Літературна подорож на канікулах: 10 дитячих і підліткових книг Літнього Книжкового Табору від Yakaboo

До літніх канікул Yakaboo запустили Літній книжковий табір для тих, хто любить мандрувати в книжках. Літературні експерти склали добірки книжок за віком і темами; з цих добірок купуйте книжки на загальну суму від 250 грн та отримуйте наліпки для справжніх БУКскаутів, а також — можливість виграти гіроборд.

Ми виокремили деякі цікаві книжки з добірок, на які варто звернути увагу. 

Хто сказав, що курка не може бути журналісткою чи архітектором? І що вона не може літати як перелітні птахи, високо парячи в небі? Чорна-чорна курка доведе вам, що вона здатна на все, а природна цікавість заводить її у найбільш незвичайні пригоди. Бо ж бути не такою як всі — прекрасно. 

Письменниця Галина Вдовиченко є також авторкою книг серії «36 і 6 котів», і «Чорна-чорна курка» вийшла у неї не менш кумедною та інтригуючою за допитливих кошенят. 

Бельгійський ілюстратор Квентін Ґребан заново відтворює класичні історії завдяки своїм чарівним акварельним малюнкам. Цього разу він вирішив зобразити «Книгу Джунглів» — незвичну історію про дитинча, виховане в дикій природі. Закони тваринного світу, почуття гідності, дружби, поваги і вдячності — ця книга здатна навчити дитину моральності, показати, як варто поводитися з іншими. 

Книжка-головоломка: ілюстрації, які ведуть в інший світ; інша історія після того, як перевернеш книгу; заплутані віршики, заховані слова і ще багато чого іншого. Історія про Алісу, яка потрапляє в незвичні пригоди, набуває іншого виміру у витриманих зображеннях Владислава Єрко. А словесну абракадабру зі смислом вдалося ідеально передати в перекладі.

А ви знали, що мозок складається зі 100 млрд клітин? Що для усмішки необхідно 12 м’язів? Що під час сну нам потрібно менше кисню, тому серце б’ється повільніше? Дізнавайтеся ці та інші факти разом із дитиною завдяки цій книзі з великими розворотами, на яких можна ретельно розглянути усі дрібнички. 

Підліткова книга про дівчину Гаррієт, яку цікавлять більше книги й знання, аніж мода та підліткові журнали. Через це Гаррієт зазнає знущань з боку однолітків, які вважають її «не такою». Аж поки дівчину не помічає модельне агентство. 

Історію списано з авторки книги, адже вона в минулому теж працювала в модельному бізнесі — і мала славу дівчинки-ґіка. Чудова книга про виховання впевненості в собі, вміння не втрачати справжнє «Я» та ставати кращим. 

Книжка, за мотивами якої знято прекрасний мультфільм Хаяо Міядзяки студії Ghibli «Мандрівний замок» і якій не бракує образності. На дівчинку Софі накладено закляття, яке перетворило її на стареньку пані. І все це — на тлі чарівного замку з порталами у різні світи…

Рецепти, які легко зможуть приготувати навіть діти: від печених яблук до котлеток і крем-супу з гарбуза. Покрокові рецепти з фото дозволять дітям максимально самостійно бути залученими у процес створення власних маленьких кулінарних шедеврів.

Джон Грін — письменник і популярний влогер на YouTube, справжній інтелектуал. Його герої-підлітки — часом складні, непересічні, але такі впізнавані особистості. У цій книзі головна героїня страждає на гермофобію, але це не заважає їй ув’язатися в справжні пригоди.

Фінансова грамотність — наразі є топовою темою для розвитку дітей і підлітків. Тому ця книга має стати сімейним мастрідом. На що краще витрачати, як економити, що взагалі таке гроші, чому потрібно працювати, що входить у поняття благодійності, як працюють фінанси — шукайте відповіді на ці питання у книзі від економічного журналіста. 

Директор Інституту практичної філософії, експерт ЮНЕСКО Оскар Бреніф’є дає прості відповіді на популярні дитячі питання, які можна осягнути лише з точки зору філософії. Просто про складне. 

300 thoughts on “Літературна подорож на канікулах: 10 дитячих і підліткових книг Літнього Книжкового Табору від Yakaboo

    Добавить комментарий