Що читають блогери: Олександр Рудоманов

Олександр Рудоманов відомий насамперед своїми бурхливими стосунками з «Укрзалізницею»: він дуже багато їздить потягами, знається на правилах перевезень і бореться за те, щоб у потягах було прохолодно, зручно, а провідники не хамили. Також він працює журналістом у «Лівому березі» та має 16 тисяч підписників у Фейсбук. Yakaboo попросив Олександра написати про книги, які йому найбільше припали до душі.

quote1Коли я вчився у школі, моїм захопленням були книги. Часто замість комп’ютерних ігор, я читав книги. Наразі мій список з 10 книг виглядає так.


one

5_85_3

Єсенін. Збірки віршів.

Взагалі-то, Єсєніна я почав читати трохи випадково. В шансоні був невеликий культ Єсєніна через те, що він був “хуліганом” і “бродягою”. Так і захопився та декілька віршів вивчив напам’ять.

two

182983_48924851

Адольфич «Чужа»
(Фоліо, 2010, пер. В. Сорока)

Не пам’ятаю, як потрапив на цю книгу, скоріш за все випадково, але захопився. Автор описує бандитський Київ 90-х. Після прочитання книги, подивився фільм, знятий по мотивах. Специфічно, але цікаво. До речі Адольфич передав книги з підписом на благодійний аукціон для військових. Тоді, здається за дві книги з автографом ми отримали тисяч 5 гривень.


three

172832_73300997
72016_35851874

Леонід Кононович «Повернення» та «Кайдани для олігарха»
(Кальварія)

Якщо «Повернення» – книга філософська і її потрібно читати в роздумах за чашкою кави, то «Кайдани для олігарха» — український детектив, але куди цікавіший за російські аналоги. Жива мова, сленг, сюжет – доволі таки цікаво. Шкода, що останнім часом у цього автора нічого нового не виходить.


four

7_75_69

Ремарк «Три товариші»
(КСД, 2017, пер. Микола Дятленко, Аркадій Плюто)

Загалом я обожнюю читати Ремарка. Особливо осінню, коли йде мілкий дощ, або просто прохолодно. Він дозволяє поглибиться в осінню депресію і насолоджуватися нею.

five

img705_20

Макс Кідрук. «Подорож на пуп землі» та інші книги

Тревел-книги Кідрука, наприклад, «Навіжені в Перу», я відкрив, коли ще не було безвізу, а читати про подорожі за кордон хотілося. Тому залпом читав його книги про подорожі у різні країни. Особливо захопила розповідь про Перу. Маю сподівання, що колись туди поїду.


six

Словник жаргону злочинців

Цю книгу випадково купив на ринку у 10 класі, щось за 20 грн. Тепер періодично даю знайомим почитати. Звісно, що мова там трохи устаріла, але інколи цікаво перечитати.


seven

img175_1_45 (1)

Брет Істон Елліс «Американський психопат»
(КСД, 2016, пер. Олена Оксенич)

Купив цю книгу на розпродажу і не пошкодував. Жорсткість, реальність американських багатіїв місцями відлякує, але читається дуже захопливо.

eight

img073_2_3

Деніел Кіз «Квіти для Елджерона»
(КСД, 2015, пер. Віктор Шовкун)

Книга, яка спершу захоплює, але потім ти починаєш все більше сумувати, читаючи її.


nine

img608_59

Людмила Саричева, Максим Ільяхов «Пиши, сокращай»
(Фоліо, Альпина Паблишер, 2016)

Книга про те, як писати стисло та коротко, на 500 сторінок виглядає дещо комічно, але вона з дуже багатьма правильними порадами, які мають допомогти (або ж ні) тим, хто займається текстами.

ten

38051_57204_3

Адам Джонсон «Син начальника сиріт»
(КСД, 2016, пер. Ганна Яновська)

Книга про Північну корею. Купив її як бонус, але цікаво читати про шахти, про те як там все влаштовано, ще й від першої особи.


[irp posts=”30057″ name=”Що читають блогери. Максим Щербина “] [irp posts=”29700″ name=”Що читають блогери: Роман Сініцин”]
Тетяна Гонченко
Маю в житті чотири пристрасті: журналістика, подорожі, література і котики. Тож багато пишу, багато їжджу по світу, багато читаю і маю двох котиків. Зрештою, ці сфери тісно пов’язані: хороший журналістський текст – це теж література. А книги – це ще один спосіб подорожувати. Котики ж прекрасні самі по собі. Веду телеграм-канал про книжки: http://t.me/npzbvnkngchtn
https://www.facebook.com/atanoissapa

798 thoughts on “Що читають блогери: Олександр Рудоманов

    Залишити відповідь