Хоче перетворити учнів на прибульців і перевиховує директора — образ сучасного вчителя з книжок

Образ сучасного вчителя з книжок

Кожен школяр переймається перед першим дзвоником. Щоб розрядити обстановку та позбавити дітвору поганих думок, ми підготували добірку про найфантастичніших вчителів у світі. З ними може статися стільки непередбачуваного. Наприклад, вселитися прибулець. Вони можуть лазити по дахах, перетворювати навчання на гармидер, захищати від дементорів, а ще навчити всього потрібного за один день.

У мою вчительку вселився прибулець!

Памела Бутчарт

Педагог міс Джонс раптом стала дуже-дуже милою. Хоча раніше кепкувала з учнів. Наприклад, нещодавно Мейзі Міллер гепнулася зі стільця, а вчителька підсміювалась з неї і навіть не приховувала цього. А ще у неї на столі з’явився справжніський плюшевий ведмедик з написом «Ти чудова!». Але ж міс Джонс зовсім не любить ведмедиків. Милі цуцики та котики її не заворожують і взагалі не цікавлять. 

Іззі та її друзі шоковані від цієї зміни та вирішили розпочати розслідування. І раптом учні розгадали таємницю і дізналися про те, що їм підмінили вчительку. Це ж очевидно! У міс Джонс вселився прибулець! І тепер вона хоче перетворити усіх учнів на інопланетян. Чи вдасться врятуватися дітворі від свого педагога, в яку вселився прибулець? Що насправді трапилося з міс Джонс? Чому вона так дивно поводиться? Відповіді шукайте в книжці!

Дивні пригоди (не)дивної вчительки

Юрій Нікітінський

Юрій Нікітінський створив таку захопливу книжку, що її читатимуть навіть люті книгоненависники та нечитайки. Він розповідає не одну, а аж 100 історій про звичайнісіньку вчительку. Оповідання змушують ширше розплющити очі, хихотіти, реготати та міцно засідають у голові. Правда кортить скоріше дізнатися, про що вони?

(Не)дивну вчительку звати Тамара Павлівна. Її люблять усі — 200 учнів, 30 колег, чоловік-офіцер і кішка Мурка. Вона дуже харизматична та цікава особистість. Якось Тамара Павлівна з’їла цукерку сміливості, видерлась на високе дерево та хотіла з нього застрибнути на балкон шостого поверху. А одного разу вона взяла на прокат дошку для віндсерфінгу і завдяки попутному вітру аж до океану допливла. Уявляєте? 

Усіх історій тут не переказати, тому гайда читати!

Гармидер у школі

Джеремі Стронґ

Героїня наступної книжки вражає своєю життєрадісністю, вигадливістю і почуттям гумору не менше за попередніх персонажів. Лілія Гармидер — вчителька на заміні. Вона здатна перевиховати не лише дітей, а й дорослих. Її уроки нагадують захопливу гру, розваги чи гармидер, від якого діти просто в захваті. Але не варто робити передчасні висновки про педагогічні здібності Лілії Гармидер. Завдяки її урокам діти вчаться взаємодіяти один з одним, опановують нові, потрібні для життя, навички та насолоджуються навчальним процесом. 

Під палітуркою віднаходимо 2 цікаві оповіді — «Гармидер у школі» та «Гармидер серед піратів». У першій — пані Лілія використовує всі можливі методики для перевиховання директора Далендонської школи, а в другій — воює із завучем Віт-ендської школи. Історії просто переповнені жартами і витівками. 

До речі, ця книжка увійшла у двадцятку кращих дитячих книжок за версією Yakaboo.

Гаррі Поттер i в’язень Азкабану

Джоан Роулінґ

У центрі цієї історії є не постать педагога, а Гаррі Поттер. Однак сьогодні ми вам розповімо про одного незвичайного вчителя з третьої книжки, а саме – про професора Ремуса Люпина. 

Це викладач захисту від темних мистецтв у Гоґвортсі. Вас дивує, чому саме Люпин став героєм сьогоднішньої добірки, бо в Поттеріані кожен вчитель у чомусь особливий, а тому потребує уваги. У чому ж інакшість цього викладача? Він – вовкулака. Уже з перших сторінок викликає подив, що у такого молодого чоловіка у волоссі пробивається сивина, а на його обличчі багато шрамів. Він постійно виснажений і має хворобливий  вигляд. Коли місяць уповні, Люпин перетворюється на вовка. Це й стало причиною відсутності професора на кількох уроках щомісяця. Проте він знає стільки життєвонеобхідних заклинань, що це просто нечувано. Тут ми зібрали десять кращих із серії романів.

Яку роль відіграв професор у житті Гаррі? Якому закляттю він навчив хлопця? Яка подальша доля Люпина? Читаймо у книжці «Гаррі Поттер i в’язень Азкабану».

Якщо ваша дитина не любить читати текст без малюнків, тоді спробуйте зацікавити її ілюстрованим виданням.

Професіонали. Вчитель

Степан Коваль

У коміксі автор дав можливість учням спробувати себе у ролі вчителів. Головні герої Данилко та Богдан думають, що викладати у школі — легко, тому вони без проблем навчать учнів усьому потрібному за один день. Разом із хлопцями читачі зможуть спробувати цю справу та відчути на собі всі труднощі роботи в школі. 

Комікс створено за анімаційним 10-серійним телесеріалом «Професіонали» українського режисера Степана Коваля, де головні герої вчаться різним професіям. За роботу в техніці пластилінової анімації режисер отримав прізвисько — «пластиліновий геній».

До речі, два епізоди анімаційного серіалу – «Кухар» і «Столяр» – відзначено на Міжнародному фестивалі анімаційних фільмів для дітей і молоді «Золота монета Костянтина». 

Авторка: Любов Ляшко