Знову разом: серіал «Секс у місті» повертається

Компанія HBO повідомила про продовження зйомок телесеріалу «Секс у місті», який покинув телеефір 14 років тому. Шість сезонів серіалу знято за мотивами книжки есеїв відомої американської журналістки Кендес Бушнелл. Саме час згадати, що ще писала Бушнелл та перечитати класику мовою оригіналу з вічним «жоден чоловік не вартий того, щоб перестати через нього насолоджуватися життям».

«У моїх колишніх коханців завжди змагання. Воно називається «хто з вас першим помре нещасним».  Ця фраза з фільму як ніколи актуальна, адже кажуть, що саме смерть містера Біга та згорьована Керрі стануть основою сюжету нових серій.

Керрі Бредшоу важко переживатиме втрату та потребуватиме допомоги подруг.

На жаль, в серіалі не буде Саманти  –  Кім Кетрол  відмовилася від зйомок через такий фінал, занизький гонорар та давній конфлікт з Сарою-Джесікою Паркер.

На думку письменниці Кендес Бушнелл, автори серіалу впораються без Саманти. «Я думаю, буде цікаво. Залишилися цікаві персонажі, такі як Міранда. Ми всі Міранди. Але я не знаю, що придумають сценаристи. А Саманта завжди буде надихати їх, так що її дух збережеться, сексуальність можна буде продовжувати досліджувати і з іншими героями», – сказала Бушнелл американським ЗМІ.

Вітчизняні видавці давненько не видавали книжок про пригоди Керрі та Ко українською, але водночас це гарна нагода почати знайомитися з першоджерелом англійською.

Бушнелл –  визнана майстриня легкого слова – усі її книги написані так, що в оригіналі просто читати навіть тим, хто лише почав вивчати англійську мову. Бушнелл пише лише про те, про що знає добре сама і в її цьому головна перевага.

Чому він і досі такий популярний?

У серіалі вперше почали обговорювати стосунки з партнером і власним тілом, вперше дали шанс на щасливе життя самотнім жінкам за 30. Жіноча дружба – одна з головних цінностей.

Тут багато яскравого і чорного гумору, кохання, втрат, дорослішання – героїні справді живуть, хоч і в трохи прикрашеному світі. Нові 10 серій будуть про проблеми 50-річних дівчаток, але  і  в  героїнях   20+, так і 50+ легко відшукати себе. Вони стильні, ведуть богемне життя та  сиплять афоризмами, обговорюючи жіночі секрети. А ще ми дуже чекаємо нових модних знахідок – адже саме Керрі почала першою міксувати фатинову спідницю з байкерською курткою.

Історію про журналістку з Нью-Йорку списала з себе колумністка  видання New York Observer Кендес Бушнелл, яка в 1994 році почала вести у виданні колонку з назвою «Sex & The City». Через кілька років вона видає книгу «Секс у великому місті».

А через деякий час на неї купує права компанія HBO. Ця книга не роман, а швидше серія ессе, де головна героїня Керрі Бредшоу в центрі, а подруги – тло для її пригод.

Серіал знято за мотивами книгами і інтонація книги менш сентиментальна. Вплив колонки Кендіс Бушнелл на серіал найбільше відчувається в першому сезоні, сюжети для більшості серій напряму взяті з неї.

Серіал про молоду Керрі провалився

Трохи згодом авторка видає роман про дорослішання Керрі Бредшоу «Щоденники Керрі». Від свого імені вона розповідає про останній рік у школі, любовний трикутник, зраду подруги та своє рішення стати журналісткою. Вона змінює своє ставлення до найпопулярнішої дівчини школи, якої раніше боялася і та дає їй контакти своєї кузини у Нью Йорку, адже саме туди прямує амбітна Керрі. Пізніше ми дізнаємося, що кузиною була Саманта. Книга також була екранізована, на основі роману знято однойменний телесеріал, який протримався всього сезон – публіці не зайшов, адже молоду Керрі грала зовсім інша акторка. 

