Читаємо англійською! Топ-20 книг для початківців: рівень А1-А2

Матеріал підготовано за підтримки:

Щоб читати англійською, зовсім не обов’язково знати мову досконало. Найлегші книги цілком під силу навіть початківцям студентам. Сьогодні в нашій добірці — 20 найкращих книг англійською для початківців, які можна купити на Yakaboo.

Навіщо читати англійською? 5 причин

1. Це легко і цікаво. Так само цікаво, як дивитися кіно або серіали. Сидіти і вчити правила кілька годин поспіль ви навряд чи станете. Зате легко зможете провести пару годин за цікавою книгою, і самі не помітите, як ваша англійська вже покращиться.

2. Це мотивує. Прочитати першу книгу англійською — величезна гордість! А, як відомо, перший успіх завжди хочеться повторити. Продовжуйте — і поступово переходьте до рівнів складніше!

3. Заглиблює занурення в нову мову і культуру.

4. Покращує навички читання, а заодно і письма. Ті, хто багато читає, майже гарантовано пишуть без помилок.

5. Розширює словниковий запас.

Навіщо читати англійською? 5 причин

Звичайно, граматика важлива, і краще б запам’ятати основні правила побудови речень перед тим, як приступати до читання. Але для читання легких книг вистачить самої елементарної граматики і словникового запасу.

Значення більшості незнайомих слів буде легко вгадати з контексту, а заодно і запам’ятати. Навіть у книгах, написаних рідною мовою, ми часто не знаємо абсолютно кожне слово, але це не заважає нам читати. Спробуйте!

Книги англійською для початківців — рівень A1, Beginner

Для найпершого рівня англійської (A1) відмінно підійдуть короткі розповіді з будь-якого підручника і ці невеликі книги.

Про любительок гірськолижного відпочинку Ребекку і Сью, які вирішили взяти участь у змаганні.

Розповідь про нечесного торговця фруктами і його дочку Сару, яка мріє виправити батька.

Мила романтична історія про те, як навіть самі банальні події призводять до важливих зустрічей.

Зовсім не дивно, що серед книг для початківців зустрічаються казки. І це ще один відмінний привід згадати, наприклад, друга дитинства Вінні-Пуха, тільки тепер англійською!

Розповідь про геологічну подорож, в якій все пішло не так, і чотирьох товаришів, що застрягли в лісі.

64 сторінки про пригоди британця Біллі Бада на військовому кораблі під час війни між Францією і Британією в далекому 1797 році.

Книги англійською для початківців - рівні А1-А2

Частина книг, на думку видавництв, підходять одночасно для рівнів A1 і A2. Перевіримо?

У 1910 році два корабля, британський і норвезький, одночасно вирушили підкорювати Південний полюс, щоб першими поставити там прапор своєї країни. Хто ж переможе?

Класичний бестселер рівня C1 (Advanced) легко перетворюється на книгу, яка підходить для рівнів A1-A2, за допомогою адаптації видавництва Oxford Bookworms. Приємного читання!

Чарівник країни Оз – одна з улюблених американських казок, перекладена на десятки мов світу. Хочете ненадовго повернутися в дитинство?

Книги англійькою для початківців — рівень А2, Elementary

Алісу знають, люблять, читали і бачили всі. А ви знали, що спочатку, понад 150 років тому, Аліса була зовсім не в Країні Чудес, а під землею (Alice’s Adventures Under Ground)? А тепер пропонуємо дізнатися, як звуть героїв і як називаються чарівні місця їх пригод англійською.

Ще один улюблений герой дитинства Том Сойєр, чиї захоплюючі пригоди вже 143 роки захоплюють як дітей, так і дорослих по всій планеті. Щоб читати про них англійською, вам також вистачить рівня Elementary.

Ще один легендарний твір Марка Твена, що отримав десятки екранізацій по всьому світу, навіть в Індії та Азії. З одного боку, казка, з іншого – історичний роман, який іронізує над англійською державної та судовою системами 16 століття.

Про пригоди і подвиги доброго розбійника Робіна Гуда, одного з найвідоміших героїв англійського фольклору, теж буде цікаво згадати, заодно прокачуючи англійський словниковий запас.

Редьярд Кіплінг вже готовий знову розповісти свої повчальні історії про Мауглі, Шерхана, Балу, Каа, Багіру і Акела на сторінках першої і другої Книги Джунглів. Цього разу — англійською.

Пірати, таємнича карта, скарби капітана Флінта і такі знайомі, але не менш неймовірні пригоди в погоні за ними — в «Острові Скарбів» мовою оригіналу.

Ще один острів, на цей раз безлюдний. Вигадана автобіографія, заснована, між іншим, на реальних подіях. Тільки точно невідомо, на яких саме, адже варіантів існує кілька.

Європейська чарівна казка, що спочатку з’явилася французькою. Про магічну силу любові, яка долає будь-які перешкоди.

Оригінальну версію класичної пригодницької книги про неймовірні подорожі рекомендують для студентів з рівнем англійської вище середнього. А ми радимо почитати адаптацію для рівня A2.

Науково-фантастичний роман Герберта Веллса було б, звичайно, проблематично прочитати з початковим рівнем англійської. Зате в адаптованому варіанті – легко!

Адаптація містичного роману жахів в готичному стилі для рівня англійської A2 – для тих, хто надає перевагу більш дорослій літературі.

Приємного, корисного і цікавого вам читання! І пам’ятайте, що краще намагатися читати хоча б по 15 хвилин, але кожен день. Адже регулярна практика творить чудеса. Хоча якщо якась із книг затягне і не відпустить до самого кінця – це теж прекрасно! Тим швидше ви приступите до нової.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

252 thoughts on “Читаємо англійською! Топ-20 книг для початківців: рівень А1-А2

    Залишити відповідь