Для чомучок і книголюбів: добірка нових дитячих книжок

1 червня — Міжнародний день захисту дітей. Чому б не обрати на честь цього разом із дітлахами книжки, які будуть їм до вподоби? А ми запропонуємо варіанти:

Усі цікавезні факти світу розділені в цій книзі на чотири великі блоки: Мистецтво та історія, Повсякденне життя, Тіло, Природа та космос. В ній — справжня підказка для батьків маленьких чомучок. Адже, зізнайтеся, часом бувають питання, на які й нам, дорослим, хочеться мати чітку відповідь. Чому в людей бурчить у животі? Що роблять авіадиспетчери? Навіщо виділяється слина? Чому тане лід? Ці та багато інших фактів з неочевидними поясненнями — у цій книзі.

Як би ми цього не заперечували, але діти все одно усе більше сидять в інтернеті. І логічно, якщо вони будуть наперед проінструктовані, що варто і що не варто робити в мережі. Про це — нова книжка від видавництва #книголав. Її автор розповість про те, як правильно реагувати на «тролів», підбирати надійний пароль та безпечно знаходити друзів у мережі. І ці навички — необхідні сучасним дітям і підліткам для нормальної соціалізації.

Чи знали ви, що перші книжки з рецептами з’явилися ще 4000 років тому? Що якщо пити молоко корів, які буди доєні вночі, то від нього хотітимеш ще більше спати? Що звичайний бургер можна виростити в лабораторних умовах? Ці та інші факти про здорове й шкідливе харчування, про історію вирощування продуктів та про хімічні процеси, які відбувають у звичних нам харчових продуктах. 

Місто засинає, просинаються… книжки! Вони всі збираються разом у бібліотеці і починають обговорювати свої пригоди. «Де саме вони тебе читали?» — запитуються, шарудячи сторінками, одна в одної. «В автобусі!» — гордо розповідає чергова героїня, яку взяли почитати дітлахи на вихідні. 

Ця незвична магічна історія розповість про таємний книжковий світ і навчить його любити і захоплюватися ним. 

Це досить затишна історія від литовської авторки про дружбу хлопчика з лисичкою. Взагалі в ній все незвично — сім’я живе в будиночку в дереві, з місця на місце людей перевозить у цьому світі гігантський вертоліт, а мила і трохи філософська лисичка полюбляє сидіти на гойдалці, помахуючи руденьким хвостиком. 

Книжка містить також чудові ілюстрації, схожі на паперові аплікації. Їх авторка — Аушра Кюдулайте

Герой цієї історії настільки хотів мати бодай домашню тваринку, бо вдома почувався самотнім, що сам перетворився на кота. Якось він гладив кошеня, аж тут почув крик няні, все помутніло — і прокинувся він вже інакшим, з пухнастими лапками і вушками. Тепер йому доведеться звикати до нової реальності, але цього разу він вже має поряд друзів. 

Ермін — білосніжний горностай, який любить подорожувати. Озброївшись скрапбуком, паспортом і шляпкою, Ермін вирушає в мандри до різних країн. Перша подорож, з якої ознайомляться українські маленькі читачі, — до Нью-Йорка. Але це не просто розповідь про безхмарну поїздку: Ермін потрапляє у вир подій, розслідує незвичні злочини та виконує справді екстремальні трюки.

Ця книжка — посібник для всіх дітей, які хочуть зберегти навколишнє середовище. Тут можна дізнатися про тварин-мешканців різних біомів, від чого вони потерпають і як їм можна допомогти. Книга надихає на спостереження за природою, вивчення різноманітних видів тварин та дослідженні руйнівної діяльності людини (і способів зменшення її негативного впливу). 

Страхітливий і грізний Темний Лорд раптово упав на землю — і втратив всі свої магічні сили, ставши звичайнісіньким хлопчиком з гнівним характером і слабкими м’язами. Книжка дуже кумедна і розсмішить навіть найбільших злюк!)

Черговий офіційний довідник з гри в Minecraft. У ньому ви зможете віднайти цікавинки про вирощування фермерських культур та розведення тварин в межах гри. Основні принципи, до речі, мають певний зв’язок з реальним життям та дозволяють увімкнути логічне мислення. 

Ще одна в цій добірці книжка про магічне перетворення. Цього разу могутній дракон стає звичайною дівчинкою, яка вже не може захистити себе вогнем і кігтями. А проте ім’я Авантюрина дано їй не просто так, тож пригод звалиться на неї багато. От тільки б перестати відволікатися на шоколадки…

У майбутньому про тварин піклуватимуться роботи — агенти домашніх улюбленців, які вирішуватимуть будь-які їх проблем. Такого місцевого агента створила і юна любителька програмування Кетті-Е. Ця історія вселяє надію на те, що надалі людство використовуватиме техніку відповідально і з благородною метою та поєднуватиме інновації з турботою про природу. 

Кумедна історія про «маму драконів» (ні, не ту, що з культового серіалу). Ця книжечка навчає водночас і малюків, і батьків про те, як бути доброю і щирою сім’єю, навіть якщо кожен із вас — трошечки дракончик.

Для дітлахів, які вже почали вивчати англійську, пропонуємо цю цікаву англомовну абетку. На кожну літеру читачів очікуватиме кумедний віршик, який можна потренуватися перекладати разом із батьками. 

14 thoughts on “Для чомучок і книголюбів: добірка нових дитячих книжок

    Добавить комментарий