16 цікавих фактів про Yakaboo

Содержание[ скрыть ]

Yakaboo  16! За ці роки стільки всього відбулось, тож ми вирішили розповісти вам декілька цікавих фактів про нас. Як створювалась компанія, звідки взялась назва, скільки коштувала найдорожча продана книжка? Цікаво? Почнімо!

1

Yakaboo найбільша онлайн-книгарня України.

2

Компанія була створена 2004 року. Спочатку ми займались прокатом і продажем ліцензійних CD-дисків із доставкою додому, а 2009 року почали продавати книжки.

3

Коли засновники шукали назву для компанії, під час одного з мозкових штурмів на задньому фоні по телевізору йшла трансляція чемпіонату з футболу в Англії. Раптом пролунав шалено радісний крик коментатора матчу. Це був гол. Гарний гол. Його забив нападник, якого звали Якубу. Вся кімната наповнилась захопленими криками коментаторів: «Гооол!!! Якубу!!! Чудово!!!». Так народилась назва для компанії — «Якабу».

4

У нас ви знайдете понад 300 тисяч найменувань книжок 71 мовою.

5

Ми працюємо з 539 українських і понад 2,9 тисяч іноземних видавництв по всьому світу.

6

Yakaboo має найбільший вибір англомовної літератури в Україні: 2019 року ми запустили власний імпорт книг із Великої Британії, щоб українські читачі могли обирати книжки мовою оригіналу.

7

У нас є власне видавництво Yakaboo Publishing, пріоритетним напрямком якого є перекладна нон-фікшн література.

8

Нам довіряють 2,5 мільйони клієнтів. Це підтверджує і премія E-awards 2018: вибір клієнтів у номінації «Найкращий книжковий інтернет-магазин».

9

Ми зібрали найбільшу в Україні спільноту книголюбів: понад 200 тисяч у фейсбуці і понад 100 тисяч — в інстаграмі

10

Нас можна знайти не лише в інтернеті: рік тому ми відкрили офлайн-книгарню бестселерів у Києві (Хрещатик, 22), де можна придбати книжки або забрати своє замовлення. А ще у нас працює точка самовивозу у ТЦ Dream Town.

11

У Yakaboo працюють понад 200 людей: команда колл-центру, маркетологи, менеджери з продажів, працівники складу, кур’єри, бухгалтери, програмісти — вони роблять усе, щоб ви вчасно отримали улюблені книжки.

12

Ми доставляємо книжки куди завгодно — у будь-яку точку світу. У нас є безкоштовна доставка «Укрпоштою» по Україні (для замовлень від 100 грн). А по Києву наші кур’єри доставлять вам замовлення день-у-день.

13

3 найпопулярніші книжки за всю історію існування Yakaboo — «Хочу й буду. Прийняти себе, полюбити життя й стати щасливим» і «Маленький принц» і «100 експрес-уроків української» — кожної з них продали понад 8000 примірників. 

14

Найдешевша книга, яку у нас купили, коштувала 2 гривні, найдорожча — 350 тисяч гривень — «Бібліотека зарубіжної літератури в 100 томах».

15

2014 року Yakaboo встановила рекорд — за дві доби продала 2093 екземпляри книги Гаріка Корогодського «Как потратить миллион, которого нет».

16

Ми активно популяризуємо читання: пишемо про книжки і видавничий ринок у блозі, співорганізовуємо Літературний Кураж і проводимо інші події, аби залучати все більше людей до читання.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)