Встигнути все! ТОП 10 книг з тайм-менеджменту в 2018 році

Найважливіші аспекти життя, як-то сімейні відносини, робота і дозвілля, можна збалансувати, застосовуючи ефективні підходи до управління часом. Знання стратегій тайм-менеджменту необхідно, перш за все тому, що коли ми відчуваємо брак часу, у нас виробляється почуття занепокоєння, стрес, які мають згубний вплив на нас самих і навколишніх.

Ви належите до тих, хто не вирізняється особливою пунктуальністю? Для завершення розпочатого вам постійно не вистачає часу? Ви постійно кудись поспішаєте, а на відпочинок часу зовсім немає? Якщо хоча б раз ви відповіли «ні», значить, час вам не підвладний. Та ще є над чим працювати, щоб використовувати його максимально ефективно. В такому випадку, ось вам найкращі книги з тайм менеджменту, матеріал яких, безумовно, допоможе вам поліпшити власну продуктивність, навчитися знаходити час на все: друзів, рідних і улюблене хобі.


1.Джефф Сазерленд «Scrum. Навчись робити вдвічі більше за менший час»


18_20_07

Унікальна методика Scrum руйнує стереотипи старої методики управління проектами. За її канонами, основою успішного менеджменту є команда, колектив з надзвичайним почуттям мети, де кожен співробітник — на вагу золота. Підсилює один одного без будь-яких сторонніх мотивацій. Розроблений Джеффом Сазерлендом ступінчастий процес створення проекту здатний збільшити ефективність роботи команди в рази!

Наразі стратегія Scrum використовується в розробці програм для баз даних ФБР, в процесі підготовки космічних польотів, кадетами Вест-Пойнта і простими ремонтними бригадами США. По суті, це нова епоха контролю і управлінських підходів. Універсальна методика для малого і середнього бізнесу, що дозволяє організувати робочий процес, використовуючи робочий час найбільш раціонально.


2.Брайан Трейсі «Зроби це зараз»


18_21_07Ця книга тайм менеджмент розглядає з незвичайного боку. Автор запевняє: для того, щоб жити добре, необов’язково народитися під щасливою зіркою, або бути дуже багатим, або ж мати зв’язки з впливовими людьми, або особливі навички… Все – самодисципліна. Рушійний фактор, що дозволяє досягти успіху в бізнес справах і фінансах, в особистому житті і професійній діяльності. На думку Брайана Трейсі, в своїй більшості люди поступаються труднощам, опускають руки, і тому так рідко досягають успіху. Ми часто хочемо результату «тут і зараз», при цьому роблячи для того дуже мало. Завдання цієї книги з тайм менеджменту – навчити справлятися з власним часом, бути дисциплінованим в кожній сфері життя. Після кожного розділу в книзі є вправи, які варто зробити зараз, щоб одержати реальні результати.


3.Джон Вон Ейкен «Можливо все»


18_22_07Книга «Возможно все» расскажет о том, как наполнить свою жизнь достижениями. Однако одними достижениями вам не обойтись, вас ждут победы, которых вы так желаете. Если вы считаете, что перед вами обычная мотивационная книжечка, то это не так! Это не просто мантра «повторяйте, и будет всем счастье», а пособие, которое помогает перейти от позитивного мышления к реальным действиям. Забудьте о стандартных фразах типа «проснись успешным»; весь материал книги логический, четкий, структурированный и без фантастики. Книга «Возможно все» сопроводит вас на всех этапах: от написания списка целей и создания плана действий для их достижения до, собственно, момента, когда уже надо что-то делать. И как именно надо делать, чтобы получилось так, как хочется. Как расставлять приоритеты, как использовать свое время, как решить жизненные проблемы – все это и многое другое описано в этой книге. Автор также предлагает несколько задач на закрепление навыков.


4.Нейл Фйоре «Легкий способ перестать откладывать дела на потом»


18_23_07Як часто ми включаємо самокритику і буквально переконуємо себе самих у невдачі? Нарікаємо на недосконалість і відсутність таланту? Впізнали себе? Тоді читайте цю книгу! Автор, відомий психолог Нейл Фіоре, стверджує: всі проблеми в нашій голові. Разом з трудоголізмом і прокрастинацією. Тому важливо відмовитися від нав’язливих і абсолютно безпідставних думок щодо власної слабкості, неповноцінності. І повністю переключитися на особисті і професійні цілі, перед тим позначивши їх чітко і гранично ясно. Скласти план їх досягнення, в якому буде відразу зарезервовано час на відпочинок. Використовуючи методику даної книги, ви зможете легко зіставити ідеї усвідомленості з думками про продуктивність, навчитися і діяти, і одночасно отримувати від життя кайф.


5.Альона Попова «Як приборкати час? 32 ідеї тайм-менеджменту для дітей»


18_24_07Збірник практичних порад для батьків щодо того, як грамотно організувати час їх улюблених чад. На думку Альони Попової, відомого дитячого психолога, навіть в самому ранньому віці з дитиною необхідно проговорювати, який зараз час доби. Бо це в подальшому може створити хороші звички щодо використання свого часу. Добре створювати такі ритуали відразу, адже у малюків режим більш-менш однаковий, і для них важливий порядок подій, що відбуваються в їх житті. Якщо вас хвилюють питання, як залучити дитину до правильного розподілу часу, як вкласти в його голову батьківський інструментарій майбутньої успішності, вам обов’язково варто прочитати цю літературу. Загалом, книга містить 32 підходи до оволодіння мистецтвом тайм-менеджменту для дітей від 1.5 до 6-ти років.


