Дівчата — це сила. 10 книжок про і для сміливих і мотивуючих

Жінки можуть все, якщо тільки повірять у себе трішечки більше, ніж вони це собі зазвичай дозволяють. Успіх у бізнесі, видатні відкриття, самоствердження, сильний характер: ми підібрали для вас книжки, які доводять, що всі ці речі — про жінок. Тож читайте, занотовуйте і надихайтеся.

Мелінда Ґейтс — американська філантропка, бізнес-леді та одна з найбільш впливових жінок за версією Forbes. Спільно зі своїм всесвітньо відомим чоловіком Біллом вона заснувала благодійний фонд, серед напрямків якого є, зокрема, просвітництво та сприяння рівному доступу до освіти серед різних верств населення. Питання встановлення ґендерної рівності в суспільстві також становить один з ключових аспектів діяльності Мелінди, і в своїй дебютній книзі вона порушує питання того, наскільки світова економіка можна виграти, якщо жінки отримуватимуть кар’єрні можливості на рівні з чоловіками. Книга містить розповіді жінок, які надихають своїм прикладом мужності, однак які змушені були зіткнутися з проявами сексизму і навіть насильства. Основна ідея Мелінди: якби цих перепон не було, людство могло би досягнути ще більших висот. 

Авторка цієї книжки — справжня експертка з тайм-менеджменту, яка вже понад 10 років досліджує методики і принципи продуктивності. Цього розу вона вирішила зосередитися на вмінні реальних успішних жінок справлятися відразу з цілим ворохом завдань: від домашніх справ до надскладних бізнес-рішень. І на все ж потрібен час! У цій книзі Лора розкриває секрети вдалого балансу між особистим життям, сім’єю та далекоглядними планами в роботі і самореалізації. Книжка допоможе діловим жінкам та усім тим, хто прагне не жертвувати важливими речами задля успіху в кар’єрі. 

Коли американська юристка і політикиня Решма Саджані їздила по США в рамках передвиборчої кампанії до американського Конгресу, у поїздках вона помітила, що курси з програмування у школах відвідувало значно менше дівчат. Щоб заохотити їх до вивчення сучасних технологій, Решма відкрила неприбуткову організацію Girls Who Code (“Дівчата, які кодять”), покликану підтримати тих, хто цікавиться ІТ. Решмі закликає дівчат і жінок бути сміливими і не боятися ризикувати, пробуючи себе у новій професії. Сама авторка про сміливість знає не з чуток: вона була першою жінкою індійського походження, яка балотувалася в Конгрес США. У книзі вона розповідає про ту мужність, з якою жінки мають забути про всі встановлені стереотипи і надихнутися на позитивні зміни у самореалізації.

Скільки всього на світі зробили саме дівчата! Підкорювали вершини, досліджували комети, рятували життя. І ще силу-силенну всього зможуть, якщо повірять у себе. А допоможе це зробити ось така книжечка для дітей і дорослих, яка подає надихаючі приклади супержінок-українок. Мисткині, науковиці, спортсменки, правозахисниці — позитивний приклад для наслідування знайдеться у будь-якій сфері. А чудові ілюстрації Анни Сарвіри та Юлії Тверітіної доповнять видання яскравими кольорами.

У  1940-их юній дівчині важко жити так, як вона сама того хоче. Та богемний Мангеттен допомагає героїні психологічно вирости, розкритися і визначити, який шлях вона собі обирає. У цьому романі 19-річна Вівіан, яку вигнали з коледжу, відшуковує своє місце у світі, сповненому пороків, підступності та богемних насолод, однак вона прагне лишитися вірною власним принципам. Чи зламає її темний бік яскравих вечірок, алкоголю та інтриг? Що ж, авторка бестселеру “Їсти, молитися, кохати” приготувала для своєї чергової героїні не менш неочікуваний фінал.

