Книга під подушку: 20 варіантів подарунку від Святого Миколая для найменших читачів

19 грудня Святий Миколай почне розкладати під подушками слухняних малят подарунки. Цією добіркою блог Yakaboo хоче допомогти Миколайчику – підказуємо йому, яким книжкам зрадіють найменшенькі діти. Днями опублікуємо ще одну добірку – для тих, хто трохи старший. 

Щороку діти з нетерпінням чекають на зимові свята і на здійснення своїх мрій. Іноді – це гора подарунків, але часом щось набагато важливіше. Про що ж мріє хлопчик з вірша Юлі Смаль? Яскраві малюнки і добра історія буде зрозуміла навіть найменшим. А ще познайомлять дітвору з найвідомішим святим та створить атмосферу добра і дива.

«- Якщо ти зліпиш сніговика заввишки з будинок, я встановлю басейн у нашому садку. Обіцяю!» – сказав тато і Стен взявся до роботи. Тепла і кумедна історія для читання дітям про дружбу, взаємодопомогу та виконання обіцянок. Для всіх, хто полюбляє плавати, ліпити сніговиків та знає, що не існує нічого неможливого. 

Різдвяний ангел перед святом має безліч турбот. Репетиції пісень з хором ангелів, випікання пирога, роздача подарунків. А тут ще й зникло сім зірок з неба! Як з цим усім впоратися? На допомогу приходять три маленьких, але зовсім недосвідчених ангела. Їхні пригоди занурять читачів в атмосферу свята з головою.

Зворушлива, трішки магічна історія, яка дарує надію і віру в себе. Після переїзду дівчинці Каро світ здається дуже великим. А сама вона почувається в ньому надто малою. Але якщо в тебе є особливий друг, то обов’язково віднайдеш свою внутрішню мужність. Книга, яка торкає серце навіть дорослих читачів.

Книги про туконі від української ілюстраторки Оксани Були – завжди свято для малят. А така зимова історія про улюблених персонажів обов’язково сподобається і діткам, і батькам. Усі дерева народжуються влітку, проте одна ялинка виростає-таки серед зими, і завжди невідомо, де ж вона з’явиться.  Та її прихід святкують усі лісові мешканці. Адже це особливий день — день народження всіх туконі.

Книга-мрія будь-якої дитини! Вона не лише знайомить читачів з найвідомішими світовими казками, а й дає можливість  фантазувати і вигадувати зовсім нові сюжети. Після кожної казки розміщена карта з безліччю дрібниць. Розглядаючи її, дитина може по пам’яті відтворювати сюжет прослуханої історії. А ще вигадувати свої! Чудовий варіант для спільних творчих вечорів.

Кролик Ронні і жучок Кука – найкращі друзі. Надзвичайно допитливі та винахідливі, вони надумали дістатися аж до Місяця! Що з того вийшло, можна прочитати у першій книзі із серії про цих двох нерозлучних друзів. А прекрасне оформлення цієї історії захопить уяву і подарує неймовірне задоволення від читання. 

Ще одна святкова новинка від ВСЛ для читання в колі родини. Веселі забави зі снігом, чарівні дарунки від Святого Миколая, теплі різдвяні та новорічні моменти з малюнками від сучасних українських ілюстраторів занурюють читачів в дивовижну зимову святкову атмосферу. А ще Старий Лев віршами нагадує маленьким читачам, аби дбали узимку про пташок і звірят.

Перша книжка із серії «Казка під подушку» розповідає про незвичайну родину. Тато Жаринка, мама Талія і їхня донечка Вієчка – незвичайна родина. Вони живуть серед непривітних та егоїстичних гномів. Однак їхня доброзичливість і любов змінює все навколо на краще. Зручний формат покетбука розрахований на те, щоб дитина читала цю історію перед сном, брала з собою на прогулянку чи в подорож.

Серія книжок про кицю Мону – улюблена британська класика, що нарешті стала доступною українській дітворі. Джудіт Керр — всесвітньо відома письменниця та ілюстраторка, нагороджена орденом Британської імперії. Авторка створила добру, злегка іронічну, реалістичну серію історій про домашню улюбленицю, яка не залишить байдужим маленьких котолюбів.

