Почнемо велику серію? Десять книжок-перших частин

Багатьох із нас влітку приваблюють різноманітні авантюри. Тож чому не зробити щось божевільно читацьке і не взятись взятись за нову, ще й велику серію? Наукова фантастика, фентезі, трохи нонфікшну - ось, що чекає вас у нашій добірці.

Гадюка. Острови шторму та смутку

Бекс Хоґан

Мерріан – капітанська донька, спадкоємиця наймогутнішого і найжорстокішого з Гадюк – елітного королівського морського підрозділу, який боронить Дванадцять Островів. Щоправда, непосвяченим може здатись, що вони не охоронці, а радше бандити, які тероризують острів’ян на суші і в морі. Мерріан же прагне бути цілителькою, а не вбивцею, тож спочатку між нею і батьком виникають невеличкі конфлікти, потім починається повномасштабна війна. Їй потрібно тікати, бо в живих з них може залишитись тільки хтось один. Починайте читати зараз, бо продовження вже от-от надійде в продаж. 

Несподівана радість самотності

Кетрін Ґрей 

Серія несподіваних радостей Кетрін Ґрей про те, як у житті завжди обирати себе і бути щасливою. Не терпіти соціального тиску, мовляв, годинничок цокає, а життя в тебе не склалось…

Самотність стає все поширенішою, навіть новою соціальною нормою, тож нарешті можна погоджуватись тільки на комфортні стосунки, а не які-небудь, аби були, навіть токсичні та небезпечні. Все має бути в радість і жити треба своїм життям, а не нав’язаним.
Обережно, після цієї книжки вам захочеться прочитати і «Несподівану радість тверезості», і «Несподівану радість звичайності», адже щира Кетрін Ґрей одразу стає доброю подругою. 

Експансія. Книга 1. І прокинеться Левіафан

Джеймс С. А. Корі

Час нам вийти у відкритий космос. Людство вже давно вийшло за межі Землі і де тільки не живе в цій Галактиці. Та поки що нас цікавить корабель – транспортник «Скопулі», з якого надійшов сигнал тривоги.

Найближчим до нього виявився старезний льодовоз (лід – один з найцінніших ресурсів для колонізаторів інших планет, щоб ви знали, бо він і вода, і повітря, і паливо) «Кентербері», якого скоро спишуть на пенсію.

Першою на порятунок вирушає невеличка команда Джеймса Голдена. Та, схоже, це пастка.

Тим часом на Церері детектив Джо Міллер отримує завдання знайти зниклу дівчину. Востаннє її бачили на тому ж таки «Скопулі», який дрейфує без ознак життя.

Ходячий Хаос. Ніж, якого не відпустиш

Патрік Несс

В Прентісстауні немає жінок, а Тодд Г’юїтт – останній хлопчик в містечку. Він вірить, що його маму забрав Шум, вірус, який змушує думки чоловіків звучати на загал, а жінок просто вбиває. Зовсім скоро йому виповниться 13 і він стане чоловіком. Тодд так цього чекає, адже йому набридла самотність, чоловіки його у свій гурт не приймають.

Але якось на болотах він стикнеться з тишею, яка, схоже, поглинула весь шум довкола. А згодом дізнається, що все, що він знав до того, було нахабною та жорстокою брехнею. Він тікатиме з несподіваним союзником у світ, в існування якого не вірив…

 

Кафе на краю світу

Джон П. Стрелекі

Це кафе – прекрасне місце, щоб зробити паузу, перевести подих і подумати, що робити зі своїм життям. Три запитання, відповіді на які не так просто дати, поглянуть на вас з меню.

Впустіть їх у свою свідомість, поки смакуєте фірмову каву «Кафе на краю світу» – і до кінця книжки у вас будуть відповіді на них. Ця книжка допоможе розібратись, що насправді важливо і що залишатиметься серед ваших топ-пріоритетів до кінця. Вона надихає на необхідні зміни, які ведуть до щасливого життя. І, до слова, має ще два томи продовження, які допоможуть глибше зрозуміти свої потреби та прагнення. 

 

 

Проблема трьох тіл

Лю Цисінь

Перша частина фантастичної трилогії «Пам’ять про минуле Землі» познайомить з тросоляріанцями, мешканцями далекої планети, де над обрієм горять Три Сонця. Пустельна, виснажена, але не зламана. Все живе там скоро загине, тож істоти вибирають новим місцем життя Землю. Мирні гості чи добре озброєні колонізатори? Землянам відомо про цю загрозу, але не всі сприймають її серйозно.

Дехто навпаки нетерпляче виглядає іншопланетян. Тим часом події розгортаються на теренах рідного для автора комуністичного Китаю. Що зможуть земляни протиставити трисоляріанцям і чому грати у «Проблему трьох тіл» так захопливо? 

Історія України від Діда Свирида. Книга 1

Дід Свирид

 

У цій серії вже вийшло три томи, тож саме час почати читати перший. Перша частина охоплює історію України від найдавніших часів і до 1036 року.

Історія від Свирида Опанасовича – іронічна та захоплива, написана легко та доступно. Та не думайте, що це всуціль розважальне видання, адже автор приділяє чимало уваги тому, щоб осмислити причинно-наслідкові зв’язки, тенденції, а також зосереджується на деталях. Тож використовувати цю книжку як своєрідний підручник можуть і учні, і студенти. Поціновувачі історії знайдуть в ній захопливе чтиво.

Колесо Часу. Книга 1. Око Світу

Роберт Джордан

 

Знаменита та величезна серії – півтора десятка книжок! Всесвіт «Колеса Часу» – неймовірний світ, зануритись в який допоможе карта, дбайливо розміщена на форзацах. Колесо часу створює всесвіт, тче Великий Візерунок, в якому і минуле, і теперішнє, і майбутнє.

Кожен оберт Колеса – новий виток життя. От тільки цей оберт знаменує для жителів Емондового Лугу великі зміни. Всі вони стають героями моторошного пророцтва про прихід Морока. А в світі Колеса Часу пророцтва ще ніколи не брехали. 

Двір шипів і троянд

Сара Дж. Маас 

Мисливиця Фейра вполювала вовка, величезного, з розкішним хутром, але то був не звір, а фейрі. Тепер вона має заплатити за ту смерть своїм життям, вирушити до магічного краю Прифії разом з непохитним Темліном.

До неї добре ставляться і голодна смерть їй більше не загрожує, все ж це клітка, клітка з безсмертними, майже невразливими істотами. Хоча Темплін не такий вже й поганий, як здавався. 

У них з Фейрою багато спільного, вони навіть можуть спілкуватись без сарказму, якщо дуже постараються. Але й безсмертні чогось бояться – насувається біда.

Любиш детективи? А ми зібрали добірку новинок!

Леобург. Два романи в одній книзі

Ірина Грабовська

І перша, і друга частина в одній книжці – що може бути краще? Оновлене видання містить і «Останню обитель бунтарства», і «Останню війну імперій». Рідкісний для української літератури стімпанковий роман, який розгортається у минулому і водночас є вельми футуристичним. Індустріальні монстри, парові машини, механічні монстри – чим не роботи, а ще така нова, але така перспективна електрика…

«Леобург» – це альтернативна історія, де протистояння імперій накладаються на особисті переживання героїв, де містика і детектив переплітаються у тісний клубок… і як в такому антуражі обійтись без шпигунських ігор? 

 

Авторка: Юлія Дутка