Щоб бізнес злетів: засновники сервісу доставки Rocket радять 10 бізнес-бестселерів

Що читати, щоб досягти успіху: пропонуємо топ-10 книжок від засновників Rocket Олексія Юхимчука та Станіслава Дмитрика. Серед їх фаворитів: «Листи Безоса», «Хто? Вирішіть вашу проблему №1» та «Доставка щастя».

Самоосвіта — важлива. Найбагатші люди і СЕО корпорацій читають 20-60 книг на рік. Середній показник в світі — 1-2 книги в рік. Якщо не знаєте, з чого почати,  зазирніть у добірку книжок від засновників сервісу доставки Rocket.

Щоб бізнес злетів: засновники сервісу доставки Rocket радять 10 бізнес-бестселерів 0

Rocket - доставляють по Україні та Європі

Rocket — український сервіс доставки, заснований в 2018 році як Raketa. З виходом на міжнародний ринок компанія змінила назву на Rocket. Серед партнерів: McDonald's, KFC, Пузата Хата, Фора, Молоко від фермера і багато інших. Сьогодні кур'єри Rocket доставляють замовлення в 28 українських містах, а з грудня 2020 року — в столиці Кіпру, Нікосії. Український сервіс доставки також працює в Нідерландах, Греції та Франції. У планах на 2021 рік — запустити доставку Rocket в десяти європейських країнах.

01

Олексій Юхимчук, співзасновник сервісу доставки Rocket

Ренді Стріт, Джефф Смарт «Хто? Вирішіть вашу проблему №1»

Основа будь-якої компанії — це продукт і команда, яка його робить. Погана команда — поганий продукт. Нерідко ми наймаємо людей по внутрішнім відчуттям або іншому набору суб’єктивних факторів.

Кандидати здаються нам ідеальними, але через пару тижнів або місяців ми усвідомлюємо, що помилялися. Ціна помилки висока — згаяний час і можливості.  Але це ще не найгірше, що може бути. Гірше, коли така людина встигла найняти ще когось, грунтуючись на своєму досвіді і світогляді. У цьому випадку мінус на мінус не дає плюс.  Ми лише отримуємо різнорідну масу, а не команду високоефективних однодумців.

Але як можна заздалегідь зрозуміти і визначити A-players?  A-player — це експерт з високим ступенем мотивації, який приведе вашу компанію до нових вершин. Іноді виходить випадково найняти таку людину і ви вже з першого дня в захваті від його вкладу в розвиток компанії.

Як перетворити такі випадковості в закономірності? Книга «ХТО» досконально описує різні методики і способи визначення найкращих людей, яких варто наймати. У ній можна знайти покрокові алгоритми та інструкції для проведення співбесід. Які ставити запитання, на що звертати увагу, а також як керівнику економити час на співбесідах, щоб встигати більше. Після прочитання «ХТО» ми почали проводити інтерв’ю та дивитися на кандидатів по-іншому. Цю книгу просто зобов’язаний прочитати кожен власник, менеджер і фахівець в HR.

Стівен Андерсон «Листи Безоса. 14 принципів зростання бізнесу від Amazon»

Без перебільшення скажу, що це найкраща бізнес книга, яку я читав.  Знайшов у ній безліч інсайтів, натхнення і склав великий список завдань.

У «листах» не варто шукати чарівні секрети. Книга містить набір дуже простих правил, яким з 1997 року слідує Amazon, коли Джефф Безос написав перший публічний лист акціонерам. Дивно, але з тих пір мало що змінилося.

Amazon, як і раніше, вірний своїм принципам, які закладені 24 роки тому.

Багато що ми впроваджуємо і будемо впроваджувати в Rocket.

02_0

Станіслав Дмитрик, співзасновник сервісу доставки Rocket

Тоні Шей «Доставка щастя. Шлях до прибутку, задоволення і мрії»

Ціную «Доставку щастя» за історію як зі звичайної ідеї виріс великий проект. У книзі можна прослідкувати за перебігом думок та діями Тоні Шея, щоб досягти видатного результату. Це дійсно мотивує.

Ерік Шмідт, Джонатан Розенберг, Алан Ігл «Тренер на трильйон. Правила лідерства Білла Кемпбелла з Кремнієвої долини»

Книга дає знання про лідерство і наставництво. Важливо, щоб у проекті були люди, які відчувають свій вплив і зони спільного зростання. Найголовніший секрет — НЕ накопичувати отримані знання, а відразу використовувати їх на практиці. Раджу!

Всім читати: книжкові фаворити засновників Rocket

_._._.9785000576915 (1)

Як навести лад у справах
Девід Аллен

807765001380714437

Стів Джобс

Волтер Айзексон

9785961427622_1

Бліц-масштабування

Рід Хоффман

009b_collins-jim_vid-horoshogo-do-velychnogo_1000 (4)

Від хорошого до величного
Джим Коллінз

img172_2_80

Про все можна домовитись

Гевін Кеннеді

2__6_22 (1)

Відкриваючи організації майбутнього

Рід Хоффман

Замовляйте книжки* на сайті Yakaboo.ua та отримайте знижку 70 грн від сервісу доставки Rocket (діє на замовлення в Rocket від 250 грн при безготівковій оплаті).

Шукай подробиці на Yakaboo