збирають армію новокровок за спиною у Черленої сторожі. Багряні з надсилами пристають у до гурту, але вони далеко не та армія, яка може подолати багатотисячні регулярні війська. Мевен прагне заволодіти дівчинкою-блискавкою. Новий король не сприйме відмови. То чи вдасться їм повстати багряним, як світанок?

Читати: #ЧитаємоРазом: «Багряна королева» Вікторія Авеярд. Останнє #ФентезійнеЧитання

Читати: Багряна революція триває. #ЧитаємоРазом: «Скляний меч» Вікторія Авеярд


25_4_04

Марина та Сергій Дяченки «Королівська обіцянка»

Перша частина: «Ключ від Королівства»


Семикласниця Ліна Лапіна, вона ж могутній маг дороги, знову потрапляє до магічного Королівства, яким править мудрий Оберон. Цього разу вона має порятувати самого короля від обіцянки, яка може його вбити. Крім вже знайомих персонажів, таких як чарівник Гарольд (він дуже змужнів після першого тому), ми зустрінемо людожера Уйму, некроманта Максиміліана та аж п’ятьох принців. Нові пригоди та ще страшніші небезпеки чекають на дівчинку-мага.


25_5_04

Девід Балдаччі «Остання миля»

Перша частина: «Пам’ятливець» 


Продовжуємо знайомство з детективом Амосом Декером, який цього разу стикається з вкрай заплутаним злочином. Мелвін Марс засуджений до смертельної ін’єкції за вбивство батьків, аж раптом лунає несподіване зізнання. Декер не може позбутись від дежавю, бо, здається, проживає його життя. В обох не склалась футбольна кар’єра, в обох вбили батьків, в обох злочинах – неочікувані зізнання. От тільки чи каже незнайомець правду, чи все ж Мелвін Марс має відповісти життям за звірство.


25_6_04

Лі Бардуто «Королівство шахраїв»

Перша частина: «Шістка воронів»


Завершення дилогії про шістку зарізяк, яким після зухвалого і вкрай небезпечного злочину, відпочинок не світить, бо гра йде не на життя, а на смерть. У Каттердамі збирають найсильніші і наймагічніші, щоб вивідати, у чому ж секрет «юрди парем». Книга, від якої неможливо відірватись. Так, і третю частину чекати дуже боляче.

Читати: Довгоочікуване продовження «Шістки воронів». #ЧитаємоРазом: «Королівство шахраїв» Лі Бардуго


Усі фото: Наталії Клименко
Усі фото: Наталії Клименко

Маруяма Чіхіро «П’єр і місто лабіринтів. Таємниця Емпайр Мейз Тауер»

Перша частина: «П’єр і місто лабіринтів. У пошуках викраденого каменя» 


Віммельбух-детектив для тих, у кого бракує часу на читання, а ще для молодих матусь та татусів., щоб «читати» усією сім’єю. П’єрові та Кармен потрібно допомогти упіймати лиходія містера Ікса, який збирається вкрасти реліквію – Лабіринтовий Куб. Треба йому завадити. Тому гайда мандрувати лабіринтами, розв’язувати головоломки та ловити злодіяку!

Читати: Книжковий серіал про детектива П’єра


25_8_04

Террі Пратчетт «Химерне сяйво»

Перша частина: «Колір магії» 


Друга книга про «Дискосвіт», де тривають пригоди недолугого чарівника Ринсвінда та першого диско-туриста. І ось магові-невдасі потрібно влаштувати Дискосвіт від страшної червоної зорі, яка може винищити все живе. На шляху Ринсвінда та Двоцвіта трапляються інші химерні персонажі: друїди-«програмісти», балакучі дерева, потойбічні потвори і, на щастя, найгеройськіший герой Дискосвіту.


25_9_04

Олександр Зубченко «Перемагаючи долю. Козацьке щастя» 

Перша частина: «Перемагаючи долю. Під чужим небом» 


Іван Рубай вирвався з татарського полону, але щоб повернутись на рідну Січ, мусив пройти довгий шлях. І тепер з побратимами він має вистояти проти польської шляхти, яка прагне поневолити волелюбний народ. Але віри та наснаги до боротьби йому додає кохання до найріднішої дівчини Оксани. Головне, щоб козацьке щастя не зрадило у вирішальній битві.


25_10_04

Діана Вінн Джонс «Повітряний замок»

Перша частина: «Мандрівний замок Хаула»


Торгівець Абдулла одного разу натрапляє на летючий килим, який мчить його до принцеси. Хлопець закохується у красуню, яку потім викрадає чудовисько, а самого юнака розшукують слуги султана. Сховатись від них і порятувати кохану – ось що треба зробити Абдуллі. А ще на читачів чекають добре відомі персонажі – чарівник Хаул, Софі та підступний Кальцифер.


25_11_04

Голлі Смейл «Дівчина-гік. Модель-незграба»

Перша частина: «Дівчина-гік» 


Гаррієтт Меннерс у свої п’ятнадцять трохи відійшла від своєї ґіковості і навіть почала цікавитись модою, макіяжем та соціалізацією. Ще б пак, адже тепер у неї серед друзів не тільки оксфордський словник та енциклопедії, а й подіум та висока мода. Звісно, вона й далі читає наукову літературу у вільний час, а ще вчиться тримати рівновагу на підборах та високо тримати голову на показах дизайнерського одягу.


