Топ 20 книг з психології стосунків у 2018 році

Стосунки чоловіка і жінки — тема парадоксальна. З одного боку, вони не можуть жити один без одного, в той же час, мирно співіснувати двом засадам також складно. Як знайти ідилію, «золоту середину»? Про це написано чимало книг. Одні – дають корисні поради, інші – вказують на типові помилки та шляхи їх подолання, треті книги, в свою чергу, дозволяють поглянути на відносини з протилежною статтю під абсолютно іншим кутом. Але, всі книги з психології стосунків зводяться до однієї мети — міцний довговічний союз, де кожен партнер вміє знаходити спільну мову, приймати і поважати думку своєї половинки. Вашій увазі ми, Якабу, пропонуємо найкращі книги з психології відносин — ТОП 20 видань, читання яких дозволить налагодити особисте життя і стати підкованим в «амурних» справах.


  1. Гері Чепмен «Пять языков любви. Версия для тех, кто не состоит в браке»

Книга розповідає про способи прояву любові, так званих «мов любові», «синтаксис» яких кожна пара повинна не тільки знати, а й уміти застосувати. Це і тактильний контакт (один з головних способів відчути любов), і слова (подяка, похвала). Автор стверджує, що ключем до вирішення всіх проблем є саме правильно підібрана мова кохання. І у цьому виданні він допоможе кожному у такій нелегкій справі. Описуючи реальні історії з власного досвіду, він намагається на прикладах і помилках інших показати, як потрібно виражати почуття, будувати відносини з не байдужими вам людьми, повністю реабілітувати навіть ті стосунки, які, здавалося, повернути в колишнє русло вже неможливо.


  1. Джон Грей «Мужчины с Марса, Женщины с Венеры»

Одна з найбільш затребуваних книг про стосунки між чоловіком і жінкою, поради якої реально врятували не одну сотню пар. Пан Грей робить акцент на відмінностях між представниками різних статей. Завдяки даній інструкції можна не лише поліпшити стосунки, але і дізнатися, наскільки по-різному чоловіки і жінки відчувають, мислять, поводяться в тій чи іншій ситуації. Автор стверджує, що ми не просто різні, ми — з різних планет. І щоб знайти гармонію у відносинах, варто освоїти особливу мова кохання. З цієї книги про психологію відносин ви дізнаєтеся, як це зробити.


  1. Стів Харві «Поступай как женщина, думай как мужчина»

Міжнародний бестселер. Дає можливість жінкам краще зрозуміти чоловіків і налагодити з ними відносини. Якщо ви хочете більше дізнатися про психологію протилежної статі, тоді ця книга для вас. Тут є відповіді на всі актуальні питання, що турбують жінок. Автор Стів Харві намагається побороти одну важливу проблему, коли жінка звертається за порадою до іншої жінки. На його думку, краще розуміє чоловіка і хід його думок лише інший чоловік. Автор представляє безліч корисних порад з висоти власного досвіду, при цьому книга не обділена гумором.


  1. Робін Норвуд «Жінки, які кохають до нестями»

За роки тривалої практики відомий доктор-психотерапевт Робін Норвуд зібрала десятки історій, деякі з яких вона розповідає в цій книзі, розглядаючи причини, чому більшість жінок, що шукають любов, часто наштовхуються на нерозуміння чоловіків, їх егоцентричність і неуважність. На думку автора, всі проблеми родом з дитинства, адже вплив оточення значною мірою позначається на майбутньому виборі партнера. Якщо любов приносить страждання, біль, сльози, якщо вас «тягне» на поганих хлопців, якщо вас постійно кидають і використовують, не цінують вашу турботу, якщо ви відчуваєте психологічний тиск, але не можете залишити свого партнера, тоді ви любите шалено. А від такої любові треба бігти якнайдалі. Адже любов до нестями – небезпечна хвороба. І шлях до одужання полягає в тому, щоб полюбити себе, знайти групу підтримки, зайнятися саморозвитком і таки перестати контролювати чоловіків. Як це зробити, ви дізнаєтеся з цієї книги про стосунки.


  1. Валентин Бадрак «Великие женщины великих мужчин»

Перед вами чудовий тренінг, в якому зібрано понад 50 історій жінок з сімейного життя, де вони самі розповідають наскільки важливо сформувати потужний ореол великих досягнень свого чоловіка, таємно запалити його спрагою тріумфу і правильно організувати шлях до успіху. Це справжній досвід початкових злетів і гірких падінь багатьох відомих людей (письменників, художників, геніїв, диктаторів і ін.), Які, так чи інакше, вплинули на світову історію. У даній книзі проведено глибокий психологічний аналіз поведінки жінок, їхніх характерів і типажів. Змодельовані автором ситуації, будуть повчальними не тільки для жінок, а й чоловіків. Читаючи книгу, можна навчитися досягати великих висот.


