Топ 10 книг з розвитку креативності в 2018 році

Що таке креатив? В першу чергу, це те, що кидається в очі і запам’ятовується, так би мовити, родзинка. З іншого боку, це мистецтво створювати ідеї і втілювати їх в життя, коли мисленнєві форми набувають матеріальних обрисів. На сьогодні дуже цінуються люди з креативним способом мислення. Якщо ти любиш і вмієш генерувати творчі ідеї – молодець, а якщо ні – то ця добірка кращих книг з розвитку креативності для тебе. В результаті прочитання запропонованих нами видань, кожен зможе не тільки неординарно мислити, а й переконається, що він чогось таки вартий в цьому світі.


  1. Том Келлі , Девід Келлі «Творча впевненість. Як розкрити свiй потенцiал»

17_08_07Креативне мислення – навик, який цінується на будь-якій роботі. Творча жилка є в кожній людині, потрібно лише розкрити її в собі. Як це зробити, ви дізнаєтеся з цієї книги для творчих людей. Автор в подробицях розбирає такі питання: як утримати потрібну думку і не втратити творчий настрій; як не боятися і почати проявляти себе незалежно від займаної посади; а також, як набратися сміливості плисти проти течії, впроваджуючи ідеї в життя. Безумовно, книга служить відмінним помічником у набутті навичок лавірування між прагматизмом і творчістю.


  1. Ніл Гейман «Творите!»

17_09_07

З топа «книги з креативності», ця надихаюча книга для всіх, хто любить йти проти правил, думати непересічно, зробити світ набагато креативнішим і цікавішим. Автор стверджує, що якщо у вашій голові дозріла якась оригінальна ідея, немає сенсу відмовлятися від експерименту. Навпаки, беріть і проробляйте його з упевненістю. Тим більше, якщо до того лежить ваше серце.

Ніл Гейман веде захоплюючу розповідь, як він став відомим письменником, ділиться своїми перемогами, невдачами і різними життєвими проблемами. Крім того, письменник акцентує увагу на тому, що не варто братися за творчу справу чисто заради грошей. Бо справжнього задоволення це апріорі принести не може.


  1. Кен Робінсон «Освіта проти таланту. Сила творчості»

17_10_07

Нова книга Кена Робінсона є черговою нещадною критикою класичної системи освіти, що давним-давно не відповідає реаліям, тим викликам, які стоять перед педагогами і підростаючим поколінням сьогодні. На думку автора, креатив і творчість – найважливіші складові сучасного життя, і тут необхідно не упустити той переломний момент, після якого дитина перестає вірити в свій талант.

Розглядаючи тему фундаментально, Кен Робінсон посилається на приклади з історії та сучасні прецеденти. Акцентуючись на тому, що не все так трагічно, як здається, а саме освіта є ключем до загального щастя людського виду.


  1. Джозеф О’Конор, Ієн Макдермотт «Системне мислення. Пошук неординарних творчих рішень»

17_11_07Книга містить практичні поради відомих авторів, які змінять ваше світосприйняття і дозволять прокласти шлях до успіху в будь-якій сфері життя (від фізичного здоров’я і сімейних відносин до управління бізнесом і фінансовим становищем). Але, щоб займатися регулюванням свого життя, варто навчитися системного мислення, адже тільки розуміючи справжнє підґрунтя подій, ми зможемо змінювати на краще свої дії і навколишній світ. Власне, книга вчить системного мислення, впорядковує думки, завдяки чому ви зможете виділяти з подій закономірності.


  1. Кері Сміт «Знищ цей щоденник», «Открой мир заново!», «Закончи эту книгу!»

17_12_07Перед вами найліпші щоденники для вдосконалення творчих і креативних здібностей. Книги з розвитку креативності здатні не тільки прикрасити ваші сірі будні, а й дозволяють заново побачити навколишній світ, знайти натхнення, подолати страх «чистого аркуша» і, звичайно ж, розвинути фантазію, уяву, емоції і багато іншого. Тут ви знайдете величезну кількість різноманітних, оригінальних ідей, зможете відчути себе новим автором будь-якої з цих книг, адже будете додумувати, домальовувати і описувати все, що тільки в голову прийде. Абсолютна свобода фантазії!


