Урок №7 курсу зі швидкочитання: Виходимо за межі можливостей

Сьогодні ви дізнаєтесь, як виходити за свої межі і стрімко розвиватися. Ми всі чули про зону комфорту і що з неї потрібно виходити, та як це робити правильно, щоб не зайти занадто далеко?

У кожного з нас є свій власний темп і здібності. По-перше, домовмося, що ми будемо рости виключно над самими собою. Для цього потрібно визначити ваш темп – скільки ви читаєте слів на хвилину. Замірте таймером хвилину і почніть читати. Потім підрахуйте, скільки слів ви прочитали – це і є ваш результат.

А тепер вам потрібно себе прискорити. Почніть читати на 10% швидше, ніж читали до цього – якщо читали 150 слів, то почніть 165 слів на хвилину.

Дайте собі звикнути до цього темпу, а потім підніміть швидкість ще на 10%. Головне – не «перегніть», адже зависокий темп може вас фруструвати.

Поступовість і постійність – ось правила успіху в цьому випадку.

Щоб краще розуміти прочитане, я поділюся з вами простою, але дієвою методикою, що називається «діалог з автором». Після прочитання кожної сторінки зупиніться на 2-3 секунди й поставте собі просте питання: «Яка головна думка на цій сторінці? Що хотів донести мені автор?»

Ви постійно будете проводити аналіз прочитаного і структурувати думки автора. Це не лише покращить розуміння прочитаного, а й залишатиме вас постійно включеними в процес читання, а також ви помітите, що краще запам’ятовуєте інформацію.

Також робіть цю вправу після кожного розділу або кожних 20 сторінок:

«Яка головна думка цього розділу? Що головного хотів донести мені автор?».

І після прочитання всієї книги рекомендується та ж сама вправа.

Більше про курс та про підписку на уроки з додатковими коментарями читайте тут:

1 192 thoughts on “Урок №7 курсу зі швидкочитання: Виходимо за межі можливостей

    Залишити відповідь