  1. Тацунарі Іота «Она не объясняет, он не догадывается. Японское искусство диалога без ссор»

Він – волелюбний, вона – хоче зв’язати себе шлюбом; він керується логікою, вона – це суцільна емоція; він любить тишу, а вона не може її терпіти; він досить швидко забуває образи, а у неї феноменальна на це пам’ять. Чоловік і жінка, він і вона – дві протилежні індивідуальності, які не можуть жити один без одного. У своїй книзі психолог Іота Тацунарі, за допомогою основних джерел конфлікту (їх в книзі 36), намагається показати, наскільки в стосунках важливо розуміти партнера і всіляко його підтримувати. Експерт із взаємин пояснює різні непорозуміння між статями з наукової точки зору, формулює фрази, здатні відразу ж погасити вогонь конфлікту. Підказує, як себе вести і що говорити, щоб уникнути сварок і зберегти любов.


  1. Кара Кінг «Больше, чем просто красивая. 12 тайных сил женщины, перед которой невозможно устоять»

Хочеш змусити чоловіків мріяти про тебе і мліти від одного тільки погляду? Завоювати повагу і ніколи в них не розчаровуватися? Одягнувши каблучку, мати щасливий шлюб і сніданок у ліжко? З цієї книги про відносини можна дізнатися, як з часом досягти всього бажаного. Книга містить 12 потужних прийомів, так званих «сил», застосовуючи які, будь-яка жінка буде повністю контролювати свої відносини. За твердженням автора, сили ці закладені природою в кожній жінці, і ними треба навчитися користуватися. Тільки так можна постати перед світом іншої, розкрити власні природні здібності і відчути себе бажаною жінкою.


  1. Стів Харві «Вы ничего не знаете о мужчинах»

Керуючись власним досвідом, чималою базою знань психології і реальними епізодами з життя, автор написав дієву методику, що дозволяє вивчити детальний аналіз думок, почуттів і вчинків, різних за віком чоловіків. Психолог піднімає цікаві питання психології чоловіків і дає можливість розібратися в їх поведінці, намалювати причинно-наслідковий зв’язок. Вивчивши цей посібник, як жінка, так і чоловік, зможуть пройтися по найпотаємнішим куточкам своєї душі. Розібратися в собі, минулому і майбутньому.


  1. Аллан Піз, Барбара Піз «Язык взаимоотношений»

Це одна з небагатьох дійсно ефективних книг про взаємини, тих психологічних і фізіологічних відмінностях, які роблять нас такими різними, але водночас такими неповторними. Аллан і Барбара Піз діляться корисними порадами, як уникнути конфліктів, налаштувати взаємини в родині на правильний градус. Допоможуть подолати будь-які проблеми і конфлікти. Всі рекомендації прості, життєві, тому і дієві.


  1. Лариса Ренар «Сделай мужа миллионером»

Унікальне видання-тренінг, що розповідає про чотири жіночі долі, їхні сімейні відносини і грошове становище. Всіх їх об’єднує єдине бажання — зробити свого чоловіка успішним «завойовником світу», які заробляють мільйони. Сюжет книги простий: кожного місяця (протягом року) ці жінки збираються в одному місці, щоб, керуючись порадами пані Ренар, таки реалізувати свої помисли. Як вони це роблять, їх секрети, корисні рекомендації та правила якраз і розкриває дана книга про психологію стосунків. По завершенню книги головні персонажі твору змінять на краще не тільки своїх чоловіків, але і трансформуються самі. Повторите те ж саме?


  1. Ліз Бурбо «Любовь, любовь, любовь. О разных способах улучшения отношений, о приятии других и себя»

Книга дає можливість відчути себе спостерігачем різних ситуацій, які, так чи інакше, трапляються в житті кожного. Ліза Бурбо показує яскраві приклади того, як різні люди здобули неймовірні результати завдяки любові, прийняття себе та інших. Книга побудована у формі питання-відповідь, які психолог задає подружній парі. У процесі читання можна спостерігати за кардинальними змінами кожного учасника діалогу, в результаті вони стають зовсім іншими, ближчими один до одного. Знаходять довірчі сімейні відносини. Відмінний приклад для наслідування! Читаючи книгу, кожен для себе може зрозуміти різницю між смиренністю, покорою і прийняттям, а також прояснити різні види любові (батьківська, дружня, тоталітарна і пристрасна).


  1. Стівен Кові «7 навыков высокоэффективных семей»

Чергова книга про 7 навичок від гуру психології Стівена Кові. Автор викладає прості правила використання його концепції, яка, безумовно, стане в нагоді кожній родині. Різні проблеми автором розбираються детально і з чіткими порадами, що, безумовно, допоможе в налагодженні внутрішніх стосунків, вирішення сімейних конфліктів.


  1. Ванесса Едвардс «Наука общения. Как читать эмоции, понимать намерения и находить общий язык с людьми»

Видання повністю присвячено актуальній сьогодні темі спілкування. На жаль, далеко не кожна людина може назвати себе ідеальним співрозмовником або похвалитися швидким набуттям нових знайомств, ділових партнерів або просто звичайних друзів. Завдяки практичним порадам автора можна легко і просто завоювати нових знайомих, впливати на оточуючих, в цілому – змінити цей світ. Схилити його до себе, на свою користь. Безумовно, книга стимулює до дій, а наявні вправи ще й відмінно тренують комунікативний навик!


