Подарунок на День матері: зелені джунглі, твори мистецтва, детективи

Зміст[ сховати ]

Вона відмовляється від смаколика на користь дітей і каже, що не любить солодкого. Вона завжди обійме і дасть мудру пораду. А якщо треба, то й включить «поганого поліцейського» для виправлення та повчання. Звісно, це мама. Цього року День матері ми святкуємо 9 травня, тож уже час готувати подарунки матусі. Бестселери та новинки, подарункові видання та комплекти книжок – у цій добірці зібрано твори на будь-який смак.

Жінка, яка має план. Життя, сповнене пригод, краси й успіху

Мей Маск

Це історія мами одного з найбагатших людей світу – Ілона Маска. Нещодавно бізнесмен написав у своєму Twitter, що вони збирають бібліотеку для учасників польоту на Марс. Мемуари матері, супермоделі Мей Маск, теж серед інших доробків потраплять на Марс. Можливо, навіть і український переклад.

У книжці Мей Маск чесно розповідає історію свого життя, з усіма злетами та падіннями. Вона не раз починала все з чистого аркуша, а тому прислів’я «У фермера є план» стало життєвим кредо авторки. Зневажливе ставлення чоловіка, сімейне насильство, виживання з трьома дітьми, численні підробітки та переїзди, боротьба за своє місце в модельному бізнесі, неодноразовий початок з нуля дієтологічної практики, нова хвиля модельної кар’єри в 61 рік – за свої 70+ жінка багато через що пройшла і має що розповісти світу.

Серія книг «Оптимістично про здоров`я»

Дарка Озерна

Книжкова трійця від медичної журналістки та біологині Дарки Озерної – це ідеальна формула здоров’я та позитивного настрою. Уся інформація базується на сучасних наукових даних, медичних рекомендаціях, протоколах діагностики та лікування.

З «Бути окей: Що важливо знати про психічне здоров’я» ви дізнаєтеся все про внутрішній стан людини, а також отримаєте певну систему орієнтирів для власного життя. У книжці «Ви це зможете! 7 складових здорового способу життя» Дарка Озерна дає поради щодо раціону харчування, покращення самопочуття та фізичного стану, відновлення хорошої спортивної форми та енергійності. «Книжка для дорослих. Як старшати, але не старіти» стосується теми старшання. Біологиня розповідає про те, як уповільнити процес старіння, чому чоловіки помирають раніше за жінок, для чого потрібні батькам секс-іграшки, як запобігти хворобам і травмам, як правильно піклуватися про своє тіло, чим харчуватися та багато іншого.

Про що вона мовчить

У книжці зібрано відразу 48 унікальних історій. Її написали жінки про жінок. Можливо, вашій мамі потрібен саме цей унікальний подарунок, що не просто потішить, а підтримає.

48 авторок розкажуть свої справжні та зворушливі історії про: тілесність, сексуальність, материнство, біль і страх, бажання та невдачі, побутуючі стереотипи у суспільстві, важку хворобу та життя після, токсичні стосунки та зцілення, віднайдення себе та реальність, в якій ми перебуваємо. Хто ж вони ці жінки, які так щиро діляться своїми переживаннями? Усі імена тут і не перелічити. Лише натякнемо вам трішки. Це реперка alyona alyona, письменниця та видавчиня Христя Венгринюк, акторка Ірма Вітовська, підкорювачка Евересту Ірина Галай, секс-блогерка Ірина Клекіт, біологиня Дарка Озерна, перекладачка та блогерка Анна Топіліна, волонтерка АТО Оксана Чорна.

Атлант розправив плечі

Айн Ренд

Комплект із книжок продають у подарунковому боксі, що однозначно додає унікальності виданню. Згідно з даними опитування Бібліотеки Конгресу США, це друга після Біблії книжка, що вплинула на життя американських читачів. Тому цей дарунок оцінить навіть найзатятіший книголюб.

Американська письменниця Айн Ренд працювала над книгою 12 років. Уже через тиждень продажів роман посів 6 позицію в списку бестселерів New York Times і досі її популярність не зменшується.

Події роману відбуваються в утопічних Сполучених Штатах, байдуже в якому році. Оповідь поза часом і водночас більшість описаних проблем актуальні для кожної епохи. Письменниця розповідає про суспільство у період величезної кризи, про потребу особистої свободи та свободи бізнесу, а також про те, чого чекати, коли Атланти, на чиїх плечах тримається весь наш світ, складають руки або програють політиці утисків та згубного режиму.

«Міські джунглі. Або як рослини допомагають нам творити гармонію і стиль»

Ігор Йосифович, Джудіт де Граф

Мама не уявляє свого життя без рослин? Здається, що ваша оселя більше нагадує оранжерею, аніж дім для людей? Тоді ключ до її серця варто шукати у світі рослин. Вазони, горщики, кашпо — все, що так обожнює мама, у книжці Ігоря Йосифовича та Джудіт де Граф.

«Міські джунглі» створено не лише для милування картинками, а для «озеленення» дому та натхнення на нові експерименти в інтер’єрі. Адже затишок вдома дарує спокій, енергію, силу та позитивний настрій усій сім’ї. Автори розказують про десять рослинних портретів, дають поради щодо догляду за різноманітними рослинами, а ще показують, як завдяки вазонам можна кардинально поміняти атмосферу в кімнаті. Крім того, у книжці багато цікавих історій блогерів і тематичних майстер-класів.

Історія мистецтва від найдавніших часів до сьогодення

Стівен Фартінг

Книжка стане окрасою будь-якої бібліотеки, а якщо ваша мама ще й захоплюється мистецтвом, то цей подарунок змусить її вас розцілувати або щонайменше стрибати від радості. Вона однаково сподобається і знавцям мистецтва, і тим, хто лише знайомиться зі світом прекрасного.

