10 популярних книг жанру постапокаліпсис

Постапокаліптика – один із найпопулярніших видів наукової фантастики разом із антиутопією. Науковці майже не сумніваються в тому, що людство чекають серйозні випробування. Вони, власне, вже почалися, але поки що не для всіх помітні. Вчені прогнозують різні сюжети для людства після глобальної катастрофи. Письменники – теж. Далі – 10 популярних книг в жанрі постапокаліпсис, у яких герої намагаються відбудувати новий світ, або хоча б вижити.


19_0107

Рік Янсі «5 волна»


Кессі була звичайною школяркою. До певного часу її хвилювали тільки власна зовнішність і найгарніший хлопець у школі. Та сталося те, чого ніхто навіть уявити не міг. На Землю почали вторгатися прибульці. Етапи захоплення людської планети загарбники поділили на декілька «хвиль». П’ята – остання. Багато хто не дожив до цього часу, та тільки не Кессі. Дівчина повинна бути сильною і відшукати брата – єдиного, хто в неї залишився.


19_02_07

Річард Метісон «Я – легенда»


Страшний вірус винищив усіх людей, перетворивши їх на вампірів. Здоровим залишився тільки один чоловік – жива легенда. Увесь час він проводить вдома. Єдине, що змушує його виходити назовні – бажання помститися тим, хто відібрав у нього дружину, дочку та все життя.


19_03_07

Вікторія Авеярд «Багряна королева»


Мара все своє свідоме життя робила тільки одне – крала, щоб вижити. Новий світ, відбудований після масштабної катастрофи, не дуже приваблює дівчину. Та саме вона може все змінити, поклавши край довгій кровопролитній війні. Мара – не проста дівчина. Вона володіє надзвичайними здібностями, які буквально змусять її стати лідером свого народу та врятувати його від загибелі.


19_04_07

Джон Віндем «День триффідів»


Біда не приходить одна. Більшість людей втратили зір після потужного зорепаду. Тоді ж дала збій система, що утримувала під контролем триффідів – хижих рослин. Останні отримали свободу, загострили свої отруйні жала і вийшли полювати на людей, які їх довго тримали в неволі. Жменьці чоловіків і жінок, котрим вдалося зберегти зір, потрібно врятувати занепадаючі міста, відбиваючись при цьому і від триффідів, і від мародерів.


19_05_07

Стівен Кінг «Протистояння»


У науковій лабораторії сталася аварія, внаслідок якої на свободу вирвався небезпечний вірус. Пандемія «скосила» тисячі люди. Пізніше виявилося, що аварія була не просто збігом обставин – у цьому замішані темні сили.

Дехто на ім’я Рендалл Флеґґ почав закликати людей переходити на сторону зла. Матінка Ебіґейл, у свою чергу, запрошує людей зайняти сторону добра, щоб протистояти тому, хто забрав їх рідних і близьких. Так починається протистояння, в якому переможе тільки одна сила.


19_07_07

Герберт Уеллс «Війна світів»


Одного разу на території британського королівства опинилися дивні капсули. Спочатку люди не наважувалися їх відкрити, але цікавість взяла своє. Британці зробили велику помилку, тому що самі буквально запросили інопланетних загарбників на свої вулиці. Так почалася війна світів і перше літературне протистояння землян з прибульцями.


19_06_07

Кормак Маккарті «Дорога»


На Землі сталася велика катастрофа. Вижити пощастило одиницям. Серед цих щасливчиків – батько і син. Та чи пощастило їм насправді? Чоловік і малий хлопець починають іти через спалені землі й зруйновані міста. Родичі надіються відшукати щось хоч трохи підходяще для подальшого життя. Головні герої втомлюються, недоїдають, зневірюються, але йдуть, бо більше нічого не залишається.


19_08_07

Г’ю Гоуї «Бункер. Ілюзія»


Багато років минуло після великої катастрофи. Людська планета перестала бути придатною для проживання. Єдині, кому вдалося вижити, розміщуються в бункері, глибоко під землею. Люди живуть в підземеллі вже декілька поколінь, спостерігаючи за поверхнею тільки через камери. Виходити назовні суворо заборонено. Та, врешті, знаходяться люди, які починають сумніватися в тому, що вони роблять правильно, живучи в ізоляції. Інноваційні ідеї владі не подобаються. Значить, хтось знає про Землю більше за інших, але чомусь нічого не розповідає…


19_09_07

Джеймс Дешнер «Той, що біжить лабіринтом»


Томас прокидається, коли відкриваються двері ліфта. Хлопець опиняється у дивному місці, де живуть підлітки, усі – чоловічої статі. За широкою стіною поселення знаходиться лабіринт, пройшовши через який можна вибратися на свободу. Проблема в тому, що хлопці шукають вихід уже два роки. Томас не пам’ятає нічого, але чомусь розуміє, що йому терміново потрібно вибратися із цього дивного поселення.


19_10_07

Блейк Крауч «Беглецы. Неземное сияние»


Мешканці одного американського міста помітили посеред ночі дивовижне сяйво і…стали вбивцями. Люди, які в цей час спали, стали жертвами збожеволівших земляків. Вихід один – тікати. Однак зробити це непросто, особливо, коли на тебе полює ціле місто.


Друзі, ми, до речі, змінили формат розсилки. Хочете поглянути? Підписуйтеся і щоп’ятниці отримуйте від нас оновлення на пошту:

Сергій Завалко
Журналіст, спортивний і літературний оглядач. Люблю ігрові види спорту, поезію і літературу. Пишу вірші. Читаю в основному поезію і художню літературу. Люблю жити, радіти життю, дізнаватися щось нове і активно відпочивати.

277 thoughts on “10 популярних книг жанру постапокаліпсис

    Залишити відповідь