  1. Деніел Шапіро «На эмоциях. Как улаживать самые болезненные конфликты в семье и на работе»

Емоційний конфлікт є найнебезпечнішим, він спалахує раптово і погасити його не так вже й просто. Найчастіше він трапляється в сім’ї, а також на релігійному і національному ґрунті. Книга відомого психолога Шапіро базується на сучасній конфліктології, психології, соціології і стверджує, що будь-яка життєва суперечка цілком може бути подолана. За допомогою цієї книги ви освоїте інтерактивний покроковий метод його врегулювання, познайомитеся з унікальними стратегіями, що дозволяють розрядити атмосферу, перевести в спокійне русло будь-яку конфліктну ситуацію.


  1. Джозеф Бурго «Осторожно, нарцисс! Как вести себя с этими самовлюбленными типами»

Хто такий нарцис? Це егоцентрична особистість, яка повністю сконцентрована на собі. Вона є жорстоким маніпулятором, здатним піти на все заради популярності. Людину з натурою нарциса досить складно розпізнати, а робити це буквально необхідно. Бо такі люди несуть досить високу небезпеку. Джозеф Бурго викладає найбільш поширені поведінкові моделі нарцисів різних типів, від мораліста і месника до провокатора. Дає слушні рекомендації, як захиститися від них – цих підступних самозакоханих егоїстів. Якщо взяти найкращі книги з психології відносин, то ця ґрунтовно вивчає феномен нарцисизму, від причин виникнення даного діагнозу і закінчуючи методами, які людина з такою рисою характеру впливає на оточуючих.


  1. Єва-Марія Цурхорст «Люби себя — не важно, с кем ты»

Відомий німецький психотерапевт Єва-Марія Цурхорст розповідає, що саме може перешкодити щастю у стосунках, як не повторювати одні й ті ж помилки зі своїм партнером і чому пошуки ідеалу марні, якщо не любити самих себе. Книга побудована на особистому досвіді тих пар, яким автор уже допоміг. Тому, читаючи її, ви остаточно розберетеся в тому, що і коли пішло не так у відносинах, нарешті подивіться в очі власним страхам і фобіям. Чи зможете щиро і відверто поговорити з вашою другою половинкою, знайти спільну мову і сформувати міцне взаєморозуміння.


  1. Джон Грей «Рецепты счастливых отношений»

Хочете звільнитися від морального виснаження? Вирішити складні життєві конфлікти? Дізнатися, як по-справжньому любити себе і в подальшому поліпшувати будь-які інші типи відносин з різними людьми? Відповідь ви дізнаєтеся з цієї книги про відносини. Даний матеріал рясніє корисними вправами, техніками, методами і порадами на тему зміцнення відносин, зміни життя на краще. Дієві практики, легко застосовні в житті, і такі, з якими любов, пристрасть, взаєморозуміння між двома началами, чоловіком і жінкою, ніколи не втратять початкової сили.


  1. Сатья Дас «Верный и заботливый муж. Явки, пароли, секреты. Удачное знакомство, быстрое замужество, долгие счастливые отношения»

Якщо ви не знаєте, де ще шукати холостого чоловіка, як привернути його увагу, зрозуміти, що це саме той – єдиний – ця книга вам на допомогу. Бажаєте дізнатися секрети краси, навчитися виглядати божественно, а не як «мисливець» за чоловіками? Тим більше, читайте дану роботу. Автор викладає корисну інформацію, після прочитання якої ви станете більш сміливою, зможете запросто знайти чоловіка і побудувати з ним міцні стосунки. Такі, яким не будуть підвладні образи, непорозуміння, брехні, сварки, зради і інші можливі проблеми.


  1. Дуглас Абрамс, Рейчел Карлтон Абрамс, Джон Готтман, Джулі Шварц-Готтман «Женщина. Руководство для мужчин»

Яка природа жінки? Чого вона хоче? Як її зрозуміти? Які чоловіки подобаються жінкам? Як задовольнити жінку? Як любити жінку від народження спільних дітей і до глибокої старості? Якщо подібні питання вам цікаві, читайте цю книгу-одкровення. Автори викладають тільки науково доведені факти, знаючи які, можна краще зрозуміти жінок, а отже і навчитися робити їх щасливими. Не без нотки гумору розповідають життєві історії, які можуть послужити хорошим прикладом для налагодження міцних сімейних відносин.


  1. Ілсе Санд «Страх близости. Как перестать защищаться и начать любить»

Книга-джерело корисних порад і ідей для всіх, хто час від часу відчуває емоційний страх перед відносинами. З книги ви дізнаєтеся про різні види і стратегії несвідомого відчуження від людей, чому воно відбувається і як з цим боротися. Навчіться захищатися від божевільного світу і власних хвилювань, щоб почати жити щасливо і повноцінно.



[irp posts=”18462″ name=”10 книг по психологии, которые помогут понять себя и мир вокруг”]

[irp posts=”24657″ name=”Любит – не любит: 25 книг о непростых отношениях”]

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

1 219 thoughts on “Топ 20 книг з психології стосунків у 2018 році

    Залишити відповідь