Підсумки року видавництв. Продуктивний 2017 рік видавничої групи КМ-Букс

Завдяки спільним зусиллям нашої команди, ми значно виросли за цей рік та посіли лідерську позицію на книжковому ринку, випускаючи в середньому за місяць близько 40 книг – 90% з них українською мовою. 


Про 2017 рік


Хочемо звернути вашу увагу на серію «КМ Класика» – твори письменників минулих сторіч видаються трьома мовами: українською, російською та англійською.

Значно розширився дитячий сегмент розвиваючими книгами та інноваційними проектами, які раніше не були представлені в Україні.

Уперше ми запустили проект Big Cat Collins з британським видавництвом Collins. Цю унікальну програму, що вчить дітей віком від 3-х до 12 років читати,  використовують тисячі європейських шкіл та садочків, а тепер і українські навчальні заклади.

Велику увагу видавництво приділяє освітньо-розвивальній та художній дитячій літературі, наприклад, видаючи всесвітньо відому серію «Щоденник слабака» Джефа Кінні та роботи Девіда Вольямса.


Уроки дорослішання Ґреґа Гефлі


У цьому році видавництво відкрило чимало нових українських письменників, які встигли завоювати любов у читачів: подільська журналістка та громадський діяч Лора Підгірна з роботою «Червона Офелія», журналістка та письменниця  Аліна Акуленко з роботою «Побачити свої зірки в калюжі», юна фантастка з Львівщини Ярина Каторож із романом «Стожар».

23472964_1468174616563309_8520332464307608085_n

Із перекладної літератури видавництво презентувало велику кількість проектів серед яких: «Артеміда», «Американські боги», «Велика маленька брехня», «100 життєво важливих навичок», «Війна з Росією», «Маленьке життя», «Промови, що змінили світ», «Гра престолів» та багато інших.


Ініціатива року


Видавництво «КМ-Букс» проводить літературний конкурс для тих, хто мріє стати письменником та надрукувати свою книжку. Конкурс триває з 1 вересня 2017 року до 15 лютого 2018 року включно.

Твори прийматимуться у чотири номінації: художня література, науково-популярна література, підліткова література та дитяча література. Як зазначено в умовах конкурсу, роботи повинні бути написані українською мовою та максимально підготовлені до друку.

Переможець кожної номінації отримує нагороду, яка складається з:

  • грошової винагороди у розмірі 25 000 грн.;
  • комерційної пропозиції від «Видавничої групи КМ-Букс» на видання конкурсного твору видавництвом;
  • пропозиції контрактної співпраці терміном на 3 роки.

Найгучніші проекти 2017 року


Одним із найважливіших проектів, яким пишається наше видавництво – візити зарубіжних авторів до України. 18 травня  2017 року в Україну на презентацію книги «Війна з Росією» завітав літературний агент Річарда Ширреффа, автора ідеї та редактора трилеру про ймовірний сценарій Третьої світової війни –  Роджерд Філд.

18527984_1307601082620664_4382492043510002878_n

Цей твір не залишив без уваги і самого президента Петра Порошенко. Президент України придбав роман «Війна з Росією» на фестивалі «Книжковий Арсенал».


Бестселери року


Роман Ніла Ґеймана «Американські боги» став найочікуванішим та побив всі рекорди з продажу з моменту появи в книжкових магазинах. Проект «Артеміда» вийшов українською мовою одночасно із іншомовними релізами топ-країн. А в грудні «Артеміда» отримала нагороду читацьких симпатій «Goodreads Choice Awards» – 2017.

#ЧитаємоРазом: «Американські боги» Ніла Ґеймана


Плани та проекти на 2018 рік


На перше півріччя 2018 року ми запланували роботу над книгами сучасних українських авторів. Буде видано продовження історичного детективу «Червона Офелія» Лори Підгірної. Та продовження першого роману-фентезі «Стожар» Ярини Каторож. Надрукуємо книгу політичного блогера, аналітика Олега Пономаря та з’явиться роман «Кімната» Марини Смагіної, авторки бестселеру «Волковиці». Розпочнемо роботу над книгою «После огня» Максима Бутченко – українського письменника та журналіста. Також весною вийде з друку український нон-фікшн  «Фріланс на західному ринку» рівнянина Романа Стояновича.

Із перекладної літературу вже працюємо над роботою Джона Ґріна (американський письменник, автор книг для підлітків) – «Черепахи аж до низу». Продовжимо працювати над перекладами книг Ніла Ґеймана. Першою буде видана книга «На щастя, молоко», а наступною буде  «Добрі передвісники», яку Ніл Ґейман написав у співавторстві із Террі Пратчеттом.

Презентуємо серію книг «Світ очима супергероя»: «Бетмен», «Чудо-жінка», «Росомаха», «Джокер», «Супермен», «Залізна людина», «Тор», «Людина-павук».

Окрім цього у 2018 році буде надруковано чимало проектів-бестселерів, як художньої літератури, так і нон-фікшн.

 

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

9 thoughts on “Підсумки року видавництв. Продуктивний 2017 рік видавничої групи КМ-Букс

    Залишити відповідь