За останній рік 60% дорослого населення України не прочитало жодної книги (дослідження Інституту соціології)

Київський міжнародний інститут соціології провів дослідження на тему «Деякі аспекти культурних практик і культурної інфраструктури України». У дослідженні взяли участь 2026 учасників віком від 18 років у 109 населених пунктах.

У результаті опитування виявилося, що упродовж останнього року 60% українців не читали жодних книжок (включно з електронними) і не відвідували бібліотеку чи книгарню. Чверть же дорослого населення за рік хоча б раз відвідало бібліотеку/книгарню. Є 13,1% людей, які не відвідували місця продажу книжок, однак все ж цього року їх читали:

За останній рік 60% дорослого населення України не прочитало жодної книги (дослідження Інституту соціології) 0

Серед тих, хто не прочитав упродовж року хоча б одну книжку, більше людей віком понад 70 років і менше молоді віком 18-29 років. Дещо більш активними читачами є жінки, жителі великих міст та люди з вищою освітою.

Цікавою є також статистика відвідування книжкових заходів. Упродовж останнього року лише 4,2% опитаних побували на книжковому ярмарку. При цьому 9,2% населення зовсім не цікавлять будь-які культурні заходи.

Переглянути повністю дослідження рівня залученості громадян України в культурно-мистецьке життя можна за посиланням.

15 thoughts on “За останній рік 60% дорослого населення України не прочитало жодної книги (дослідження Інституту соціології)

    Добавить комментарий