Чим завершилося судове засідання щодо позиву Медведчука проти книжки «Справа Василя Стуса»

Дарницький районний суд. 10 липня 10 ранку. Біля будівлі зібралися всі, хто хотів підтримати справедливість у судовій справі, яку було розпочато проти книжки «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР». Аж о 16 стане відомо: суд знову перенесли, на 14 серпня, бо встигли за такий довгий час розглянути тільки перший том справи. Рішення поки не ухвалене, а отже книгу і досі можна придбати.

Судовий позив проти автора Вахтанга Кіпіані і видавництва Vivat розпочався ще рік тому, коли у серпні 2019 року Віктор Медведчук звернувся до суду з вимогою «захистити честь і гідність» у зв’язку з виходом книги «Справа Василя Стуса». Народний депутат і досі хоче заборонити поширення книжки «у будь-який спосіб на будь-якій території». Річ у тім, що книжка доводить причетність Медведчука до засудження Василя Стуса у 1980 році до максимального покарання — 10 років таборів особливого режиму.

«Книжка вже відбулася як подія», — зазначив її автор Вахтанг Кіпіані ще перед засіданням, виступаючи у дворі приміщення суду. — «Суд історії він [Медведчук] вже програв». 

1 236 thoughts on “Чим завершилося судове засідання щодо позиву Медведчука проти книжки «Справа Василя Стуса»

    Залишити відповідь