Книги, з яких варто почати новий рік, щоб стати краще

З приходом нового року пов’язані нові сподівання, цілі і мрії. Кожен із нас прагне змінити своє життя на краще. Для когось це пов’язано з професійною діяльністю, хтось ще шукає свій шлях. Інші потребують внутрішніх змін, натхнення та мотивації. Щоб усе це втілити, є незамінні помічники — нон-фікшн книги, які налаштовують на потрібний лад, допомагають повірити в себе або підштовхують на необхідні зміни у житті. Перед вами топ-10 книг, з яких варто почати новий рік, щоб він став успішним та по-справжньому щасливим.

Що може бути краще, ніж починати кожен свій день з мудрої поради? Книжка, яка містить 366 цитат з коментарями, які відповідають кожному календарному дню року. Кожна із них допомагає не лише вирішувати життєві проблеми, а й не створювати їх. При цьому ви збережете душевну й емоційну рівновагу, знайдете відповіді на питання, які турбують людей всіх часів і народів. Є те, що ми можемо змінити, і те, що ні. Ця книжка примусить по-іншому поглянути на реальність, зменшить відчуття стресу та наповнить внутрішнім спокоєм і впевненістю. Оформлення із плакатом-суперобкладинкою порадує особливо і стане чудовим нагадуванням на щодень: просто зберігайте спокій.

Завжди довіряєш найбільше авторам, які описують не лише чийсь досвід, а й свій власний. Емі Морін, психолог за освітою, описує свій тривалий шлях до подолання депресії. Раптово втративши найдорожчих людей, вона довго не могла оговтатися. Однак, завдяки своєму життєвому досвіду та аналізу  причин розладів власних пацієнтів, авторка дає поради з відкриття життєвого потенціалу та подолання комплексів. Морін виокремила 13 людських слабкостей, що їх немає у міцних духом людей, зазначаючи, як із ними впоратися. Це допоможе вам стати кращою версією самого себе, сміливо робитимете те, що вважаєте за потрібне. 

Відкладаєте справи на потім? На завтра, післязавтра чи на останній тиждень перед дедлайном? Прокрастинація – перешкода, що не дає досягати успіху, а також призводить до понурого  психологічного стану. Відомі психологи написали книгу, яка зачіпає усіх: учнів та студентів, офісних працівників та керівників, домогосподарок та бізнесменів. Вони розкривають поняття навмисного затягування часу, наводять причини цього явища, а також шукають його коріння у дитинстві та дорослому досвіді. Ця книжка стане порадником із ефективними рекомендаціями, які допоможуть оминати прокрастинацію та легко долати шлях до життєвого успіху.

Книга для тих, хто готовий завзято й наполегливо йти до мети. Хто бажає налагодити продуктивні стосунки з близькими людьми. Хто не боїться зазнати поразки і готовий свідомо будувати своє життя. Автор книги – успішний менеджер та відомий знавець бізнес-процесів, який розкриває 45 особистих “татуювань”, що утворилися завдяки його життєвому досвіду. Це правила, якими він користується сам. Вони допомагають досягти успіху, змінити своє життя та знайти сили для боротьби за краще майбутнє для себе. Особливо цікавою ця книга буде бізнесменам, менеджерам та керівникам, однак вона також допоможе зруйнувати обмеження та здійснити омріяне тим, хто лише шукає свій шлях.

Окрім професійного розвитку та особистісного зросту, нас завжди хвилює тема здоров’я. І початок нового року можна пов’язати з ціллю подовжити молодість організму. Контроль ваги, гормони, міфи про схуднення, корисна інформація про жири, білки та вуглеводи, фізичні вправи – про це все розповість Наталія Самойленко. Вона пропонує вдумливий, турботливий підхід до свого здоров’я. Легкий та зрозумілий авторський стиль, оригінальні ілюстрації, гарне оформлення – все це мотивує на позитивні зміни, які ви точно відчуєте вже найближчим часом.

