В очікуванні дива: що читає Василіса Фролова

Телерадіоведуча Василіса Фролова  готується в лютому стати мамою. Декрет на ТБ поєднує з ефірами на радіо, фотосесіями, прогулянками  та книжками. Василіса розповіла про «літературну дієту» для вагітних, маму-бібліографа та романи Мішеля Уельбека.

Мені здається, вагітність – одне з найсильніших станів у житті жінки. У мені зараз стільки радості і щастя, що я не помічаю нічого поганого. Читаю багато літератури з підготовки до пологів і виховання дітей. Мені дуже допомагає корисними посиланнями Оnuka (Ната Жижченко), у них з Maneken (продюсер Євген Філатов) недавно народився син. Ната вже досвідчена людина у цих питаннях, сама вивчила багато всього, розуміє, що стане в нагоді, а що ні. Джамала теж багато всього порадила.

У нас удома завжди було багато книг. Моя мама більшу частину життя пропрацювала бібліографом, очолювала кілька вузівських бібліотек у Харкові. Я звикла читати одночасно кілька книг. Довго концентруватися на одній виходить рідко, тому в кожному кутку квартири лежать книги. Нічого дивного в цьому не бачу і вже звикла так жити.

Саме зараз читаю Джона Медіна «Правила розвитку мозку дитини», Фредріка Бакмана «Що мій син має знати про влаштування цього світу», Франса де Вааля «Останні обійми Мами». А ще – «Як спілкуватися з дитиною» від «Моноліт Бізз». Рекомендую «Біохакінг. Керівництво з розкриття потенціалу організму». Це книга про те, як кожен аспект свого життя направити на благо і здоров'я.

img239_3_14 (1)

Правила розвитку мозку дитини
Джон Медіна

img_15226

Останні обійми мами
Франс де Вааль

kak-obshhatsja-s-rebenkom-cover-728x1000

Як спілкуватися з дитиною

img_15192

Біохакінг. Кервництво по розкриттю потенціалу організму

Уельбек володіє пророчим даром

Мені сподобався останній роман  Мішеля Уельбека «Серотонін». Цей письменник – обожнюваний мною депресивний одинак. У своїх вічних прикрощах він майстерно жартує і примудряється робити свої тексти неймовірно еротичними. Так, часто це автобіографічне «грузилово» зі спогадів, що межують із нездійсненими фантазіями. Часто герої «Покори», «Елементарних частинок», «Лансароте» відображають самого Уельбека. У «Серотоніні» цей же герой вирішує бігти від самого себе і визнати власну неспроможність. Підтримують його на цьому світі лише овальні таблетки, що вбивають останнє лібідо.

Уельбек володіє пророчим даром. Так, як після виходу «Покори», де він описував нову мусульманську владу у Франції, трапилася атака на редакцію Charlie Hebdo, так само і в «Серотоніні» є багато епізодів Європи, що розпадається, протести, які вже порівняли із «жовтими жилетами», глибока економічна криза і занепад, який, як ми тепер розуміємо, теж неминучий.

35767_53580_3

Покора
Мішель Уельбек

9780099448365-1

Лансароте
Мішель Уельбек

«Вагіну» Наомі Вульф потрібно викладати в школі

Це нова історія жіночої сексуальності. Якщо скажу, що в наших трусиках – душа, діагноз мені буде поставити не складно. Але, подорожуючи від розділу до розділу, оперуючи науковими відкриттями та історичними явищами, поступово приймаєш цю даність.

Знаючи про зв’язок цього головного органу із жіночою свідомістю, можна легше зрозуміти природу сексуальності та індивідуальності.

Дуже цікаво розкрита причина сучасного безпліддя, на конкретних побутових прикладах деяких пар. Після цього зовсім інакше розумієш причинно-наслідкові зв’язки відносин всередині пари.

Книгу можна вважати новим посібником по сексуальному вихованню і я би радила ввести її в обов’язкову шкільну програму.

_.__249_23

Вагіна 
Наомі Вульф

Підручник з концентрації:  «Дивачка, що закохалася в мозок»

Почала читати цю книгу до карантину. Тепер практикую експерименти для розуму набагато уважніше. Взагалі це – підручник із концентрації. Історія життя відомої професорки-нейробіологині, яка змінила своє життя, саме користуючись знаннями про мозок.  

Цікава історія про сучасні досягнення науки, функції ділянок мозку. У виданні зібрані прості життєві приклади і лайфхаки, якими можна користуватись одразу, не закриваючи книгу. Якщо є реальне бажання отримати більше задоволення від власного життя, то в доробку Венді Судзукі можна знайти дорожну карту перевтілень.

fb722067y___obl_3d

Дивачка, що закохалася в мозок

Венді Судзукі

Авторка: Ірина Міліченко