Найкращі книги 2019 року від Goodreads

На платформі Goodreads відбулося голосування читачів за найкращі книжки в різних жанрах. І ось які результати:

Найкраща художня література

Цей сиквел до бестселера «Сповідь служниці» від лауреатки Букерівської премії Марґарет Етвуд розповідає про те, як світ перетворився на такий дистопічний, екологічно забруднений та моторошний. Вихід книжки до останнього намагалися тримати в секреті, а за перший тиждень продажів у США було збуто рекордні понад 125 тис. примірників.

Найкраща містика і трилер

Застрелити власного чоловіка — і замовкнути назавжди. Саме так вчиняє головна героїня цього роману. Після вбивства вона потрапляє до психлікарні, де тільки й робить, що малює, і один із психотерапевтів береться за те, щоб розгадати загадку її мовчання. Уривки зі щоденника жінки стверджують, що вона любила його до нестями, то чому ж така раптова ненависть? 

Найкращий історичний роман

Америка 60-70-их рр., світ рок-н-роллу та нових горизонтів, в якому двадцятирічну Дейзі помічають і вона стає зіркою відомого гурту. Всі таємниці сходження до слави — а також швидкого розпаду і забуття — у цій книжці. Тейлор Дженкінс Рейд опублікувала свій перший роман ще в старшій школі й ця історія про рок-гурт — одна з 7 книжок авторки.

Найкраще фентезі

Що якби у вас раптом з’явилася можливість повчитися в одному з найбільш престижних вищих навчальних закладів в країні? Тільки з однією обмовкою — вам доведеться брати участь в окультних практиках, входити у таємну спільноту та навіть змінювати ситуацію на Волл-Стріт…

Лі Бардуґо — авторка романів у жанрі фентезі для підлітків та молоді. Однією із найбільш відомих для українського читача є її книга «Шістка воронів».

Найкраща романтична книга

Найкращі книги 2019 року від Goodreads 0

Кейсі Маквістон «Red, White & Royal Blue»

Історія про перипетії в королівській родині, де спочатку один із благородних нащадків бере участь у змові проти принца, а потім… закохується в нього. Це досить кумедна книжка з нотками романтики. 

Найкраща наукова фантастика

У місті панує дивна тенденція — вранці люди прокидаються, а їхнє життя стало цілковито інакшим. Що це, просто втрата пам’яті чи щось значно глибше? З цим намагаються розібратися нейробіологи, працюючи над механізмом збереження спогадів. Але головний герой прагне йти дещо іншим шляхом, на який його наштовхнула таємнича жінка, викрикнувши кілька слів перш ніж зістрибнути з даху багатоповерхівки у Мангеттені.

Найкращий горор

Посеред ночі незнайомці проникають у тихенький будиночок в Міннеаполісі, вбивають батьків юнака Люка, а його самого викрадають і везуть у невідомому напрямку. Це все відбувається лише за дві хвилини. Люк прокидається в кімнаті, схожою на його власну, але без вікон. А за дверима кімнати в цій загадковій будівлі під назвою The Institute — інші кімнати з іншими дітьми, які мають незвичайні здібності телекінезу та телепатії. Директор закладу та його співробітники «витягують» з обдарованих дітей їхні сили — якщо піддаєшся їм, отримуєш монетки для автоматів з продуктами, якщо ні, то тебе очікує покарання. Люк поки перебуває у так званій Передній Частині, але з часом усі починають зникати до Задньої Частини, звідки вже немає вороття. Це історія про боротьбу між добром і злом, в якій добро не завжди залишається у виграші…

Найкраща гумористична книга

Елі Вонґ «Dear Girls: Intimate Tales, Untold Secrets, & Advice for Living Your Best Life»

Ця кумедна книжка від акторки Елі Вонґ стає ще більш комічною від того, що описи подій у ній викладені у формі листів авторки до її доньки. Там навіть є розповідь про досвід пиття зміїної крові, про незвичних бойфрендів та труднощі батьківства.

