Позиція національної книжкової платформи Yakaboo щодо співпраці з видавництвом Bookchef

Книжкова платформа Yakaboo глибоко занепокоєна результатом журналістського розслідування «Сенсор» та OSINT-спільноти «Мольфар», яке показало, що видавництво Bookchef має зв’язки з росією: «Деокупація книжкового ринку. Як російські видавці досі заробляють гроші в Україні». У ці складні часи для нашої країни та нашого народу будь-які зв’язки з агресором є огидними та неприйнятними для будь-кого, хто мешкає та працює в Україні. 

Тому Yakaboo негайно припиняє будь-яку співпрацю з видавництвом Bookchef. Книги цього видавництва більше не з’являться на полицях нашої книгарні та на наших майданчиках! 

Ми вважаємо, що видавництво, яке підтримує російську агресію проти України, не може працювати на українському книжковому ринку. Російська агресія проти України є актом тероризму, який призвів до загибелі тисяч людей і руйнування українських міст. 

Вони атакують нашу культуру, нашу свідомість, нашу інтелектуальну спадщину! 

Видавництво, яке підтримує цю агресію, є співучасником злочинів проти України. 

Ми звертаємось до всієї читацької та інтелектуальної спільноти нашої країни висловити свою активну позицію і також припинити підтримку тих, хто співпрацює або має зв’язки з агресором. 

Команда Yakaboo приєднується до мережі книгарень Vivat і ухвалила рішення — ми знімаємо з продажу всі книги видавництва Bookchef.