6.Свєта Гончарова «Вставай рано! Марафон ранних подъемов для мам»


18_25_07

Проблема всіх дбайливих мам – катастрофічно не вистачає часу на себе, і навіть, банально, на відпочинок! Сон ввечері приходить дуже погано, а вранці, навпаки, доводиться приходити до тями міцним і шкідливим кофеїном. Похапцем ви спізнюєтеся на роботу, тим самим, знаходите купу проблем. Якщо подібні речі про вас, тоді з цієї тайм менеджмент книги ви дізнаєтеся, як виправити існуючий хід справ.

30-денний курс очистить ваш денний розпорядок від непотрібних справ, навчить прокидатися легко і також правильно відходити до сну. Застосовуючи покроковий план Гончарової, у вас швидко налагодиться режим, і більше не буде проблем з тим, як викроїти час на дітей, чоловіка і заняттям хобі. Книга несе високу практичну користь, в світі по ній вже навчилося більше 32 тис. жінок. Переважна більшість з них практикують ранні підйоми.


7.Річард Темплар «Правила самоорганизации. Как все успевать, не напрягаясь»


18_26_07

Куди йде час, і чому я нічого не встигаю? День вже закінчився, а замість бажаних результатів залишається порожнеча? Та і взагалі, ваше життя – одна суцільна біганина? Тоді беріться за цю книгу.

У нас у всіх є нереалізовані бажання і безглузда причина чи відмазка, чому ми досі це не зробили, не досягли. Що насправді є причиною розосередженосты, чому так відбувається, що ми зупиняємося в декількох кроках від мети, розповідає Річард Темплар. Для початку автор пропонує розслабитися, налаштувати життя так, щоб воно надавало задоволення і зовсім не виснажувала. А далі …. Далі всього лише треба застосувати якісь секрети тих везунчиків, які завжди все встигають, ніколи не забувають про чужих днях народження, вчасно розправляються зі своїми справами і паперами і при цьому їм вистачає часу спокійно посидіти і відпочити. У книзі представлено більше 100 способів організації вдалого тайм менеджменту, розказаних не без долі гумору. Беріть собі на озброєння і встигайте все!


8.Лі Кокерелл «Магия тайм-менеджмента. Как все успевать и жить в свое удовольствие»


18_27_07У сучасному суспільстві, де все відбувається занадто швидко, одні події змінюють інші, а час летить постійно, дуже важко розірватися між роботою (або декількома роботами), будинком, цікавими подіями та улюбленим захопленням. Здається, знайти баланс нереально… Але це тільки так здається! Автор книги «Магия тайм-менеджмента» дає кілька практичних порад про те, як краще розпланувати свій час, щоб його на все вистачало. Він стверджує: грамотний розподіл найдорожчого ресурсу – часу – безпосередньо залежить від раціональної розстановки пріоритетів. Понад 10 років Кокерелл був куратором роботи колективів в самих різних областях, від готельно-ресторанного бізнесу до мультиплікаційної індустрії, і на основі досвіду виділив найбільш дієві методики управління часом. Ефективні і універсальні, під будь-яку сферу діяльності. Книга заснована на конкретних прикладах з життя, проте, якщо ви хочете краще планувати – ви повинні любити планування в цілому, інакше книга для вас буде марною. Для керівників, менеджерів, бізнесменів матеріал до прочитання є обов’язковим..


9. Тайнан «Супермен по привычке. Как внедрять и закреплять полезные навыки»


18_28_07З цієї книги з тайм менеджменту ви дізнаєтеся, як досягати успіху в житті і професійній діяльності, сформувати в собі корисні звички. Досить лаконічний, проте, дуже інформативний матеріал дає чіткі підказки щодо установки режиму, а отже і поліпшення якості життя, продуктивності робочого часу «малою кров’ю». Замість того, щоб кожен раз змушувати себе робити «неможливе», будь-яка ваша дія буде здійснюватися практично «за замовчуванням»! Головне – закріпити в собі правильні звички, а ще бути завжди спокійним, планомірно і впевнено рухатися до своєї мети. Як це зробити? Розповідає мандрівник і блогер Тайнан.


10.Людмила Петрановська «Selfmama. Лайфхаки для работающей мамы»


18_29_07Закінчує підбірку «найкращі книги по тайм менеджменту» посібник для активних мам, що дає вичерпну відповідь на питання – «Робота чи дитина?» Автор збірки корисних порад стверджує: «Вибирати не варто – можна встигати і те, і інше!» При цьому, не варто докоряти себе тим, що за кар’єрою зовсім немає часу на улюбленого рідного малюка. Використовуючи елементарні прийоми з книги, ви будете встигати практично все. Ваші справи на роботі підуть вгору, вдома вистачатиме часу на відпочинок з сім’єю, і з друзями нерідко зможете побачитися, провівши разом зайву годинку. Ви всього на відстані однієї книги від успішного управління часом.


Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

14 thoughts on “Встигнути все! ТОП 10 книг з тайм-менеджменту в 2018 році

    Залишити відповідь