Історії про непересічних людей завжди надихають на власні звершення. В даному виданні зібрано цілих 80 історій, які дивують і вражають. Вони демонструють, що не важливо де ти народився. Якщо маєш ціль, мрію, талант і йдеш за власним серцем – все обов’язково вдасться. Попри всі перешкоди! Тут ви зустрінете як добре знайомі імена, так і зовсім невідомі широкому загалу. Нобелівські лауреати, оскароносні мультиплікатори, меценати, митці, винахідники, спортсмени та багато інших. Їхні життєві досягнення – це результат неабияких зусиль, а не щасливому збігу обставин. Надихайтеся і не бійтеся власних мрій!

Маленькі історії великих вчинків, написані не лише для того, щоб ними захоплюватися. Вони про те, що не варто боятися змін і перешкод у житті. Це розповіді про звичайних жінок, які йшли за своїм покликанням. Видання створене на зразок відомої американської книжки Елени Фавіллі та Франчески Кавалло “Казки на ніч для дівчат-бунтарок”. Кожна історія написана у формі невеликої казки і містить мотивуючі цитати. Однак дана книга містить розповіді саме про українок, наших з вами співвітчизниць. Це історії не лише про особистісний успіх, а й про вчинки, які вплинули на життя багатьох людей та різноманітні сфери життя. Книга буде цікавою як дітям, так і дорослим.

Поради від власного кота, щоб жити щасливо! Книга, яка не лише підійме настрій, а й стане справжнім керівництвом по самодопомозі в різноманітних життєвих ситуаціях. Коти знають як отримувати насолоду від життя і це розуміють всі, хто вдома має цих улюбленців. Автор цієї книги пильно спостерігав за котами і намагався зрозуміти їхній спосіб мислення. Так йому вдалося виокремити сорок особливих рис характеру, які властиві всім кішкам. І саме ці риси можуть допомогти людям в складних життєвих ситуаціях, на роботі, вдома та при спілкуванні з іншими. Тепер позбутися стресу буде набагато легше.

Чи цікаво вам дізнатися десять основних правил життя людини, яка командувала Військово-морськими силами США? Автор цього видання адмірал Вільям Г. Макрейвен ділиться своїми принципами, яких він особисто завжди намагався дотримуватися і які допомагали йому долати життєві негаразди з честю. Автор розкриває суть кожного правила, розповідає цікаві історії, пов’язані з кожним із них. А ще він написав про людей, які надихали його своєю дисципліною, наполегливістю та благородством. Креативно сформульовані правила мають глибокий підтекст. Деякі з них здаються елементарними, як от “щоранку застеляти ліжко”, але від цього ще й більш цікавими.

Спосіб життя людства швидко трансформується. Світ мчить із шаленою швидкістю і часом незрозуміло, куди ми прямуємо. До розвитку або ж навпаки, до повного самознищення? Часто ми відчуваємо пригніченість і виснаження через несамовитий темп змін. Тож автор цієї книги пропонує нам трішки… запізнитися. Як адаптуватися до змін, вміти вчасно сповільнюватися та не втрачати вічні цінності, як налагодити максимально ефективну взаємодію між людьми тощо. Він наголошує на важливості робити паузу для того, щоб не панікувати у переломні моменти і краще зрозуміти навколишній світ. В наш час продукується більше інформації та знань, ніж будь-коли раніше, але автор переконаний: знання лише тоді чогось варті, якщо вони стають підґрунтям до роздумів. Ця книга допоможе правильно розставити пріоритети і не втрачати самого себе в “еру швидкостей”. 

Юлія Малета
Історик за освітою та затятий книголюб. Шукаю щастя у дрібницях і хороша книга - одне з них. Люблю романи, що змушують замислитися над важливими питаннями. Обожнюю якісний нон-фікшн. Фанат дитячої книги та гарних ілюстрацій. Веду книжковий блог в інстаграм: @maleta_yuliya

30 thoughts on “Книги, з яких варто почати новий рік, щоб стати краще

    Залишити відповідь