Чим зайнятися в ліжку: неочевидні варіанти

Часто хочеться не вилазити з ліжка, однак здається, ніби ми так все пропустимо і не зможемо нічого досягти, розлігшись у м’якенькій постелі. Та історія доводить, що все не так, і багато визначних людей вміли не встаючи з ліжка правити цілими країнами. А що ще можна зробити у ліжку? Розповідаємо справжні «лайфхаки» з історії, які можна знайти у книзі «Чим ми займалися в ліжку. Історія ліжка і його вплив на біографії великих людей».

Отже, у ліжку можна...

...вигадувати ідеї

Багато цікавих ідей виникли у людей в ліжку, чи то пак, уві сні. Так сюжет відомого роману про монстра і його творця «Франкенштейн» його авторці Мері Шеллі спочатку наснився. «Термінатор» спав на думку Джеймсу Кемерону в лихоманці, коли він хворів, — режисер побачив дивні видіння міста майбутнього, де він був відстороненим чужинцем. Багато інших визначних речей — винайдення ДНК, пісня Yesterday авторства Пола Маккартні, методи досліджень Декарта…

Сон — це складний для усвідомлення людством стан; він показує мозку продукти його ж діяльності, не затьмарені обмеженнями повсякденності, тож сни можуть підказати і вам теж якусь незвичну ідею.

...стати відомим, полежавши на чужому ліжку

Акторка і модель Елізабет Герлі у 2015 році вчинила нечуване — полежала на чужому ліжку. Ще й зробила при цьому фото в соцмережі. Ліжком було Велетенське ложе (це його дійсна назва) в Музеї Вікторії та Альберта, і акторка, попри сигналізацію, переступила через загорожу і вмостилася прямісінько на експонаті. Зірку відразу попросили покинути музей. Цю новину широко висвітлили таблоїди, додавши їй популярності (славнозвісне фото і досі можна глянути тут).

Велетенське ложе здатне розмістити 4 пари, але в 1684 році навіть зафіксували випадок, коли на ньому вмістилися і провели ніч 52 особи. «Ліжечко» кочувало від готелю до готелю; про нього навіть згадав Шекспір у «Дванадцятій ночі». 

Чим зайнятися в ліжку: неочевидні варіанти 0
Велетенське ложе; його розміри становлять 267 cм у висоту, 326 cм у довжину та 338 cм у глибину

...вести душевні розмови

Ну хто не любить зручно вмоститися і просто побалакати? Англійський чиновник Семюел Пепіс любив спати поряд із друзями, щоб було з ким побалакати. Він запрошував знайомих поговорити у справах саме запевненням, що в нього можна буде опісля поспати; деяких своїх друзів він класифікував саме за розмовами перед спільним сном. Хтось у нього був «здатним розмовляти на більшість повсякденних чоловічих тем», а когось він вважав «добірним компаньйоном».

В Японії існує ціла культура спільного сну, сойн. Вважається, що засипати поряд, в обіймах з іншою людиною збільшує наше відчуття захищеності і комфорту (на цьому непогано також вирішили заробити, створивши кафе Soineya, де за коротенький 20-хвилинний сон з кимось під боком доведеться сплатити $38, а ось за повноцінні 10 годин сну — аж $640). 

...вирішувати робочі питання

Король Людовик XIV ефективно керував Францією прямісінько з ліжка — тому він обожнював цей тип меблів і мав близько 25 різних моделей ложа. Якось на знак вдячності Людовик навіть подарував ліжку своєму лікарю, вважаючи це, вочевидь, доволі цінним на той час подарунком. Вранці, ще бувши в ліжку, Людовик ухвалював рішення, видавав постанови і приймав тих, кому пощастило отримати привілейований доступ до його покоїв; і цей щільний графік, який завжди був незмінний на покору звичкам Його Величності, містив доволі урочисту церемонію підйому. Придворні, які бажали мати більший вплив, платили золотом за право перебування у королівській спальні, де вони спостерігали за королем з-поза позолоченої балюстради. 

Вінстон Черчилль, який взагалі спав дуже мало, саме через що, цілком імовірно, у нього могла розвинутися депресія, теж, однак, любив вести ділові перемови у своїй спальні. Одягнений у червоний з золотом халат, з тацею зі сніданком на тумбі поблизу ліжка Черчилль зустрічав у себе вдома інших високопосадовців. 

Чим зайнятися в ліжку: неочевидні варіанти 0
КІмната Черчилля у графстві Кент

Варто зазначити, що авторка цього матеріалу теж дописувала його у ліжку для атмосфери. І ви вмощуйтеся зручніше, підкладіть під вушко подушку і зважтеся замовити ідеальну книгу для читання перед сном та у вихідні, коли ліжечко не хоче вас від себе відпускати: «Чим ми займалися в ліжку». До речі, книжка є науковим проєктом Єльського університету, а її авторами — професор антропології Браян Фаґан та дослідниця археології Надя Дуррані. 

20 thoughts on “Чим зайнятися в ліжку: неочевидні варіанти

    Добавить комментарий