Чому сучасні діти фанатіють від гри в Minecraft (і добірка книг їм на подарунок)

Можливо, ви помічали, як діти чи молодь грає й обговорює якусь гру, яка складається з квадратних блоків, що здалеку нагадує конструктор? Знайомтеся, це — Minecraft, гра, про яку пише навіть Forbes і в яку щомісяця грає понад 91 млн користувачів. Розповідаємо детальніше, чому ця гра така популярна — і які книги дарувати справжнім юним геймерам, які від неї фанатіють.

Чому діти люблять Minecraft

  • Гнучка гра, в яку можна грати як завгодно. Завдяки кільком режимам, гравці можуть або грати в гру у стилі екшн; або як у віртуальний конструктор, будуючи з блоків будинки, ландшафти, машини тощо; або проходити гру, створену іншими користувачами, де світи можуть бути цілком різними — і вже самі по собі становити зовсім іншу гру; або грати спільно з друзями, виконуючи складні завдання на логіку чи швидкість реакції.
  • Minecraft можна використовувати у навчанні. Закордоном, зокрема, вже навчають літератури (створення світу героя з книги, з усіма описаними в ній елементами); географії (створення моделі, наприклад, природної катастрофи, і спостереження за її дією); фізики, дизайну тощо. І діти краще вчаться під час гри, бо можуть застосувати знання на віртуальній практиці.
  • З цією грою діти можуть зацікавитися програмуванням. Так навіть міжнародна ініціатива «Година коду» пропонує безкоштовні уроки з програмування, яке відбувається прямо всередині гри.
  • Оскільки в грі можна створювати все, що забажаєш (є навіть гравці, які навчилися будувати там гігантські рухомі будинки, цілі міста — як колись хтось створив віртуальну модель Данії, інші незвичні конструкції і фігури), вона, без сумніву, сприяє розвитку фантазії й уяви. До того ж, за даними канадського дослідження, використання цієї гри під час занять сприяє поліпшенню навичок співробітництва та командної роботи.

Що подарувати любителям Minecraft:

Ця книга — для дорослих поціновувачів Minecraft або для тих, хто прагне зрозуміти, як він узагалі набув такої популярності. Автори-журналісти для цієї книжки зосередилися на біографії шведського програміста Маркуса Перссона, який і створив основу для гри. У нього була трагічна юність, адже хлопець ріс з батьками, що постійно сварилися і, до того ж, були залежні. Та попри це Маркус подавав з ранніх років надії: в 7 він вже почав програмувати, а у 8 створив першу гру. Розробивши концепцію Minecraft, він потім зміг продати права на нього Microsoft, і тепер має статки в $1,6 млрд.

Серія довідників Minecraft

Видавництво «Артбукс» створює цілу низку книг про Minecraft з довідковою інформацією — як проходити різні рівні в різних режимах, що цікавого можна створити, як знайти певні елементи і що можна отримати, поєднавши їх між собою; які перепони чекають на гравця в найважчих і найстрашніших закутках кубічного світу, як проектувати рухомі об’єкти тощо. Вже вийшли такі видання:

Чому сучасні діти фанатіють від гри в Minecraft (і добірка книг їм на подарунок) 0

У видавництві «Ранок» у 2019 році вийшов незвичний бестселер — книга-щоденник Стіва, який… у прямому сенсі потрапив у Minecraft і став кубічним персонажем, який на собі відчуває все, що відбувається у віртуальному світі. Ця дитяча фантастика стала світовим бестселером. Ця смішна історія про гравця-початківця, можливо, нагадає дітлахам себе на початку вивчення правил гри. 

Ще одна фантастика, в якій Minecraft стає реальністю, вийшла в «Артбукс». У грі описується зокрема технологія доповненої реальності, яка, до речі, вже використовується під час гри у Minecraft — є певні доповнення, завдяки яким можна грати в гру у спеціальних окулярах. От тільки в книжці цей задум перетворився на справжнісінький реалістичний квест.

Це офіційний роман від розробників гри. Головна героїня намагається відволіктися від страшної автокатастрофи, від того, що вона більше не зможе ходити і що про її друга, який був поряд із нею в цей момент, їй ніхто нічого не говорить. Тому єдиним спасінням у неї є Minecraft, де вона може вести інше життя, вільно рухатися і не думати ні про що. Аж раптом, у грі вона зустрічає віртуальну версію друга — того самого, який немовби зник…

Це не просто наліпки, а ціла офлайн-версія Minecraft — розміщуючи наліпки у відповідні місця та виконуючи завдання наа логіку, можна уявити себе в грі, навіть коли очам необхідно відпочити від яскравих моніторів. 

2 523 thoughts on “Чому сучасні діти фанатіють від гри в Minecraft (і добірка книг їм на подарунок)

    Добавить комментарий