Що читати в липні? Дмитро Дубілет рекомендує «Міряй важливе. OKR. Проста ідея зростання вдесятеро», біографії Коко Шанель та Шимона Переса

Дмитро Дубілет, співзасновник Monobank і Smartass, екс-міністр кабінету міністрів України, склав перелік читання на липень. У мастріді Дубілета –  бізнес-видання, історичні романи, фантастика та життєписи відомих людей.

Дмитро Дубілет регулярно ділиться з читачами добірками книг, які йому сподобплися. У останньому переліку першою йде книга Джона Доера (видавництво Yakаboo Publishing) про методологію OKR, яка була розроблена в Intel, а наразі застосовується різноманітними компаніями, у першу чергу, Google. У виданні йдеться  про важливість  правильного формулювання цілей та їх вимірювання для всіх співробітників компанії.

У минулому році Дмитро Дубілет запустив букчелендж. За правилами, учасники мали обрати одну книжку зі списку Дмитра,  переказати 200 гривень до спеціального Фонду та прочитати обрану книжку за три тижні. Учасники, які не встигли дочитати, втратили гроші. А ті, хто виконали умову – повернули кошти та отримали невелику премію.

Серед липневих фаворитів Дмитра – й книжка «Повстань і убий першим. Таємна історія ізраїльських точкових ліквідацій»  Ронена Бергмана. «Захоплююча книга про найбільш знакових успіхи і провали ізраїльських спецслужб в боротьбі з терористами», – так характеризує книжку бізнесмен.

Я колись писав про дві інші історичні книги Михайла, які мені дуже подобаються: «Імперія повинна померти» і «Вся кремлівська рать». У новій книзі «Всі вільні» описуються вибори 1996 року, в яких Єльцин переміг Зюганова. Думаю, якщо ви мого віку або старше і приблизно пам'ятайте персонажів на кшталт Зюганова або генерала Лебедя, то книга зайде.

Що читати в липні? Дмитро Дубілет рекомендує «Міряй важливе. OKR. Проста ідея зростання вдесятеро», біографії Коко Шанель та Шимона Переса 0

У переліку рекомендованих книжок – і чудова біографія видатного ізраїльського політика Шимона Переса «Дрібних мрій не буває».

«Цікавою, але приторною» назвав Дмитро біографію Коко Шанель. Він поділився  двома цікавими фактами з книги.

 1. Духи Шанель №5 були створені у тому числі завдяки князю Дмитру, з яким в Коко були романтичні стосунки. Дмитро – брат російського імператора, засланий за кордон після участі у вбивстві Распутіна.

2. Коко була антисемітка, причому особливо це не приховувала. Більш того, її звинувачували у співпраці з гітлерівцями, коли останні  окупували Париж.

Що читати в липні? Дмитро Дубілет рекомендує «Міряй важливе. OKR. Проста ідея зростання вдесятеро», біографії Коко Шанель та Шимона Переса 0

У добірці художньої літератури від Дубілета – шість видань: американська класика «Уся королівська рать» Роберта Пенна Уоррена. Книга була екранізована, а головні ролі виконали Ентоні Хопкінс та Джуд Лоу. Бізнесмен рекомендує  прочитати «Даніель Штайн, перекладач» Людмили Улицької, два романи Дмитра Бикова, фантастику «Жук у мурашнику» братів Стругацьких  та «Мір та війна» Бориса Акуніна.

img841_1_49

Уся королівська рать

Роберт Пенн Уоррен

382186_8171014 (1)

Даныель Штайн, перекладач

Людмила Улицька

1481_1

Сни та страхи


Дмитро Биков

cover1_317_222

Жук у мурашнику

Аркадій та Борис Стругацькі