Художник і викладач Лондонського університету мистецтв Стівен Фартінг зібрав колосальну кількість творів мистецтва в енциклопедію, охопивши величезний період в історії, від первісних часів до сьогодення. Автор репрезентує історію еволюції світу мистецтва та зміни художнього мислення в хронологічному порядку. Від живопису та скульптури до концептуалізму — тут подано понад 1100 кольорових репродукцій світових шедеврів. Завдяки книжці можна легко перенестися в будь-яку епоху та насолодитися шедеврами, навіть сидячи на кухні. Це видання з упевненістю можна назвати найповнішою енциклопедією з історії мистецтва.

«Клавка» та «Юра»

Марина Гримич

Одразу два романи української письменниці Марини Гримич. Звісно, ви можете спочатку купити першу книжку – «Клавка», а потім уже другу. Адже ці історії цілком самостійні. У книжках органічно переплітається документалістика та художня вигадка.

З першим романом ви отримаєте можливість зануритися в київське літературне життя повоєнного періоду. Разом з Клавкою, секретаркою Спілки письменників України, ви побуваєте в епіцентрі всіх літературних подій, навідаєтеся на письменницькі дачі, поспілкуєтеся з Малишком і Рильським, дізнаєтеся цікаві історії з літературного життя. Ця книжка в 2019 році увійшла в Короткий список «Книги року ВВС» та отримала відзнаку BookForum Best Book Award у номінації «Сучасна українська проза».

«Юра» – це сіквел роману «Клавка», події якого відбуваються в 1968 році, через 20 років після першої частини. Тут головний герой — син Клавки Юра, студент-фізик, представник «золотої молоді». Він належить одночасно до двох світів — української інтелігенції та співробітників КДБ, мами і тата.

Вілла Деккера

Юрій Винничук

Фанатки історичних детективів і письменника Юрія Винничука оцінять новий роман автора. Оповідь постає на межі детектива та політичного трилера.

Автор переносить до Львова у невизначений час, десь протягом останнього тижня до початку Другої світової війни. Сюжет роману розгортається довкола серійних убивств і загадкової смерті адвоката у його власному домі. «Нічний репортер» допомагає львівському комісару Роману Обуху у розслідуванні. На читачів чекає заплутана історія з несподіваними перипетіями, шпигунами та вербувальниками, жорстокими злочинами та політичними інтригами. Усе це загорнуто у витончені мовні звороти, які додають особливого львівського духу. 

 

Ukraїner. Країна зсередини

Для любительок мандрівок теж є презент — книжкова подорож Україною. Видання створено за мотивами першої масштабної експедиції країною, що тривала з літа 2016-го до зими 2018-го року. Вона охопила всі історичні регіони — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії.

Книжка нагадує альбом із короткими оповідями про людей, у яких відбивається життя конкретного регіону. Наприклад, є історія скульптора Валерія з Полтавщини, якому люди всі разом збирали кошти на подорож до Греції, щоб він на власні очі побачив Акрополь і гору Олімп, які надихають його на створення своїх витворів. На сторінках книжки безліч QR-кодів. Відсканувавши їх, ви зможете переглянути повну розповідь у відеоформаті. Цікаво, що тут замість звичного змісту зі списком розділів і відповідними сторінками подано карту України, поділену на регіони. На кожному з них вказано номер сторінки.

Якщо ви захочете якось доповнити цей подарунок, то він ідеально комбінується із квитком на поїзд або туром в один із куточків України.

Дорослих не буває. Історія дорослішання на середині життя

Памела Дракермен

В 40 років життя тільки починається. Це доводить й книжка від авторки дотепного посібника «Французькі діти не плюються їжею».

Памела переконана, що 40  – це прекрасний вік. Жінки починають цінувати себе, перестають зважати на «що люди скажуть», знаходять вірних друзів та позбуваються недоброзичливців. А ще цінують свій час не витрачають її на тих, хто цього не вартий.

Так поступово друга половина життя стає кращою.

Автор наводить цікавий перелік ознак 40-річного віку. Ось наприклад: якщо ви біситесь, коли треба скролити вік свого народження чи радієте, коли спите 8 годин без снодійного – вам точно сподобається книжка.

Моя нова історія. Щоденник для натхнення та мотивації для жінки

Неля Раіна, Наталя Тищенко

Щоденник розпочинається з угоди між власницею  нотатника-порадника та щоденником, де сторони обіцяють любити та не зраджувати одне одного. Жарт. Насправді розробники щоденника просять створювати максимально комфортну атмосферу, бути чесним та відпустити усі перестороги.

У рубриці знайомство власниця бірюзового друга має розповісти, що радує, підіймає настрій та змушує відучувати особливість. 

Здається, що уважна робота з  розділами, де треба заповнити дерево потенціалу, серце вдячності, чи внутрішнє сонечко – майже як сеанс у психолога.

Особливий лайк – за читацький розділ. Тут і читацький щоденник, який змусить відкрити ті стосики книжок, які все чекають на увагу до себе. А якщо все ж прочитаєте, то на наступному розвороті можна занотувати улюблені цитати, чи вписати назви особливих книг. Терапевтичне завдання – написати синопсис власної історії та визначити її жанр.

Гортаючи 175 сторінок щоденника, ви знайдете багато цікавих завдань. У марафоні антибуденності доведеться  напружитися, щоб скласти фігуру орігамі чи опанувати техніку медитації.

А ще до видання увійшли 12 картин українських художниць – вони ж «українські мандали». Приємним бонусом є те, що за мотивами кожної створено розмальовку-антистрес. Малюєш і відпочиваєш душею!