1) Унікальність матеріалів, якщо матеріал таким не є, і публікувався на інших ресурсах, але ви все одного його хочете запропонувати, то потрібно про це повідомити відразу. Такі матеріали не отримують винагородження і мають мати посилання на оригінальний ресурс.

2) Період публікації матеріалу за умови затвердження редактором — 2-3 тижні. Якщо у цей період її немає, звертайтесь до редактора.

3)Якщо публікація потрібна швидше за певних обставин, відразу потрібно повідомити.

4)Рецензії мають відповідати усім вимогам формату (див. “формат рецензій”, сторінка 3).

5)Редактор має право змінювати заголовок статті, підзаги, редагувати, перекладати, додавати інформацію до матеріалу.

5)Книжки на рецензію потрібно затверджувати заздалегідь із редактором. Якщо книжка не була затверджена, редактор має право відхилити такий матеріал.

6)Подавати рецензію можна лише на книжку, що була видана не пізніше, ніж за півроку до моменту написання й публікації рецензії.

7)Головний спосіб зв’язку із редактором — електронна пошта.

8) За можливості надсилайте матеріали у форматі Google Документи.

Редактор має право відхилити запит на публікацію відгуку якщо:

  • відгук не має прямого і безпосереднього відношення до обговорюваного товару
  • відгук використовується з рекламною метою, для публікації посилань на інші веб-сайти
  • відгук містить спам, дублює попередні відгуки до товару
  • відгук містить інформацію не по темі, стосується іншого товару або компанії, заснований на чужому досвіді
  • при складанні відгуку використовуються образи інших користувачів, непристойності, лайливі слова
  • відгук містить незаконний контент, який порушує чинне законодавство України, авторські права та інші права користувачів

На сайті публікують рецензії, які задовольняють наступні умови модерації:

  • текст рецензії містить від до 5000 символів 🙂
  • текст є унікальним (не опублікований на інших сайтах)
  • рецензія аналізує і дає чітку оцінку книзі
  • рецензія не містить посилань, образ, нецензурних слів, рекламної та іншої інформації, що не стосується рецензованої книжки
  • не порушує чинне законодавство України, авторські права і права інших користувачів
  • текст рецензії написано російською або українською мовою з урахуванням правил граматики й орфографії (авторська пунктуація допускається)Надсилаючи запит на публікацію рецензії, користувач автоматично передає Сайту всі права на рецензію (у тому числі авторські) і дає свою згоду на редагування, копіювання, зміну, переклад, публікацію і розповсюдження рецензії (частково або повністю) будь-якими законними способами. За схвалену і опубліковану редактором рецензію користувач отримує сертифікат на покупки.

Коментарі призначені для спілкування, обговорення рецензій і особливостей книжки, на яку була залишена рецензія. Коментарі, які містять спам, рекламу, посилання на інші сайти, образи чи контент, що порушує чинне законодавство України, авторські права і права інших користувачів, не будуть опубліковані.

Структура рецензії/огляду книжки

  1. Вступ на пару речень. Пару слів про книжку, чому взялись читати, що в ній особливого, чому варто про неї говорити тощо. Не обов’язково усе це, можна щось обрати одне.
  2. Хто. Трішки про письменника. Хто, звідки, чи відомий вже автор, які має нагороди. Якщо є якась інформація, пов’язана із написанням саме цієї книжки, додавайте.
  3. Про що. Коротко про сюжет (без спойлерів!), головні герої, тема, де відбуваються події тощо.
  4. Як. Стиль написання книжки, мова – якщо цікава лексика, вкажіть. Тут також і про переклад, якщо це перекладна література.
  5. Підсумок. Узагальнення про книжку, її головна перевага-відмінність для вас.
  6. Для кого. Коротко про аудиторію книжки (вік, рід занять, інтереси тощо).
  7. Цитата. Якщо є потреба, не обов’язкова рубрика.
  8. Схожі книги. Обрати 2-3 схожі за темою книжки. Якщо є проблема із цим, пишіть редактору. Приклад: http://blog.yakaboo.ua/fowles-collector-krolevska/
  9. Бажаний обсяг до 5 тисяч знаків.

Для чого це робиться? Щоб структурувати відгуки. Вони так легше сприймаються і чіткіше дають розуміння про книжку. Це не має впливати на особистий стиль автора. Тому, якщо ви гадаєте, що тут не вистачає додаткової рубрики, саме для вашої рецензії, звісно додавайте.

Мова російська або українська на вибір.