Літо, коли все почалося

«Літо у великому місті» – продовження «Щоденників Керрі». Дівчина переїздить у Нью Йорк, відвідує письменницькі курси. На неї чекає рік навчання в університеті, вона лише вчиться жити у величезному місті своїх мрій.

Невдовзі Керрі знайомиться з кар`єристкою і крутою «штучкою» Самантою Джонс та феміністкою Мірандою Хоббс, її грабують і того ж дня вона потрапляє на вечірку, де знайомиться з багатьма відомими людьми. Власне, з цього і почалася знаменита історія про чотирьох подруг. 

Жіноча дружба - не вигадка

«Помадні джунглі»  – ще одна книга авторки, написана на хвилі популярності «Сексу у   місті». Ця історія теж була екранізована, а головні ролі зіграли Брук Шилдс, Кім Рейвер та Ліндсей Прайс.
Троє успішних подруг досягли висот і зараз для них головне – утримати свої позиції. Вони чудово розуміють, що у місті, де повно талановитих конкурентів потрібно інколи стрибати вище голови. Історія про те, якою є справжня ціна успіху жінок в чоловічому світі.

А ось ще й детектив про Моніку

Якщо ж хочеться почитати щось веселе і захоплююче – книга «Вбити Моніку» якраз підійде. Письменниця Панді Уолліс пише детективну історію про відчайдушну дівчину Моніку.

«Всі персонажі вигадані», – попереджає Бушнелл своїх читачів не просто так. Адже, під образом Панді можна легко вгадати саму авторку, а її кмітлива героїня дуже вже нагадує дівчину, чиє ім’я ще довго буде асоціюватися із вашингтонським сексуальним скандалом. Тим не менш, в книзі Моніку хтось хоче прикінчити і Панді мусить розплутати цей клубок та навіть інсценувати власну смерть.

Насильство - це не норма

«Правила поведінки для дівчат» – гучна книга, написана авторками Кендес Бушнелл та Кеті Котуньо. Вона торкається теми наслідків сексуального насилля над підлітками. Коли улюблений вчитель Марин цілує її проти її волі – інцидент перевертає життя дівчини та спонукає по-новому поглянути на світ.

Вона починає більше говорити, вчиться захищати та відстоювати себе, започатковує в школі феміністичний книжковий клуб. На жаль, така нова Марин більше не подобається її найкращій подрузі та хлопцю, вони відвертаються від неї, як і більшість дітей у школі. Колишній улюблений вчитель також змінює своє ставлення і намагається використати своє становище щоб завдати дівчинці кривди.

 Історія дає хороші теми для обговорень, як от стосунки вчителів та учнів, фемінізм, динаміка влади, знущання над підлітками, стосунки нападник-жертва та загалом, що таке «стан жертви» і як його уникнути.

Вони мріяли мешкати на Манхетені..

«Скажи мені де ти живеш – і я скажу тобі хто ти», – зовсім не пусті слова для жителів Нью Йорку і особливо, для мешканців розкішного будинку на П’ятій авеню. Безжальна і дотепна історія про жителів Манхеттена на прикладі квартирантів будинку з відомою адресою. Тут мешкає багато різних людей, вони успішні та реалізовані, у кожного є свої особливості та бажання. В їхньому звичному житті все змінюється, коли помирає одна старенька жінка, що жила в найкращій квартирі і тепер багато хто хоче отримати її собі. Змагання за статус і життя мрії багатьох розкриває з неочікуваного боку, але, що ж – тим цікавіше спостерігати за розвитком подій.

Дешифровка самотності

«Чи є ще секс у місті?», – запитує п’ятидесятирічна героїня роману Кендес Бушнелл, яка покинула велике місто після розлучення з чоловіком і втрати житла. Згодом вона повертається та шукає відповіді, відчуваючи на власному досвіді якого тиску зазнають жінки, намагаючись втримати молодість та жити так, як їм хочеться. Це іронічна та мудра історія про життя і кохання, шлюб, дітей, втрати, пошуки себе, що не припиняються незалежно від віку та статусу.

Авторка: Надія Сас