Розслабся — і читай. Історії для відпочинку до зимового бінґо

Читання не завжди повинне тільки навчати чи збагачувати. Вечірні години або ж вихідні, які ви проведете з книжкою — це ще й чудове перезавантаження і зняття стресу. Навіть якщо ви звикли орієнтуватись лише на топи з рекомендаціями престижних видань і читаєте переважно інтелектуальну літературу, радимо не нехтувати “легким” чтивом. Зверніть увагу на детективи та інші жанрові романи, які розважать, розвантажать, відволічуть від щоденної рутини і — як бонус — захоплять сюжетом так, що ви й не помітите, як надовго загрузли в цьому прекрасно вигаданому світі. Ми підготували для вас 11 таких книжок — для повного релаксу. 

Якщо хочеться розслабитись і добряче посміятися, то кращої книги годі й шукати. Пригоди Ребекки Блумвуд, яка не може спокійно пройти повз будь-який магазин, здатні розсмішити кожного. Неможливо без посмішки спостерігати, як головна героїня вмовляє себе, що покупка нової шалі — то інвестиції в майбутнє. Так само потім неможливо не переживати разом з нею, коли борги по кредитній картці ростуть, як сніжний ком. Може, ця книга здатна навчити нас розсудливіше поводитись з грошима?

Книжка, яка нагадує яблучне пюре: ароматна, затишна, без зайвого цукру, але дуже природно солодка. Ще й сюжет легкий і ненав’язливий. Хоч і не позбавлений моралі.

Маленьке містечко живе стереотипами. Якщо ти Вейверлі, то ти — дивак. Кларк? Маєш насичене сексуальне життя. Гопкінси одружуються з жінками, старшими за себе. А яблуня в саду старого будинку дає магічні плоди.

Чи варто жити так, як тобі визначено? Чи є сенс йти проти долі? Як жити зі страхом втрати? Чи можна в такому випадку прийняти раптове кохання?

Просто книга, яка залишає десь всередині таку м’яку муркотливу грудочку тепла. Чарівна історія про книготорговця, письменників, поліцейського, дитину, представницю видавництва і книжки, книжки, книжки…

Здається, так не буває? Але ти вже наче живеш на острові Аліси разом з усіма героями. Бо це книга, яка дарує надію, а надія потрібна нам усім.

Це, може, і не схоже на експертну рецензію, але ми повинні сказати: Вуді Аллен віджигає 🙂 Хто б не хотів мати талант написати таку збірку маленьких, але дуже містких і саркастичних історій. Ну як пройти повз оповідання з назвою «Семе, ти щось занадто напарфумив свої сподні»?

Вуді пише про їжу, мистецтво, злочини й, головне, про людську дурість вкрай дотепно. І нехай він перетинає межу абсурду, нам досі смішно.

Ви пам’ятаєте свої 18? В когось вони були нещодавно, в когось давненько. В будь-якому випадку буде весело згадати свої перші студентські роки разом з «Фанаткою». Перші кроки самостійного життя, пошуки себе, перші дорослі рішення, перше кохання, сумніви, «серйозні» життєві драми.

Зануритись у бентежну підліткову реальність знов і згадати: життя прекрасне! Які б дорослі проблеми тебе не спіткали.

Третя частина підліткової саги про протистояння срібної еліти з надможливостями й звичайних багрянокрових людей.

Вікторія Авеярд непомітно зачиняє у клітку не тільки головних героїв, а й читачів. Відірватись від напружених пригод вже майже неможливо. Ми потрапили в полон і з нетерпінням очікуємо продовження, щоб дізнатись, чи переборють герої свою долю, чи зможуть зробити правильний вибір.

Хіба роман про кінець світу може бути смішним? Коли на землю приходить Син Сатани і Чотири Вершники Апокаліпсису? Звучить жахливо…

Жахливо смішно, якщо за справу беруться Пратчетт і Гейман. Нам треба лише відкрити першу сторінку і у вирі стрімких подій встигати за пригодами ангела Азерафаїла і демона Кроулі, мисливця на відьом Ньюта Пульциферія і відьми Анатеми Пристрийт. 

Настав час Роберту Ленґдонові розгадувати нові загадки. Цього разу ми рушимо в Іспанію. Наче на власні очі побачимо Саграда Фамілія, Каса Міла, музей в Більбао, музей Ґуґенхайма. І, головне, спробуємо відповісти для себе на важливі питання: хто ми такі, куди прямуємо і звідки. І знову переслідування, таємні коди, релігійні фанатики, спецслужби й жодної хвилини спокою. Ні професорові Ленґдону, ні читачеві.

Розслабся — і читай. Історії для відпочинку до зимового бінґо 0

Бріджит Джонс відома читачам вже понад 20 років, а й досі залишається сучасною жінкою. Вона прагне бути самостійною, самодостатньою і, авжеж, хоче, щоб її любили й поважали. Саме тому ця книга не втрачає актуальності досі. Досі ми зазираємо в її щоденник, спостерігаємо за її досягненнями та невдачами, сміємося з кулінарних здібностей, захоплюємося Марком Дарсі й обурюємося з підлих вчинків Деніела Клівера.

5 днів, 8 героїв, абсурдні діалоги, за якими виглядають глибокі й важливі теми, як-то: любов, релігія, жіночність, вільний вибір, продовження роду.

Кундера, наче художник, бере вугілля і швидкими точними рухами змальовує карикатуру сурмача, який так кохає дружину, що залюбки кидається в обійми інших жінок. Його дружини, що захлинається ревнощами. Лікаря, який намагається вмовити іноземця всиновити його. Медсестри, яка готова піти на все, щоб почувати себе особливою. Дивакуватого і патетичного американця. В’язня у минулому, який усюди шукає знаки долі.

Королева детективу любить грати з читачами в шахи. Вона готує шахову дошку, майстерно розставляє фігури, продумує усі ходи — і гра почалась. Чи зможемо ми дізнатись, хто злочинець, до того, як відкриємо останню главу? Якщо пощастить, то так. Єдине, в чому ми можемо бути впевненими: злочин буде розкрито, місс Марпл чи Еркюль Пуаро дізнаються всі таємниці.

Анна Дудко
Фотограф yakaboo.ua. Завзятий книголюб. Коли усі дітлахи мріяли бути космонавтами, лікарями, пожежниками, бажала бути продавцем у книгарні
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001472294686

10 thoughts on “Розслабся — і читай. Історії для відпочинку до зимового бінґо

    Залишити відповідь