Святкуй Всесвітній день книги з хітами Yakaboo Publishing

Видавництво Yakaboo Publishing промотує читання як стиль життя. Знайомить із Бараком Обамою, Харукі Муракамі та Пітером Померанцевим. Розкриває секрети ефективного бігу, оптимістично налаштовує до процесу старшання, і навіть допомагає розпізнавати фейки та маніпуляції. А до Всесвітнього дня книги та авторського права ще й потішило знижкою До -40% та розіграшем річного запасу книжок.

Мрії мого батька. Історія про расу і спадок

Барак Обама

Книга вийшла ще у 1995 році, але й досі не вщухають дискусії навколо цього видання. Ще з часів, коли Барак Обама обіймав пост президента, його постать неодноразово була в центрі уваги. Він — перший очільник держави, що є афроамериканцем.

У книжці Обама викладає спогади про своє життя, причому щиро і без приховувань.  Він згадує дитинство, життя на Гаваях та Індонезії, школу та університет, смерть батька і подорож до Кенії, громадську діяльність в США. Реальність експрезидента контрастна з його народження. Матір — американка і батько — кенієць. Він бачив достаток і бідність, відчай і надію, скореність та прагнення до висот. Вчився в мусульманській, а потім у католицькій школі. Прочитавши книжку, нам стають зрозумілими політичні погляди та діяльність 44-го президента США, а ще його популярність в Інстаграмі. До речі, у нього 35 млн фоловерів. 

Книжка для дорослих. Як старшати, але не старіти

Дарка Озерна

Це вже третя книжка біологині та медичної журналістки Дарки Озерної. Новинку вона присвятила темі старшання, яка рано чи пізно стане актуальною для кожного з нас. Бо ми — не Бенджамін Баттон і не молодшаємо з роками. Авторка висвітлює безліч надважливих питань, а саме:

  • як уповільнити процес старіння;
  • чому чоловіки помирають раніше за жінок;
  • яке підґрунтя в мему про «склянку води на старості»;
  • чому батькам варто подарувати секс-іграшки;
  • чи рятують кросворди від деменції;
  • як запобігти серцево-судинним хворобам і травмам;
  • як піклуватися про тіло та чим харчуватися.

У книжці немає чарівних формул чи пігулок від старіння, адже це невідворотний процес. Проте письменниця демонструє те, що реально на нас чекає, та формує оптимістичний настрій.

Приборкати страх. Досвід «морського котика»

Брендон Вебб, Джон Девід Манн

 

Як подолати свій страх? Чи можна навчитися ним керувати? Колишній «морський котик», що був у гарячих точках планети, визволяв заручників та мав лічені секунди на вгамування паніки, пропонує читачам свої знання та досвід. Вебб розробив і викладав програму підготовки снайперів-спецпризначенців, де особливу увагу приділяв п’яти етапам приборкання страху. Здобуті навички він використовує і в цивільному, адже, хоча це не місія в Афганістані, тут теж є чого боятися.

«Морський котик» розкаже про боротьбу зі страхом, про ситуації, що зводять вас сам на сам з жахливими емоціями та про рівнозначні наслідки переляку — порятунок і загибель. Де зароджується страх? У нашій голові. Тому дати йому бій ми можемо лише там. Вебб навчить розпізнавати та приборкувати почуття моторошності у нашій свідомості. П’ять етапів приборкання страху шукайте в книжці.


Не купуй нічого, май усе. Радість витрачати менше, ділитися і робити це все усвідомлено

Лісл Кларк, Ребекка Рокефеллер

Сьогодні людство переживає епоху тотального споживацтва. Іноді здається, що з білбордів, реклам у метро, соцмереж і телевізора нас постійно закликають щось купувати. Ми збираємо все у наших домівках. Таке враження, що вони от-от луснуть, наче рукавичка. Як з цим боротися? Засновниці міжнародного проєкту The Buy Nothing Лісл Кларк і Ребекка Рокефеллер пропонують дієвий спосіб подбати про нашу планету.

Авторки радять давати та отримувати натомість, не витрачаючи нічого. Як це можливо? Попросіть потрібну вам річ, перш ніж бігти до магазину та платити за неї. Даруйте щось іншим замість того, аби нагромаджувати речі чи викидати на смітник. З книжки ви дізнаєтеся про те, чим можна та варто ділитися, яких покупок легко уникнути, як позбутися непотребу, як усвідомлене споживацтво вплине на довкілля та згуртує однодумців. Завдяки цьому підходу виграють усі — планета, суспільство, родина, друзі та ви.

Витримати все. Розум, тіло та навдивовижу гнучкі межі людської витривалості

Алекс Гатчінсон

Чи може людина підняти машину, яка важить півтори тонни? А на лижах по морозу пройти 900 км за два з половиною місяці? Людські можливості постійно вражають і заводять у глухий кут багатьох дослідників. Алекс Гатчінсон, колишній бігун на довгі дистанції, член канадської національної збірної, фізик і журналіст, розкриває тему людської витривалості. 

Автор знайомить із двома концепціями витривалості – «людина як машина», згідно з якою ви досягаєте межі, якщо вашим м’язам бракує кисню чи палива, та «все у вашій голові», коли відмова – це свідоме рішення або акт самозахисту. Утім, істина десь посередині. Людська витривалість залежить не лише від обмежень тіла, а й від бар’єрів мозку. У книжці Гатчінсон розповідає надзвичайні історії чоловіків і жінок, що випробовували межі своїх можливостей, наводить наукові дослідження та факти.

Репутаційний антистрес. Інструктор для власників і топ-менеджерів бізнесу

Сергій Біденко, Ірина Золотаревич

 

Як подбати про репутацію компанії? Чи можливо її «очистити»? На які проблеми натрапить бізнес, якщо не дбатиме про свою репутацію? Ця книжка допоможе топ-менеджерам і власникам компаній віднайти відповіді на ці питання та головне – позбутися стресу. Репутація – це актив майбутнього. Погодьтесь, що добре ім’я компанії та її власника збільшує дохід, а погана слава, навпаки, завдає збитків. Сергій Біденко та Ірина Золотаревич детально описують 10 тенденцій, що  формують репутацію сьогодні, та дають поради, як зменшити репутаційні ризики, запобігти кризі та що робити, коли не вдалося її уникнути. Автори зібрали найновіші дослідження, покрокові інструкції, репутаційні кейси та багато  досвіду на основі українських реалій.  

Компас цінностей. Уроки 101 країни про цілі, лідерство і життя

Мандіп Рай

 

Це переклад книжки Мандіп Раї, визнаної у світі експертки з питань цінностей. Вона не лише ґуру у цій сфері, а й знає, що є фундаментально значущим для українського народу. Цікаво?

Рай дослідила та віднайшла ключові цінності, які визначають  історію, культуру та дії різних народів, 101 країни світу. Ніґерія – це драйв, Шотландія – вплив, Австралія – побратимство, а Україна – свобода. Цінності впливають на прийняття рішень кожного з нас, на наші амбіції, вибір і взаємини. «Компас цінностей» стане вашим путівником для розуміння різних народів світу. А й, можливо, наштовхне на розмірковування та пошуки власної системи координат.

 

Авторка: Любов Ляшко