Незвичні подарунки: Що порадує справжнього книголюба в День книгодарування

Справжні книголюби, як природжені гурмани, вимогливі, практичні й раціональні. Здається, вони перечитали вже все книги і їх складно чимось здивувати, але книжковий світ дуже великий та в ньому є ще багато цікавого. Ми вирішили підібрати для вас ідеї незвичайних подарунків, які можна приготувати для своїх друзів-читак. І, можливо, для себе.

Букнот

Букнот – новинка у сфері інструментів для освоєння мистецтва усвідомленого читання, швидкочитання, ефективного засвоєння інформації. Для людини, яка багато читає, особливо любителя нон-фікшн, а також для читача-початківця, букнот стане бажаним і корисним придбанням. Він був розроблений практиками школи швидкого читання «Читай швидко».

Букнот — це, простими словами, блокнот для ведення записів в процесі роботи з літературою. Зовні він нічим від блокнота не відрізняється – ні форматом, ні палітуркою, проте справжнє багатство букнота всередині:

● Блокнот має розкреслені особливим чином друковані аркуші. Кожен лист містить різні поля для заміток, фіксування виникаючих питань, записи власних думок, яскравих цитат, коротких рецензій, вражень від книги, висновків. При цьому розташування полів для заміток структуровано, що полегшує роботу з літературою, доводить до автоматизму структурне засвоєння інформації, підвищує швидкість і глибину сприйняття.

● Ведення записів по час читання пов’язане з дрібною моторикою, що інтенсивно розвиває пам’ять і мову, підвищує якість запам’ятовування і розуміння інформації.

● Структуровані записи в певному, зручному для сприйняття порядку, стимулюють зорову «фотографічну» пам’ять, а також сполучення і синхронізацію роботи мозкових центрів для засвоєння. Навіть побіжний перегляд записів дозволить швидко і точно відновити в пам’яті пройдений матеріал.

Букнот доповнений м’яким, стильним чохлом з тримачами для ручок або олівців, що робить його практичним повноцінним подарунком.

Сертифікат

Розгублені, не знаєте, що вибрати? Все, що відомо, що адресат любить читати, але не знаєте, що саме і що у нього вже є, чого б йому хотілося? Безпрограшне рішення – подарувати сертифікат на певну суму на покупку того, що йому дійсно хочеться. Дарувати гроші — не завжди доречно. Інша справа — замовити сертифікат, сума якого стане приємною знижкою, і нехай книголюб сам вибере те, що йому до душі.

Подарунковий варіант друкованого видання

Якщо відомі жанри і тематика, коло інтересів любителя книг, варто придивитися до цікавих тематичних видань в сувенірно-подарунковому варіанті. Мати таку книгу в книжковій шафі, тримати її в руках і читати вдвічі приємніше в силу лімітованого випуску в незвичайному дизайні, форматі. Папір також використовується для таких шедеврів, як правило, більш якісний.

Книги іноземною

Книга іноземною мовою, особливо якщо це улюблений твір книголюба, який вивчає ту чи іншу мову, також стане приємним подарунком. Словники та підручники у нього, швидше за все, вже є, а з книгою він зможе застосовувати отримані знання на практиці й більш глибоко пізнавати мовні особливості.

Оригінальні книжкові аксесуари

Хорошим варіантом подарунків для тих, у кого читання більше, ніж хобі, стануть книжкові аксесуари, за допомогою яких можна додати затишку і комфорту атмосфері, в яку занурюється книголюб за улюбленим заняттям. Це може бути цікава стильна закладка, красива чашка для теплого чаю або какао, які можна пити під час читання, тримач для книги. Тому же, хто любить або хоче подорожувати, відкриваючи світ, припаде до душі скретч карта подорожей, на якій легко відзначати відвідані країни.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

22 thoughts on “Незвичні подарунки: Що порадує справжнього книголюба в День книгодарування

    Залишити відповідь