Історія сильної жінки до #YakabooBingoAutumn2018

До завершення осіннього бінґо лишається зовсім трошки, але у вас ще є час добити останні завдання. Наприклад, “історія сильної жінки” — це завдання номер 11. 

Якщо ж не берете участь у бінґо, просто візьміть собі на замітку ці 10 дуже цікавих книжок! 

Здавалося б, ну які історії сильних жінок можуть бути в казках? Але ж це не просто казки, в них описуються життя сотні справжніх, видатних і дуже хоробрих жінок, від королеви Єлизавети до Серени Вільямс. А ілюстрації до цього видання також створили жінки, 60 художниць з усього світу. 

25 видатних жінок розповідають про свій шлях до успіху, який був зовсім нелегким, як могло здатися іншим. Це жінки, які, не дивлячись ні на що, падали, але постійно вставали. І саме це зробило їх тими, ким вони є. Ну що тут ще додати, просто надзвичайно сильні жінки, які діляться своїми гіркими невдачами.

Шерил Стрейд – вражаюче сильна жінка. Навіть уявити складно, як можна без підготовки влаштувати собі трьохмісячний похід дуже небезпечним Маршрутом Тихоокеанського Хребта. Вона одна однісінька серед дикої природи, з важкезним рюкзаком на плечах, не дивлячись на стерті до крові бока, розбиті ноги та купу снігу, продовжувала йти. Але ця книга не тільки про подолання фізичного болю, тут ще й море відвертих емоційних розповідей про смерть мами, наркотики та невдалий шлюб. 

Марина Абрамович – настільки сильна мисткиня, що створила власний вид мистецтва – вражаючий перфоманс, який неймовірно складний фізично у виконанні. Ця книга – її автобіографія, в якій вона щиро розповідає про своє тяжке дитинство: батька, який пішов і майже не спілкувався з нею, та маму, яка мала обсесивно-компульсивний розлад та постійно її лупцювала; про шалене кохання з Улаєм, яке тривало понад 10 років і вщент розбило їй серце, про відчай і наступне кохання з таким самим трагічним фіналом, і звичайно ж про своє мистецтво.

Мар’яна Савка – поетеса, дитяча письменниця, головна редакторкиня та співзасновниця «Видавництва Старого Лева». Ця успішна жінка взяла 12 інтерв’ю в жінок, які її по справжньому надихають, і запитала їх про найважливіші цінності, якими вони керуються в своєму житті. Ця книга про сім’ю, суспільство та нашу країну в цілому.

Марі Карачина – фітнес-тренер, учасниця світових марафонів та засновниця спортивного клубу для дівчат Skinny&Strong Club. У своїй книзі вона розповіла про свій важкий шлях до успіху, про справжній біг з болем і травмами, але, також, про щастя і любов. Біг – це не просто кардіо тренування, це стиль життя.

Тамріко Шолі – українська письменниця та журналістка. Щоб пізнати краще себе, вона вирішила дізнатись, хто ж такі жінки і що для них важливо. І саме для цього проінтерв’ювала сто абсолютно різних, але сміливих жінок, які відверто поділились своїми історіями. Звичайно ж Тамріко Шолі не могла розповісти тільки чужі історії, тому включила до книжки й свою власну.

Інколи в кожного з нас буває складний період життя, коли хочеться все кинути і поїхати світ заочі, та от мають мужність це зробити далеко не всі. Та Елізабет Гілберт точно не з боягузок, вона після тяжкого розлучення з чоловіком поїхала в свою дивовижну подорож, а потім ще й написала про неї книгу. Італія, Індія, Балі та нове кохання – ось рецепт щастя від Елізабет. Не дивно, що ця книга протрималась 187 тижнів в списку бестселерів газети The New York Times.

Ця книга – справжній проект 120 талановитих авторів, які створили унікальну книгу про видатних українських жінок. Цих жінок ми можемо навіть не знати, але вони відіграли важливу роль в науці, політиці і культурі України. 50 жінок, що стали частиною історії України. Ця книга – справжній доказ того, наскільки сильними бувають жінки, незалежно від того чим вони займаються. #ДівчатаМожутьУсе

Малала Юсуфзай – маленька і щира дівчинка з Пакистану, яка в 17 років стала Лауреатом Нобелівської Премії Миру 2014 року. Ця історія про дуже жахливі події в її рідній країні, які не те що не налякали її, вони змусили відчайдушно боротися з терористичним режимом, для того, щоб дівчата мали змогу отримувати освіту. Це історія надзвичайно хороброї і сильної дівчини.

15 thoughts on “Історія сильної жінки до #YakabooBingoAutumn2018

    Залишити відповідь