Якщо ви шукаєте незвичайну історію – перед вами один із найкращих варіантів. Інженера-астронавта посилають на Місяць відремонтувати деяку техніку і… забувають про нього. Захоплива книга про несподівані відкриття і грандіозні звершення, про відповідальність і цілеспрямованість. А ілюстрації захоплюють настільки, що книгу можна розглядати годинами.

Маленький Зайчик і Бузиновий Ведмідь живуть у Чарівному лісі. А ще вони найкращі друзі. Сміливі і чуйні звірі постійно потрапляють у якісь пригоди та вони завжди радо допомагають своїм друзям. Ви ще не знайомі з ними? Тоді саме час почитати історії, сповнені добра та справжньої дружби. 

Книга для справжніх естетів, про музику і з музикою. Дитина з віршиків зможе дізнатися про найрізноманітніші інструменти: труби, фаготи, кларнети, флейти, скрипки, контрабаси та ін. А також про те, з чим / ким може асоціюватися їхнє звучання, якій порі року і яким настроям, душевним станам найбільше відповідає той чи інший інструмент, те чи інше звучання. На додачу є можливість прослухати 15 шедеврів класичної музики у виконанні симфонічного оркестру, адже в комплекті з книгою є CD із записами.

Маленький Зайчик і Бузиновий Ведмідь живуть у Чарівному лісі. А ще вони найкращі друзі. Сміливі і чуйні звірі постійно потрапляють у якісь пригоди та вони завжди радо допомагають своїм друзям. Ви ще не знайомі з ними? Тоді саме час почитати історії, сповнені добра та справжньої дружби. 

Маленька Аліса живе у великому місті, де її оточують так багато речей : і великих, і малих. Дівчинка знайомиться з поняттями «велике» й «маленьке», вчиться спостерігати за навколишнім світом, порівнює і замислюється про найважливіші речі на світі. Тато розповів, що Всесвіт настільки великий, що не має ні початку, ні кінця. Але дівчинка знає: є дещо інше безкінечно велике — матусина любов. Може, вона більша навіть за Всесвіт?

Ще один варіант оригінальної книги, яку дуже люблять малюки. Що робити, якщо раптово у спокійній казці нізвідки з’являється сердитий велетенський крокодил? Набратися мужності і гортати сторінки далі! Адже так цікаво знати продовження. Інтерактивна і дотепна версія всім відомої казки «Гидке каченя» не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. А гарний настрій після читання гарантовано.

Чому люди бояться павуків? Адже деякі з них зовсім нестрашні. Навіть навпаки – дуже милі та допитливі. Разом ви побуваєте на павучиному дні народження та почуєте цікаві історії про звірів далекої Африки, відвідаєте ферму та познайомитеся з тамтешніми тваринами. Ці історії змушують замислитися про різноманітний світ, а також допомагають дитині шукати власні відповіді на запитання.

Яскравий віммельбух – книжка-розглядалка з ілюстраціями, що насичені деталями – варіант веселого і корисного дозвілля. Однак тут маленький читач не лише роздивляється малюнки, а й виконує завдання. На кожному розвороті вказано скільки тварин певного виду потрібно знайти. Декого з них знайти легко, а інші заховалися. Тож окрім вивчення назв тварин та рахунку, дитина вчиться бути уважною.

З такими книгами асоціюється дитинство. Чудова ніжна історія про маленьку хмарку-слоненятка, яке спустилося на землю в пошуках власного щастя. Та після роздумів про те, що таке щастя і де його знайти, зрозуміло, що воно набагато ближче, ніж здається. 

Коли, як не в святковий період, читати про пригоди маленьких рум’янощоких ангелят? Вони грають на музичних інструментах, випікають смаколики, граються з мильними бульбашками. Однак, коли приходить час виконання їхньої місії, вони стають серйозними та відповідальними. Адже саме їм потрібно запалити першу Різдвяну зірку! Книга, після якої починаєш відчувати атмосферу дива.

Юлія Малета
Історик за освітою та затятий книголюб. Шукаю щастя у дрібницях і хороша книга - одне з них. Люблю романи, що змушують замислитися над важливими питаннями. Обожнюю якісний нон-фікшн. Фанат дитячої книги та гарних ілюстрацій. Веду книжковий блог в інстаграм: @maleta_yuliya

11 thoughts on “Книга під подушку: 20 варіантів подарунку від Святого Миколая для найменших читачів

    Залишити відповідь