Книга рецептів з роману «Фелікс Австрія» та інші новини тижня книжкового світу

Розповідаємо найцікавіші події тижня у книжковому світі.

Книга рецептів з роману «Фелікс Австрія» та інші новини тижня книжкового світу 0

Найкраща американська література 2019: В США назвали лауреатів National Book Awards

Щорічно в США проводиться нагородження премії National Book Awards за різними номінаціями. У 2019 році 20 грудня премії вручались вже в 70-ий раз. Лауреатами стали:

  • в номінації «Художня література»: Сьюзан Чой за книгу Trust Exercise (історія про подружжя, в якому партнери походять з сімей з різним достатком, та негаразди їхнього спільного життя)
  • в номінації «Нон-фікшн»: Сара Брум The Yellow House (мемуари про життя в одному маленькому будиночку, в якому тісниться сім’я з 13 дітьми; про Б-гом забитий район в США, про який складали легенди, та про місце, куди після урагану Катріна вже не можна повернутися)
  • в номінації «Поезія»: Артур Цзе зі збіркою Sight Lines
  • в номінації «Перекладна література»: Ласло Краснагоркаї Baron Wenckheim’s Homecoming у перекладі Оттілі Малзета 
  • в номінації «Література для молоді»: Мартін Сендлер 1919: The Year That Changed America
На премію було подано 1712 заявок.
Книга рецептів з роману «Фелікс Австрія» та інші новини тижня книжкового світу 0
Книга рецептів з роману «Фелікс Австрія» та інші новини тижня книжкового світу 0

За мотивами роману «Фелікс Австрія» випустять кулінарний записник

За мотивами бестселеру Софії Андрухович «Фелікс Австрія» та його екранізації «Віддана» випустять кулінарний записник «Галицькі смаколики» з традиційними стравами Галичини ХІХ-ХХ ст. «Карасі на єврейський манер», «Рогалики», «Грибівка з пенцаком», «Мізерія», «Різдвяний борщ з крепликами», «Налисники» — ось лише деякі з рецептів, що увійдуть до видання і якими поділилася відома кулінарна блогерка пані Стефа (дослідниця галицької кухні Маріанна Душар). Книга буде оздоблена фото з фільму, на яких видно наїдки і смаколики. 

Книга рецептів з роману «Фелікс Австрія» та інші новини тижня книжкового світу 0

Лише один день в кінотеатрах України покажуть фільм «Розділові Наживо» з Сергієм Жаданом

Лише 11 грудня в кінотеатрах можна буде побачити фільм-концерт «Розділові Наживо», екранізацію мультидисциплінарного проєкту «роздІловІ», в якому беруть участь Сергій Жадан, Оля Михайлюк, Олексій Ворсоба, Томаш Сікора та Сергій Пілявець. У фільмі знято останній виступ учасників проєкту в Києві; більше в такому складі і форматі команда не працюватиме. Проєкт «роздІловІ» являв собою перформанс, що об’єднував вірші, музику та відеоряд. 

Книга рецептів з роману «Фелікс Австрія» та інші новини тижня книжкового світу 0

Американський актор придбав улюблену книгарню, яка була на межі закриття

Лін-Мануель Міранда, актор, відомий грою у бродвейському мюзиклі «Гамільтон» та у фільмі «Мері Поппінс повертається», придбав у Нью-Йорку книгарню, що була на межі закриття. Книгарня The Drama Book Shop, яка спеціалізується на продажу книг про театр, акторське ремесло, музику тощо мала закриватися через неспроможність 84-річної власниці сплачувати за оренду. 

Книгарня працює з 1917 року. Актор зізнається, що це місце надихнуло його в підлітковому віці стати актором — а згодом і допомогло розпочати кар’єру, тому він і врятував його від закриття. Тепер Міранда офіційно є власником закладу. 

10 thoughts on “Книга рецептів з роману «Фелікс Австрія» та інші новини тижня книжкового світу

    Добавить комментарий