Найкращі книги 2019 року від Goodreads 0

Найкращий нон-фікшн

Найкращі книги 2019 року від Goodreads 0

Рейчел Голліс «Girl, Stop Apologizing: A Shame-Free Plan for Embracing and Achieving Your Goals»

Авторка цієї книжки впевнена — у ХХІ столітті жінки здатні змінити світ, але для цього потрібно перестати… соромитися себе і бути до себе надто жорсткими. Всі ці страхи заважають жінкам повністю втілювати власний потенціал.

Найкраща автобіографічна книга

Джонатан ван Несс «Over the Top: A Raw Journey to Self-Love»

На американському телебаченні Джонатан став доволі популярною персоною. Він навіть став першим чоловіком, який потрапив на обкладинку одного відомого жіночого видання. Його автобіографія, однак, розповідає, що не все так добре: у дитинстві та юності він пережив чимало травматичних подій, лікувався від залежності у реабілітаційному центрі. Нещодавно в інтерв’ю чоловік відкрито зізнався також, що є ВІЛ-позитивним. У книзі — його надзвичайна історія, часом досить іронічна і кумедна, а часом — надто важка, щоб можна було стримати сльози.

Найкращі книги 2019 року від Goodreads 0

Найкращі книги з історії

Авторка цієї книги — фахівчиня з соціальної історії. Вона вирішила дослідити історію про серійного вбивцю Джека-Патрача, ось тільки цього разу зосередившись не на ньому, а на житті його жертв, провівши ретельне дослідження. Своїми знахідками Хеллі прагне розвінчати міфи, які суспільство складає про жертв насильства. 

Найкраща книжка з науки і технологій

Кейтлін Дауті «Will My Cat Eat My Eyeballs?: Big Questions from Tiny Mortals About Death»

Авторка книжки, організаторка похоронів, намагається дати відповіді на питання, які ми часом боїмося поставити — про те, що стосується смерті. Чи можна залишати собі на пам’ять чийсь череп після його смерті? Чи можна поховати бабусю у традиціях вікінгів? Чому волосся і нігті після смерті здаються довшими? Чому труп досі може видавати звуки? Ці та інші цікаві історії — у книзі з дивною назвою «Чи з’їсть мій кіт мої очі?».

Найкращі книги 2019 року від Goodreads 0

Найкращий графічний роман

Найкращі книги 2019 року від Goodreads 0

Рейнбов Ровелл «Pumpkinheads»

Щосезону двоє друзів працюють на фермі з вирощення гарбузів, та цьогоріч вони вирішили влаштувати справжню вечірку. І щось, як завжди, пішло не так… 

Найкраща поезія

Лорі Голс Андерсон «Shout»

Від авторки відомого роману про переживання травми насильства «Говори» вийшли ці мемуари у віршах, які читачі визначили одними з найкращих поетичних творів.

Найкращі книги 2019 року від Goodreads 0

Найкраща книга для молоді

Незвична хвороба забороняє головній героїні близько наближатися до людей — лише від доторку їй може стати погано, а її імунна система заслабка, щоб впоратися з вірусами. Але раптом вона зустрічає юнака, в якого закохується. Чи можливе кохання без доторків? Герої разом намагаються це з’ясувати.

Найкраще фентезі для молоді

Незвичне фентезійне королівство переживає не найкращі часи: боротьба за трон, зради, недовіра… Ця історія — про звичайну дівчину, яку в дитинстві викрали феї, і яка потім вирішила їм помститися. Бо вона роками боялася, мовчала і вичікувала свого часу, щоб тепер почати нарешті ними правити.

Найкраща книга з ілюстраціями

Найкращі книги 2019 року від Goodreads 0

Фред Роджерс «A Beautiful Day in the Neighborhood: The Poetry of Mister Rogers»

В США одним із популярних освітніх дитячих шоу було Mister Rogers’ Neighborhood, ведучий якого відомий заразливими пісеньками. Ця книга — збірка текстів цих пісень з яскравим ілюстративним оформленням.

315 thoughts on “Найкращі книги 2019 року від Goodreads

    Добавить комментарий