Час вчити англійську: актуальні англомовні книжки на Yakaboo

Читати завжди цікавіше про щось, що безпосередньо відбувається тут і зараз, що у всіх на слуху і що можна обговорити з іншими. Тому ми підібрали для вас актуальну літературу англійською, щоб ви могли також і прокачати свої знання іноземної мови.

Якщо ви ще не починали дивитися серіал Little Fires Everywhere, який захопив усі США за останній місяць, тоді вам тим більше варто прочитати спершу книгу Селесте Інґ, за мотивами якої було створено його сценарій. А потім перевірити, чи вдалося Різ Візерспун успішно зіграти головну героїню — журналістку і матір чотирьох дітей Єлену. 

Книжка розповідає про дві, здавалося б, несхожі одна на одну сім’ї, постійні конфлікти, підліткове бунтарство, гострі теми, як-от наприклад аборти, расизм, викрадення. І довершує всі ці перипетії низка пожеж.

Чергова книжка, яку вже скоро будуть шукати прихильники серіалів, адже перша серія її екранізації з’явиться вже 29 квітня. Це драматична історія про кохання між людьми, які не підходять одне одному ні за статусом, ні за популярністю, ні за інтересами. І про те, як раптово той, хто займав у стосунках менш привабливу позицію, раптом стає значно кращим за свого партнера. Це таємниче перше кохання на тлі похмурої Ірландії настільки сподобалося британським читачам, що книга увійшла в Топ-100 найкращих книжок ХХІ століття за версією The Guardian.

Том Генкс та його дружина були одними з перших відомих людей, які захворіли через вірус-який-уже-й-не-хочеться-називати і які вдало з цим впоралися, не розводячи зайву паніку у соцмережах. Актор має власну життєву філософію, і окрім акторської діяльності проявив себе і як майстерний письменник. Тому якщо «Історії, наклацані на друкарській машинці» в українському перекладі ви зачитали до дірок, спробуйте потренуватися і прочитати її в оригіналі — так відчуєте неповторний стиль автора ще більш виразно.

Коли оксфордський економіст Сасскінд писав цю книжку, то про пандемію ще навіть не йшлося, а люди боялися втратити роботу не через карантин, а через можливу тотальну автоматизацію багатьох процесів завдяки штучному інтелекту. Та однак автор наводить один зі сценаріїв, коли ці ж технології можуть змінити людство на краще, вирішивши його глобальні проблеми. Враховуючи, що машини не заражаються вірусною пневмонією, можливо ця книга наштовхне вас на роздуми про те, як суспільство може зарадити ситуації, що склалася і яким буде наше майбутнє.

Про уряд Китаю зараз ходить багато легенд, однак одне зрозуміло: з демократією в цій країні наразі важкувато, як і з прозорістю та доступністю громадян до правдивої інформації. Активіст Джошуа Вонґ знає про це з перших вуст: ще в 14 років він очолив протест у Гонконгу. Зараз хлопцю 23, протестний рух у регіоні не вщухає, а влада бореться з активістами все більш жорсткими методами. Лауреат Нобелівської премії миру розповідає щиро і відверто про звортний бік життя в Гонконгу, який нам не показують. 

Скучили за книжками, де були б описи книгарень? Що ж, у цій книзі ви перенесетеся у 1968 рік в Австралію, де фермер Том, який пережив важкі часи і особисті драми, зустрічає Ханну, власницю книжкової крамнички. Том починає допомагати Ханні перетворити книгарню на одну з найкращих в Австралії. 

Цю книжку рекомендує до прочитання Goodreads.

Незабаром усім доведеться вийти на робочі місця, розпочати життя заново та стикнутися з важкими реаліями — економіку, як і суспільний лад, доведеться перебудовувати і відроджувати. Буде важко, але перспективи не такі вже й сумні. Одна з країн, яка показала, що вміє гідно виходити з кризових ситуацій — Японія. Впродовж історії ця держава зазнавала нищівних ударів, але все ж виживала та вміла вистояти удар. Тому в цій книзі про Японію від редактора Financial Times є багато чого повчитися й нам. 

903 thoughts on “Час вчити англійську: актуальні англомовні книжки на Yakaboo

    Залишити відповідь