Англомовні новинки літа на Yakaboo: нові книги Стівена Кінга і Марі Кондо

Розповідаємо про п’ять новеньких книжок, які ви вже можете придбати на Yakaboo і прочитати в оригіналі, проявивши свої навички володіння англійською.

Нова збірка оповідань Кінга, яка вийшла цьогоріч навіть раніше, ніж планувалося. В оповіданні Mr. Harrigan’s Phone підліток виявляє, що телефон загиблого друга, який було поховано разом із ним, і досі телефонує іншим. В The Life of Chuck розповідається про низку апокаліптичних випадків, які тягнуть за собою важкі наслідки. В Rat письменник зважується на справді таки фаустівське рішення, аби завершити свою книжку. А в If It Bleeds вже відомий читачу герой серії історій про Білла Ходжеса розслідує справу дивного репортера, який розповідає про жахливі трагедії.

Марі Кондо стала однією з тих письменників, яким через карантин довелося скасувати усі презентаційні тури нової книги. Joy at Work мала стати проривом серед літератури на тему продуктивності, а в результаті її вихід припав на найбільш панічні моменти і пройшов якось малопоміченим. Виправляймо ж цю ситуацію, тим паче, що всі ми потроху виходимо на роботу, а що там на нас очікує — гнітючий завалений папірцями стіл чи навпаки, чистий і вільний простір для творчості — залежить від нас. Якщо обрали другий варіант, Марі Кондо підкаже, що варто зробити. І розповість про когнітивні особливості того, як через наше робоче місце можемо сприйматися і ми. 

Ця книжка пропонує не зовсім стандартний погляд на історію мистецтва. Замість поділу на мистецькі школи чи періоди, тут можна побачити чисто саму хронологію створення тих чи інших витворів. Чому так? Бо світ — не теорія, і мистецтво складно запихнути в якісь рамки. До того ж, так чітко видно, як одночасно могли співіснувати різні стилі та які митці жили в одному часовому періоді. 

У цій книзі відома британська письменниця розповідає про те, як мрія про ідеальні стосунки руйнується викриттям жахливої таємниці. І справа не тільки в зраді; роман розкриває речі і значно жахливіші за це, наприклад, викрадення людей. 

Ця книжка і для тих, хто скучив за фестивалем Burning Man, і для тих, хто тільки відкриває для себе, що це (в кількох словах: інтерактивний фест, який влаштовується посеред пустелі; відомий гігантськими інсталяціями й екстремальними перформансами). Тут ви знайдете гід найбільш вражаючими і божевільними подіями, які відбулися за роки існування Burning Man. Є на що подивитися (якісні фото) і що почитати (описи, значення).

405 thoughts on “Англомовні новинки літа на Yakaboo: нові книги Стівена Кінга і Марі Кондо

    Добавить комментарий