25_12_04

Наріне Абгарян «Манюня пише фантастичний роман»

Перша частина: «Манюня» 


Манюня – наймолодша у родині Шаців, вона – мале шило, яке постійно знаходить пригоди чи то сама, чи зі своїми подружками Наріне, Карінкою, Гаяне і Сонечком. «Нехай проблеми та негоди не роблять вам в житті погоди» – саме цим гаслом, здається, керується невгамовна Манюня, дівчинка з особливим почуттям гумору. Те, що стається у цій збірці оповідань могло трапитись будь-де і з будь-ким у дитинстві, тому її люблять і малі, і великі, бо впізнають у героях себе.


25_13_04

Павло Шрут «Шкарпеткожери повертаються»

Перша частина: «Шкарпеткожери» 


Якщо у вас раз по раз губляться шкарпетки, то обов’язково візьміться за цю серію, адже треба дізнатись, куди ж вони зникають. У другій частині саги про химерних тварючок йдеться про пригоди малого Хихотунця, який вирішив розшукати маму і тата аж у Африці. Нелегко йому доведеться, адже шлях буде повним небезпек, бо на чорному континенті росте хижа шкарпеткожерна квітка.

Читати: Куди зникають шкарпетки: весела книга про мафію, науку і дружбу


25_14_04

Блейк Крауч «Сосни. Книга 2. Облуда»

Перша частина: «Сосни. Книга 1» 


Заблукати у трьох соснах – щось таке можна сказати про трилогію Блейка Крауча, бо серія не відпустить, поки не буде перегорнута остання сторінка. Облудні Сосни – закритий світ, з якого не вибратись, у якому все вирішать за тебе. Це експеримент чи пекло без вибору за життя? І що чекає на тих, хто все ж зважиться на втечу, чи вдасться їм розірвати порочне коло і стати вільними…

Читати: «Твін-Пікс» ХХI століття або місто-привид на краю Америки


25_15_04

Макс Фрай «Скриня мерця»

Перша частина: «Чужак» 


Друге занурення у світ «Лабіринтів Єхо». Страхітлива скриня мерця як скринька Пандори випустила на волю щось, що знищує могутніх чарівників. Сер Макс не вірить у випадковості, і саме йому випаде шукати правди серед привидів загиблих магів, вервиці безсмертних мерців та заплутаних вуличок Єхо, міста, де химери почуваються як удома.


25_16_04

Керстін Гір «Timeless. Книга 2. Сапфірова книга»

Перша частина: «Timeless. Книга 1. Рубінова книга» 


Гвендолін – мандрівниця в часі, це у неї в крові. Зі свого часу вона потрапила у минуле, де дідусь – лиш трохи старший за неї. Вир секретів та підступів поглинає її. Небезпека повсякчас поруч, за нею пантрують люди зі зброєю. А загадки з дивних історій графа Сен-Жермена, здається, ходять за нею слід у слід. Та єдине, що для неї важить зараз, це – «Любить чи не любить?»


25_17_04

Карлос Руїс Сафон «Гра янгола»

Перша частина: «Тінь вітру»


Цвинтар забутих книжок приваблює молодого письменника-детективіста Давида Мартіна. Хоча його розважальні книжечки популярні у всій Барселоні, авторові цього мало, він мріє про справжній серйозний роман. Кохана дівчина виходить заміж чоловіка, суперником якому Давид бути не може. Але якось водномить омріяне стає явом, ніби так і мало бути завжди, і починається гра на письменницький хист.

Читати: Як не заблукати у лабіринті-цвинтарі забутих книжок


25_18_04

Сесилія Ахерн «Ідеальна»

Перша частина: «Таврована» 


Продовження дебютного young adult від авторки «P.S. Я кохаю тебе». Ідеальна Селестіна Норт через переступ закону стає упослідженою. Світ досконалості не терпить таврованих. Чи вдасться їй повернути собі те життя, яке відібрав несправедливий вирок. Чи знайдуться ті, хто піде з нею до кінця для відновлення справедливості. Дуже емоційний роман про ризик та мрії.


25_19_04

Стівен Кінг «Протистояння. Том 2»

Перша частина: «Протистояння. Том 1»


За твердженням критиків один із кращих романів Короля жаху, який змальовує постапокаліптичну Америку, винищену вірусом супергрипу. «Протистояння» показує народження нової нації, точніше двох її течій – під керівництвом матінки Ебіґейл та армія Рендала Флеґґа, якого ще називають Апостолом смерті. Хто з них вистоїть у протистоянні?


Тест: ідеальна книжка для весняного читання

Читати: 5 художніх книг про технології теперішнього й майбутнього

Читати: Мастрід квітня. Читання на вихідні: насолоджуємося теплом і відкриваємо нових авторів

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

120 thoughts on “Друга частина серії для бінґо у двох томах. Том перший

    Залишити відповідь