Хто ця красуня з обкладинки: добірка книжок з зображенням дівчат

Содержание[ скрыть ]

Маленькі, юні і майже дорослі - які таємниці вони бережуть? Дізнаємося, зазирнувши під обкладинки книжок із зображеннями дівчат. Впевнена, що якась із цих новинок для підлітків ідеально підійде для виконання пункту №5 літнього бінго.

Розмови з друзями

Саллі Руні

Чекали від авторки «Нормальних людей» ще більше історій про складні стосунки між молодими людьми? Що ж, тримайте! В центрі історії — двоє дівчат.

Боббі лесбійка, Френсіс комуністка, а ще вони обидві разом декламують вірші. На одному з поетичних вечорів дівчата знайомляться з фотографкою Мелісою, яка запрошує їх у свій дім — до свого пса, рудого спаніеля, до свого чоловіка, вродливого актора Ніка, до розмов про мистецтво, секс, політику, літературу, до складних стосунків, які пов’язують цю четвірку у несподіваних конфігураціях.

Радість спілкування і любовна жага, пізнання нового і ревнощі. Вибуховий коктейль, який виллється у щось несподіване. Або навпаки, цілком природне. Зрештою, вирішувати вам — читайте, щоб дізнатися.

Усім хлопцям, яких я кохала

Дженні Хан

Успішно екранізований підлітковий роман розповідає нам про Лару Джин, кореянку-американку, двох її сестер і кількох хлопців, яких вона любила колись.

Фанатка ромкомів і романтичних жестів, Лара Джин писала любовні листи своїм коханням і ніколи їх не відсилала. Проте одного разу щось пішло не так, і листи, заховані у бірюзову коробку, полетіли до своїх адресатів. Ситуація максимально незручна, поточні почуття Лари Джин вкрай заплутані. І в силу ряду обставин дівчина згоджується на те, щоб побути «фальшивою коханою» для одного зі своїх давніх колишніх.

 Втім, всі ми знаємо, що принцип fake it till you make it іноді спрацьовує аж занадто добре… 

Хто завгодно, тільки не я

Галина Крук

Більшість читачів знають Галину Крук радше як поетку. Але цього літа вона потішила нас збіркою прозових оповідань, наповнених ніжними, іноді дуже особистими, часом навіть моторошними емоціями. Як і вірші, проза Галини Крук дуже чуттєва й поетична. В її оповіданнях розгортаються сцени, до щему знайомі багатьом із нас — від карантинних буднів, що перетворюють тижні і місяці на суцільний «день бабака», до туги від розуміння того, що людина, з якою тобі понад усе хочеться поговорити, нині існує лише на старій світлині чи у вигляді номера телефону, який ніколи не буде для тебе доступним. 

Дорога рудої лисиці

Френсіс Ґрінслейд

Що робить ця дівчинка посеред густого дикого лісу? Намагається вижити. Коли під час сімейної поїздки навігатор завів у глушину, машина заглохла, а мама з татом, які пішли по допомогу, ніяк не повертаються, це — єдина опція, яка лишається для Ліни на прізвисько Лисиця. І вона виживає, не маючи ні харчів, ні даху над головою, черпаючи сили з внутрішніх резервів і багато роздумуючи про все, що відбувається у її житті.

«Дорогу рудої лисиці» можна читати як посібник із виживання у дикій природі чи сучасну робінзонаду, а можна і як підліткову драму, наповнену переживаннями дівчини, яку життя частувало лимонами чи не частіше, ніж лимонадом.

Історія Сахари

Саньмао

«Історія Сахари» — це автобіографічні оповідання всесвітньо відомої тайванської письменниці Саньмао. Вона змалечку обирала власний шлях, що призводило до конфліктів із вчителями, а в дорослому віці вирішила здійснити свою мрію — стати першою жінкою-дослідницею, яка перетне Сахару із заходу на схід.

Краса і велич пустелі, спосіб життя і характер пустельних народів вразили Саньмао так сильно, що вона почала писати. Власне, збірка цих оповідань, історії яких розгортаються на тлі краєвидів та історії Сахари, — це і своєрідне зізнання в любові до великої пустелі, і зафіксовані епізоди біографії як самої Саньмао, так і Сахари.

Дівчина, жінка, інакша

Бернардін Еварісто

 

Це роман-багатоголосся, в якому звучать жіночі історії та голоси. Переважно голоси темношкірих англійок, які належать до різних соціальних верств, до різних «бульбашок».

Що може бути спільного між прибиральницею та режисеркою, фермеркою і вчителькою? Пошуки власного «я», свого місця у світі, який постійно докоряє тобі твоєю «інакшістю».

І хоч ці історії не поєднані сюжетом, авторка зуміла переплести їх у дуже цікавий спосіб. 

Там, де співають раки

Делія Овенс

І ще одна історія про виживання. Цього разу не в лісах, а серед маршів — приморських луків, заболочених, помережаних естуаріями. Кая, яка зовсім маленькою дитиною залишилася сама серед цих мальовничих просторів, перетворилася на Болотяне Дівчисько, яке знає, як прожити на кукурудзяній каші з мідіями і куди втікати від небезпеки.

А ще в неї талант справжньої художниці і допитливий розум дослідниці. А ще самотність і туга за людьми, така сильна, що майже боляче.

А ще кохання, яке може поранити, може зцілити і може  завести кудись дуже-дуже далеко — туди, де співають раки. 

Знов те саме, але краще

Крістін Річчіо

Якщо коледж — найкраща пора, щоб заводити друзів, тусити на вечірках і наповнювати скарбничку пам’яті найяскравішими спогадами, то Шейн це все запорола.

Життя дає їй другий шанс — поїхати на навчання з Нью-Йорка до Лондона, спробувати стати яскравішою версією себе і нарешті зробити все те, що мала би в коледжі.

Дівчина навіть укладає чек-ліст важливих справ, які їй слід втілити, щоб відчути повноту життя. От тільки воно має свої плани. Цікаво, чи вдасться Шейні виконати всі пункти?

Кишеня, повна зірок

Аїша Бушбі

Сафія комфортніше почувається у світі комп’ютерних ігор і власних фантазій, аніж в реальному житті.

Воно й не дивно: розлучення батьків, сварки і непорозуміння з мамою, а потім і страшна трагедія, яка стається з рідною людиною, і може мати непоправні наслідки.

Сила уяви чи якась магічна сила переміщує Сафію в чарівну країну, де дівчинці доведеться стрітися з новими викликами, які допоможуть їй краще розібратися у її справжньому житті.

Діти помсти й чеснот

Томі Адеємі

 

Ця дівчина з темною шкірою і білим волоссям — чаклунка, яка повернула магію у світ Ор’їші. Але Зейлі довелося заплатити за це дуже високу ціну. Може, вона б зуміла з цим примиритися, якби не виглядало так, що все стало гірше, ніж до того: маги досі мусять ховатися у підпіллі, а сила здійсненого Зейлі ритуалу пробудила в людях нові сили — могутні, небезпечні. І знову майбутнє країни залежить від цієї дівчини.

Читати #двідумки про роман «Діти помсти й чеснот»

Авторка: Віталіна Макарик