8 нових фентезі-книг, які перенесуть у фантастичні світи

Сховаймось в магічних лісах? Там, де чудернацькі істоти, які начаклують вічне щастя чи навпаки — жахливі прокляття; де вода дарує безсмертя, а дерева здатні поглинути назавжди. Де є лицарі і чарівні артефакти, та довіряти не можна нікому, навіть своїм знайомим — а раптом вони є втіленням химерних духів? 

Що ж ми дібрали для вас 8 нових книг, здатних подарувати такий досвід. З ними легко фантазувати і перетворюватися на героя легенди чи давньої саги.

 

Ця загадкова книга, в якій є всі складові класичного фентезі, переносить в інший світ — давню Імперію Асир. Титанічного розміру будівлі, гігантські правителі, схожі на монстрів, віщуни й провидці, які допомагають орієнтуватися воїнам у епічних битвах — ось що відкривається читачеві на сторінках роману. Ви дізнаєтеся про змови, які панують в Асирі, з намірами зруйнувати Імперію, а також зустрінетеся зі зловісними пожирачами богів і разом із героями спробуєте врятувати цей незвичний світ від лап Зла.

Микола Зеров і Павло Тичина втягнуті у цьому романі в справжню магію. Незвичні істоти Перехресниці, які вимушені протистояти натиску сталінського режиму і постаті відомих, зрадянщених поетів, які стають загрозливими для цієї магії. Така от літературна метафорично-символічна історія, яка заворожує всіх, хто бодай трохи цікавиться історією життя митців в Києві в СРСР та складними подіями 1917 року.

Підліткове фентезі про незвичну подорож. Де поділася дівчина Ганна, яка одного вечора спитала 13-річного Томека, чи не має в його крамничці води, яка дарує безсмертя? Хлопець вирішує вирушити на пошуки незнайомки до річки Кжар. Проте спершу йому пройти крізь Ліс забуття, селище Парфумерів і Химерний острів.

Автор книги — Жан-Клод Мурлева — перепробував багато професій: вчитель німецької, клоун, режисер. Але його письменницькі спроби виявилися одними з найбільш успішних.

Українською вже вийшов також переклад другої частини історії, вже від імені Ганни.

Це темне фентезі від автора вже відомого читачеві «Аркану вовків». Незвична історія про козаків-характерників, яка відбувається у 1852 році. Роман входить в трилогію «Літопис Сірого Ордену».

Автор присвятив «Тенета війни» українським захисникам, до того ж у цій книзі є багато відсилок на проблематику ветеранів АТО/ОСС, що робить її водночас не тільки міфічною, а й реалістичною.

Це вже друга частина серії; першу частину шукайте тут.

Роберт Веґнер найбільш відомий своїм циклом творів про вигадану країну Меекхан, за який він отримав 5 нагород престижної польської літературної премії імені Януша Зайделя. Тепер прочитати їх можуть і українські читачі. Гільдії магів тут межують поряд з імператорами, а всі деталі вигаданого світу дуже ретельно прописані автором. Цікавим цикл буде всім, хто хоче просто перенестися в іншу реальність. 

Цей роман данської авторки нещодавно був екранізований і перетворений на 6-серійний серіал на Netflix. Сама книга була написана ще в 1962 році і розповідає про незвичний поворот подій, який змінює життя молодого Тіурі назавжди. В ніч перед посвятою в лицарі він, попри традицію, відчиняє двері на жалісні прохання старенького незнайомця. Той просить у хлопця одне: якомога швидше передати лист одному з лицарів. Однак все йде не так, як треба…

Це історичне фентезі стало переможцем Goodreads Choice Awards. Історія про життя Цирцеї захоплює читачів: ця богиня, можливо, і не найбільш могутня, але все ж сильна духом. Цирцея тісно спілкується зі світом смертних, де дізнається, що таки має магічні здібності. Ця тиха, непомітна в своїй сім’ї і, здається, не дуже обдарована богиня виявляється кращою за своїх довколишніх. Це історія битви справжньої особистості за власну свободу і свій вибір.

Світ Нав відкриває свої ворота лише на свято Купала. А там — різні істоти, знайомі зі слов’янської міфології: нявки, чаклунки, перелесники… Двоє дівчат приїжджають до Карпат на відпочинок, а потрапляють у заплутаний коловорот. Що з ними станеться, тим паче, що дівчата дуже одна одну недолюблюють? Чи заведуть їх духи до неминучої біди?

Наталію Довгопол читачі можуть знати з книги «Шпигунки з притулку Артеміда», пригодницьку підліткову книгу про таємну школу шпигунів.

370 thoughts on “8 нових фентезі-книг, які перенесуть у фантастичні світи

    Добавить комментарий