  1. Остін Клеон «Покажи свою работу! 10 способов сделать так, чтобы тебя заметили»

0_16_784Якщо хочете досягти успіху, розвинути свою креативність і покращити здібності, стати успішним і знаменитим, ця книга для творчості вам в цьому допоможе. І ви станете тим, ким давно мріяли. Все, що потрібно, – слідувати простим дотепним правилам (їх всього лише десять у виданні), вивчити запропоновані автором статті, які б мотивували цитатами, і ознайомитися з цікавими прийомами. Остін Клеон дохідливо пояснює, як можна оптимально використовувати своїх знайомих і залучати їх до творчого процесу, дозволяючи «красти» свої ідеї. Будьте рішучіше і у вас все вийде!


  1. Майкл Микалко «Взлом креатива. Как увидеть то, что не видят другие»

17_13_07Захоплююча книга від експерта в області креативу, повністю побудована на досвіді роботи з методами творчого усвідомлення. Автор зачіпає парочку секретних прийомів нестандартного мислення, дає багато практичних рекомендацій з подальшим застосуванням і докладним описом. Використовуючи поради Микалко, до кожної нової буденної задачі ви будете підходити з часткою креативу, цікавими ідеями реалізації. На нудні непримітні речі поглянете під іншим кутом, побачите те, чого не помічають інші. Якщо читати креативні книги, то ця робота повинна бути в списку до прочитання однією з перших.


  1. Джон Куніос, Марк Біман «Момент Еврики. Ага-реакції, творчий інсайт і мозок»

17_14_07Що таке «еврика»? Слово, яке виражає відчуття раптового осяяння, або іншими словами, інсайту. Перед нами справжня подорож в глибини людського мозку, з якої ви дізнаєтеся про визначальні дослідження в когнітивній нейробіології та психології, що таке інсайт і ага-реакції, а також їх вплив на людський інтелект. Крім того, автори показують, як слід використовувати дану інформацію, щоб посилити свій творчий потенціал, здатність вирішувати проблеми. Видання цілком і повністю виходить за рамки загальноприйнятих наукових прийомів, пропонуючи креативні способи реалізації творчого потенціалу..


  1. Дорін Верче «Не бойся творить! Как поверить в себя и стать на путь творческой карьеры»

17_15_07Автор книги для розвитку креативності переконаний, що всі ми разом і кожен окремо, спочатку народжуємося з творчістю всередині і для творчості. Пан Верче намагається направити читача в потрібне русло, надає необхідні інструменти для реалізації будь-яких ідей, будь-то робоче середовище чи цікаве хобі. Безумовно, подібні креативні книги зможуть допомогти тим, хто не зовсім розуміє, яким способом можна втілювати власну креативність в конкретних справах, особливо коли оточуючі ніяк це не схвалюють і не заохочують. Книга показує, що зовсім не страшно бути творцем.


  1. Барнет Бейн «Творчеству можно научить! Книга действия и бытия»

17_16_07Можливості людини безмежні, і завжди можна зробити більше, ніж нам здається. Просто потрібно прояснити для себе межі власної особистості, і в цьому вам допоможе даний посібник. Розвиває ця книга креативність, ваш потенціал, запалює ентузіазм і дає сили йти далі. Ви познайомитеся з цікавими дослідженнями «про дев’ять муз», знайдете життєвий баланс, навчитеся розрізняти і справлятися з головними емоціями людини. Ця книга – унікальний рецепт довіри до власного несвідомого. Часом практичні завдання книги можуть здатися складними і незрозумілими, але кінцевий результат того вартий. Трохи помудруйте, і ви обов’язково будете успішні в творчості!


[irp posts=”12277″ name=”5 книг для успеха в креативном бизнесе”] [irp posts=”29166″ name=”ТОП 10 лучших книг по мотивации в 2018 году”]
Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

3 304 thoughts on “Топ 10 книг з розвитку креативності в 2018 році

    Залишити відповідь