На робочому місці дівчатам нав’язують стереотипи: ти або дружня і люб’язна, або ухвалюєш жорсткі рішення. Мовляв, ці дві риси поєднати разом просто неможливо, особливо якщо хочеш бути успішною у побудові бізнесу. Але авторка цієї книжки руйнує подібні переконання власним прикладом. Вона інвестує у стартапи, проводить лекції та є бізнес-консультантом для крупних американських компаній. Разом із тим, колеги і знайомі відзначають її виваженість, доброту і щирість. Фран розповідає, як вижити і домогтися свого на роботі, коли всі навколо вважають тебе “милою” — і для цього вам навіть не доведеться зраджувати собі, перетворюватися на злісного керівника та намагатися виглядати більш “загрозливо”. 

Юнгіанська школа психоаналізу базується на понятті архетипів, і ця книжка розглядає один із таких прообразів — Дикої жінки. Вона здатна самовідновитися, зібратися з силами, бути творчою, захистити себе. Суспільство, за свідченнями авторки цієї книги, подавляє це дике жіноче начало, змушуючи дівчат бути “хорошими”, та в боротьбі за виживання, особливо в часи важких душевних травм, жінка може загоїти ці рани саме завдяки зверненню до цієї глибоко захованої всередині своєї психіки архетипної енергії. У цій книзі через терапевтичні історії і відбувається спроба це зробити.

Книжка 145 тижнів протрималася у списку бестселерів The New York Times.

Бет Комсток не боїться ризикувати і впроваджувати у компаніях, де працює, кардинальні зміни. А попрацювати їй уже довелося у доволі авторитетному списку організації: директоркою Nike, віце-президенткою з інновацій в General Electric, членкинею правління The National Geographic Society. Бет впевнена, що люди мають стати готовими до змін, і тоді все виходитиме. Бо якщо ти не змінюєшся, не адаптуєш свою діяльність до реальностей сьогодення, то і не розвиваєшся. Звісно ж, що нововведення Комсток не завжди були до вподоби її колегам, та вона зуміла відстояти свою точку зору і представити хороші результати. Тож вона є хорошим прикладом для жінок, які хочуть впровадити щось, але й досі мають сумніви щодо своїх сил. 

Коли ми думаємо про успішних жінок, колишня Перша леді США Мішель Обама у багатьох відразу ж спадає на думку. Вона майже стала символом пропаганди здорового способу життя серед дітей завдяки своїй кампанії “Let’s Move!”, а ледь не кожен прихильник Демократичної партії і досі засмучений, що Мішель не прагне зайняти пост Президента США. Та яким був шлях до визнання? Мішель доводилося відстоювати права жінок, національних меншин, дітей, бідних верств населення. Вона впевнено будувала кар’єру, стала найбільшою підтримкою для чоловіка, який завдячує їй своєю успішністю, та й досі залишається простою, доступною і відкритою для інших. У цій автобіографії ви знайдете відверті зізнання про те, як ідеальна ззовні картинка її життя не завжди була такою, але саме наполегливість і сміливість дозволила їй залишатися сильною жінкою.

Не лише надихатися і мотивуватися — а й відпочивати. У сучасних шалених перегонах усі відчувають виснаження, допоки враз не прийде усвідомлення: я не вмію відпочивати. Здоровий сон, правильне харчування, заняття спортом, все ніби є, а відчуття того, що нарешті вдалося перезавантажитися й отримати нові сили ніяк не приходить. Британська ведуча й експертка з психології чудово розуміє, як такій проблемі зарадити. Мужність-мужністю, а прогулянки на свіжому повітрі мають бути за розкладом. 

З 5.03 по 24.03 одну з цих книг ви можете виграти у розіграші від наших партнерів MEGOGO. 

MEGOGO — найбільший в Східній Європі відеосервіс для перегляду онлайн відео і ТБ.

2 254 thoughts on “Дівчата — це сила. 10 книжок про і для сміливих і мотивуючих

    Добавить комментарий