12 книжок з неймовірними ілюстраціями

Інколи хочеться не просто прочитати хороший текст, а й отримати задоволення від оформлення книжки. Хто сказав, що дорослим не потрібні картинки? В цій добірці блогу Yakaboo – 12 книжок з надзвичайно красивими ілюстраціями. 

Якщо берете участь у зимовому бінго, це завдання номер 10. 

Мабуть жодна різдвяна\святкова\дитяча добірка не буде повною без чарівного світу Гаррі Поттера. А якщо ще взяти нові великі подарункові видання з ілюстраціями Джима Кея, щастю не буде меж. Нарешті ми можемо побачити цю історію на власні очі, розгледіти таємничі кімнати Гоґвортсу, магазинчики Алеї Діаґон, довідки про фантастичних звірів і портрети усіх головних героїв.

Казкова класика, перевірена не те що роками – століттями! Любов, підступність, зрада та дружба в чудових малюнках Франчески Козанті. Переказувати цю історію мабуть справа невдячна, бо її, здається, знають усі. Але як приємно не тільки прочитати її знов, але й зазирнути у великі очі Білосніжки, побачити усіх гномів, хрустальну труну і те саме неймовірно прекрасне і отруєне яблуко.

Відвідати художні галереї і музеї по всьому світу? Познайомитися з найвидатнішими шедеврами образотворчого мистецтва? Зацікавити дітей роботами всесвітньо відомих художників? І все це не покидаючи власної домівки?!

Ми знаємо як!

Ця книга простою і доступною мовою розповідає, як генії створювали свої шедеври. Від первісного мисливця до Вінсента Ван Гога, від Леонардо да Вінчі до Джексона Поллока. 

Дорослі з затамуванням подиху слідкували, як Марка Вотні забули на Марсі. Так само діти будуть з подивом читати і розглядати історію інженера, якого відправили полагодити техніку на Місяці і випадково забули його там. Жахливо? Чи жахливо цікаво? Від місячного ландшафту в ілюстраціях Ростислава Попського не зможуть відірватись ні діти, ні їх батьки.

Найчастіший відгук, який нам доводилось чути на цю серію книжок був: “Купив\купила на подарунок дитині і прочитала сама!”. Це й не дивно. Для дітей, які вже почали цікавитись технікою, ці книги стануть справжнім скарбом. Детальні малюнки технічних винаходів, милі мишата-майстри і купа корисної інформації.

«Анімаліум» (ВСЛ, 2017, пер. Оксана Дятел) і «Ботанікум» ()

Цілий природознавчий музей на вашій книжковій полиці. На цупкому папері “Анімаліуму” перед нами зявляються  дивовижні мешканці підводного світу, пухнасті ссавці, яскраві птахи, величні кіти і маленькі комахи. На сторінках “Ботанікуму” ми знайомимось з містичними і різноманітними формами водоростей, розкішними деревами, красунями-орхідеями і їстівними рослинами. 

Без перебільшення книга року для дівчат і хлопчиків. Рік, який був присвячений силі і величі жінок в кіно, мистецтві, науці і політиці. 99 історій про неймовірних жінок і 99 різноманітних ілюстрацій-портретів від різних художниць. Книга, яка вчить читача, що не варто недооцінювати людину. Будь-кого. Жінки чи чоловіки – всі ми однаково сильні і можемо все.

Книга з доповненою реальністю? Здається майбутнє ближче, ніж ми могли очікувати. Казкові ілюстрації Євгенії Гапчинської оживають на цих сторінках, варто лише скачати відповідний додаток на телефон. І от вже Білий Кролик стрибає у велику нору, розпочинається шалене чаювання, а Аліса плаває у морі зі сліз, як справжня.

Пригодами Аліси Льюїса Керола можна насолоджуватись і завдяки класичним ілюстраціям, по-старому намальованими на папері. Особливо, якщо їх намалювала Галя Зінько. Тут і стримана тендітна Аліса, і поважний кролик з метеликом на шиї, і кумедний Капелюшник з великими вусами і карткова Королева у дуже незвичному, але такому правильному образі.

Класичний віммельбух в кращих традиціях пригод британського “Де Воллі?”. Тільки тепер нам доведеться шукати не хлопця у смугастій сорочці, а самого Санта Клауса і десятьох його вірних ельфів-помічників. Ця книжка вкраде вашу увагу на багато годин. Треба встигнути розгледіти і снігові Альпи, і різдвяне село, і парад Сант. Побувати на сафарі і відвідати балет. 

Як зібрати пізнавальну бібліотеку для найменших? Зацікавити їх біографіями відомих людей? Дуже просто! Розглядати разом чарівні ілюстрації з серії книжок “Маленьким про великих”. Як перевернула світ моди Коко Шанель,а світ хімії Марія Кюри? Чим збагатила світову художню спадщину Фріда Кало? І завдяки чому усі знають Одрі Хепберн?

Анна Дудко
Фотограф yakaboo.ua. Завзятий книголюб. Коли усі дітлахи мріяли бути космонавтами, лікарями, пожежниками, бажала бути продавцем у книгарні
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001472294686

886 thoughts on “12 книжок з неймовірними ілюстраціями

    Залишити відповідь