Десятка новеньких книжок для створення передвеликоднього настрою

Карантинні будні затьмарюють свята, а вдома вже не залишилось нічого непрочитаного? Як Абу поспішає на допомогу! Маємо аж десять книгопорад для того, щоб розрадити вас у передвеликодній тиждень. 

Мандрівки добряче прочищають мозок та дають відповіді на запитання. Тільки Мейкон Лірі мандрувати не любить, хоч і створює путівники, нахвалючи туристичні принади старих та нових міст. Трагедія забирає життя сина головного героя, а рік по тому його шлюб цілковито розвалюється. Саме час вирушити в подорож – в подорож за відповідями, у мандрівку до самого себе, що з очей спала полуда, а у житті з’явились саме ті, важливі люди. Мейкону сподобається така мандрівка. Чому ж він не зважився на неї раніше…

Ось ми отримали більше часу на себе і можемо використати його з користю — навчитись бути щасливими (навіть в умовах карантину!). Психологиня та тренерка Олена Любченко розкаже, як дійти до гармонії та практики усвідомленого життя, де можна самому керувати своїм відчуттям щастя. А разом з тим позбутись тривоги, кепського настрою та спіймати таку потрібну зараз рівновагу. Адже часто буває, що всі обставини складаються якнайкраще, а ми все одно чимось незадоволені, хоча не мали б. Тож як воно — бути творцем власного щастя? Спробуймо! 

Книжки Джоджо Мойєс — зразок романтичної прози, яка одночасно і розслаблює, і вселяє надію на краще. Ліза мешкає у містечку на узбережжі, де хвилі ритмічно розбиваються об скелі, де море заколисує. Тут панує тиша, але вона зникне, якщо зайда-англієць Майк Дормер реалізує свій план — збудувати розкішний курорт. Так, це принесе до містечка гроші, але забере спокій. Срібна затока з її дельфінами опинилась під загрозою — і Ліза зовсім не планує поступатись заїжджому багатієві. Вона збирається стояти до кінця, та що вона скаже, коли зустрінеться з Майком.  

34 розтини, 34 історії неприродних смертей — хтось прожив значно менше, ніж було відміряно. І тепер робота судмедексперта розгледіти, що ж стало причиною смерті. Тіло може чимало розповісти. Що насправді вбило принцесу Діану, як визначали особи, загиблих у теракті 11 вересня, як розпочалась бійня Ганґерфорді — це тільки дещиця того, що заготував читачам Річард Шеперд. Він влаштує екскурс роботами патологоанатома та судмедексперта, зупиниться на тому, що може свідчити про насильницьку смерть, а також покаже справжню роль розтину у розкритті злочину. 

Майстер юридичного трилера цього разу запрошує до Америки середини ХХ століття. Загальний улюбленець, герой війни, добрий батько та вірянин Піт Беннінґ одного дня зважився на жахливий злочин. Він не шукає собі виправдань, він взагалі нічого не каже, окрім того, що не має, що сказати. Він готовий відповісти за скоєне смертю, але не розкриє мотивів. І щоб розгледіти їх, разом з Джоном Ґрішемом мусимо вирушити через роки та кілометри, поки адвокат робитиме все можливе, щоб врятувати Піта від фатального вироку суду. 

Спеціально для юних шанувальників космосу та трішки старших шанувальників космічних епопей! Натхненний Ілоном Маском котик Мурко готовий до космічних пригод — і навіть до мандрівки на Марс. Доброволець Мурко Мняуск мріє про червону планету та про те, щоб стати першим котом, чия лапа в скафандрі ступить на поверхню Марса. Та чи вдасться йому зустрітись з винахідником Маском, бо зараз вони знайомі тільки через монітор комп’ютера, та вирушити в космос? Тримаємо кулаки за пухнастого астронавта! 

Конкуренція у мистецтві — це добре чи погано? Себастьян Смі розповість про суперників серед легенд:  Мане та Деґа, Пікассо та Матісс, Поллок та де Кунінґа, Фройд та Бекон. Що відбувалось між ними? Які пристрасті вирували — і як вони потім впливали на мистецький процес. Дещо було воістину доленосне для всього людства. Історії приязні та дружби, ревнощів та ненависті, мало не воєнних дій, які залишились ремаркою до біографії, у праці лауреата Пулітцерівської премії заграють новими барвами та подарують неймовірне чтиво. 

Захоплива і дуже сучасна історія, хоч за персонажів — герої античної міфології. Спокусниця Цирцея розповість про весь давньогрецький пантеон. Донька Геліоса з надсилою, яка лякає навіть Зевса-громовержця, сильна жінка у світі, де першу скрипку грають чоловіки. Їй немає місця на Олімпі, тут їй не раді, бо відчувають загрозу. Цирцея у вигнанні, зрештою, не менш небезпечна, адже прагне стати сильнішою та відповісти кривдникам. Серед смертних вона знаходить підтримку та більше не почувається самотньою, та все ж Цирцея не знає, де її місце — у пантеоні чи на землі. 

Ви знали, що Харукі Муракамі любить бігати? Більше того, йому під силу й марафон. «Про що я говорю, коли говорю про біг» — есеїстика з любов’ю до руху, про письменництво та щоденні пробіжки. І, звісно, про натхнення, яке приходить, коли намагаєшся обігнати вітер. Біг як медитація та час для пропрацьовування сюжетів. Все стає якимось чіткішим, якщо ідею теж взяти з собою на пробіжку. Тож, якщо ви коли-небудь хотіли дізнатись, як бігає письменник та що під час цього думає, Харукі Муракамі готовий впустити вас у свій світ. 

З такою книжкою на карантині не буде сумно, адже вона допоможе прокачати себе на повну — напрацювати корисні звички у найрізноманітніших сферах: фізична підготовка, харчування, настрій, стосунки, робота… На кожну маєте 30 днів — оптимальний час для виклику та для того, щоб до нього звикнути. Програми можна комбінувати. Ось уявіть — закінчиться карантин, а ви вже навчились здоровіше харчуватись, стали сильнішими та налагодили стосунки з коханими, а ще опанували корисні навички, які знадобляться у роботі. Чи ж не мрія? 

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

477 thoughts on “Десятка новеньких книжок для створення передвеликоднього настрою

    Залишити відповідь