Це саме той знак, на який ви чекаєте: 6 мотиваційних книжок

6 мотиваційних книжок

Якщо, аби взятися бігати з понеділка, планувати свій час з вечора та почати любити себе уже зараз, вам потрібен знак, тоді ця добірка — саме те. Ці 6 книжок витягнуть вас із зони комфорту та добряче струсонуть. Але це для вашого ж блага!

Несподівана радість звичайності

Кетрін Ґрей

Набридли понеділки та постійна біганина по колу? Вас не влаштовує ваша зарплата? І взагалі вся ця посередність і буденність? Ви не самотні. Нас, невдоволених своїм пересічним життям, — мільярди у світі. Але від цих симптомів є особлива книжкова пігулка — «Несподівана радість звичайності». 

Кетрін Ґрей, авторка книжок «Несподівана радість тверезості» та «Несподівана радість самотності», потішила нас новинкою, у якій забороняє боятися звичайності, бо в ній немає нічого поганого. Потрібно лише перелаштувати наше мислення та навчити мозок позитивно сприймати світ і події навколо. Як це можливо? Письменниця пояснює, чому дорогі речі нас часто розчаровують, як на нас впливає тотальний успіх усіх селебриті та блогерів, на яких ми підписані в соцмережах, а ще вчить знову полюбити нормальність. 

Читайте незвичайний огляд звичайної книжки тут

Третій візит до кафе на краю світу

Джон П. Стрелекі

Це вже третя книжка, що оповідає про нетривіальну кав’ярню на краю світу. Завдяки своїм роботам Джон П. Стрелекі не лише здобув світу славу, а й надихнув мільярди людей з різних країн на зміни. Твори автора перекладено 42 мовами.  

У цій книжці негода приводить Джона і Ханну у кафе. Чоловік був у цьому закладі десять років тому. А Ханна завітала сюди вперше. Їй — п’ятнадцять, і вона боїться відповідати на запитання в незвичному меню кафе: «Чому ви тут?», «Чи боїтеся ви смерті?», «Чи вдоволені ви?». Разом з героями ви замислитеся над відповідями, переглянете життєві пріоритети та окреслите плани на майбутнє. Воно того варте. 

Чудовий ранок мільйонерів. Як не проспати своє багатство

Гел Елрод, Хонорі Кордер, Девід Осборн

«Припиніть відкладати життя, яке хочете мати і на яке заслуговуєте. Ця книжка розкаже, як це зробити», — так відгукнувся про видання Айвен Майснер, засновник Business Network International. 

Мабуть, ви не раз від батьків, бабусь і дідусів чули фразу — «Хто рано встає, тому Бог подає». Повірте, що вона працює і у нашу швидкоплинну цифрову епоху. Тім Кук, Говард Шульц, Опра Вінфрі, Річард Бренсон — усі вони успішні та багаті, бо прокидаються на світанку. Поки інші ще сплять, наші герої переглядають свої плани, візуалізують успіх, займаються спортом, читають тощо. 

Автори розкажуть, як відрізняється мислення наше і мільйонера, який зв’язок між раннім підйомом і успішністю, які ранкові звички допоможуть досягти успіху у різних сферах життя. А ще навчать вас любити «Чудовий ранок» за 30 днів.

Вільна

Ґленнон Дойл

Уже з палітурки помітно, що ця книжка для дівчат, але не треба думати, що вона вся така гламурна та блискуча і всередині.  

Ґленнон Дойл створила щось на зразок смузі з мемуарів, нонфікшну та мотиваційної книжки. Своїми думками авторка запалює жінок із різних країн світу на пошук власного шляху до повноцінного життя та гармонії. Вона розповідає про те, як протягом 30 років докладала надзвичайні зусилля, щоб відповідати уявленням суспільства про те, ким вона має бути, як поводитися, як жити та про світ навколо. Це все призвело до краху її особистості та змусило переглянути власне життя. Ґленнон Дойл розповідає свою історію, а ще ділиться перевіреними методами боротьби зі страхами та тривожністю, шляхами віднайдення свого Я та побудови щастя.  

Зацікавило? В огляді «Вільної» ми ділимося способами подолання тривожності. 

Mindfuck. Як позбутися бар’єрів у своїй голові

Петра Бок

«Я нічого не варта», «Я застряг у своєму житті», «У мене нічого не вийде» — усі ці бар’єри є лише в нашій голові. Не варто давати їм волю, щоб вони заважали нам розвиватися та жити. 

Одна з найвідоміших коучинь Німеччини Петра Бок допомагає подолати наше психологічне блокування та відновити віру в свої сили. Що таке Mindfuck і як його подолати, як виявити внутрішні кордони, що перешкоджає нам насолоджуватися життям, як навчитися мислити позитивно та розширити світогляд — відповіді на ці та інші питання шукайте в книжці.  

Ця книжка уже стала бестселером у Німеччині, Італії, Кореї та Туреччині. 

Без меж. Вдосконалюй мозок, вчися швидше, зроби своє життя яскравішим

Джим Квік

Аби тіло було привабливим і нічого не боліло, потрібно дбати про нього, — це очевидно для кожного. Але чому, коли мова йде про мозок, ми думаємо, що про нього не потрібно піклуватися? 

Джим Квік, відомий на весь світ фахівець із поліпшення пам’яті, оптимізації роботи мозку та прискореного навчання, понад два десятиліття працює тренером із розвитку розумових здібностей студентів, людей похилого віку, підприємців і освітян. Він допоміг досягти успіху голлівудській еліті, професійним спортсменам, політичним лідерам і бізнес-магнатам. Будьте певні, що з його книжкою і ваш мозок запрацює на повну. Завдяки наставництву Джима Квіка ви навчитеся не обмежувати свій мозок, пориви, память, свою здатність зосереджуватися та звички. А книжка стане мапою, завдяки якій ви опануєте власний розум, здобудете мотивацію і навчитеся вчитися. 

Стартуйте вже зараз!

Не знаєте, що почитати на дозвіллі? Ще більше тематичних добірок тут.

Авторка: Любов Ляшко