Топ-10 книг про психологію відносин між чоловіком і жінкою

Люди часто замислюються над питанням взаємин між статями. Одних близькі стосунки лякають, інші знають в них толк, треті ж просто є пасивними глядачами. Але давайте подивимося правді в очі, майже для кожної людини створити міцні сімейні відносини – це одна з найважливіших цілей життя. На даний час дослідження психології відносин між чоловіком і жінкою набирають обертів. Отже, з’являється багато цікавих книг на цю тему. Цінні рекомендації, повчальні настанови, тренінги і тести – все це ви знайдете, прочитавши книги про відносини між чоловіком і жінкою.


1.Дебра Олів’є «Що відомо француженкам: про кохання, секс й інші приємні речі»


26_03_07

Хто краще за всіх у світі вміє «зав’язувати хустки»? Хто може звичайний процес приготування і вживання їжі поставити на один щабель з мистецтвом? Хто є законодавцем багатьох модних тенденцій і хто вміє любити природно, легко і невимушено? Звичайно, що це француженки! Про їх елегантність, витонченість, особливу життєрадісність ходять легенди. Американка Дебра Олів’є досліджувала спосіб життя француженок і знайшла джерела їх натхнення, впевненості в собі. А скоріше навіть не впевненості, а просто легкого ставлення до навколишнього світу. Секс і їжа, дружба і зрада, гроші і любов, вирішення побутових питань, психологія та вподобання, мода, спілкування, а головне – мистецтво життя! – всі ці теми автор розкриває у своїй інтерпретації, а також з точки зору відомих дослідників культури і побуту Франції.


2.Михайло Литвак «Мужчина и женщина»


26_04_07Добірку про найкращі книги з психології стосунків чоловіка і жінки продовжує робота відомого психолога і психотерапевта про головні етапи, правила створення щасливого і довговічного союзу між статями. З усіма його непорозуміннями, конфліктами та іншими дрібницями. Так, ми дуже різні, але завжди знайдуться точки дотику. Так, дуже багато проблем на шляху до красивого життя з коханим супутником або супутницею, але їх всі можна легко вирішити. Автор у цьому переконаний. Після прочитання цієї книги про стосунки чоловіка і жінки, кожен зможе нарешті відкинути від себе безліч комплексів і страхів. Навчиться знаходити спільну мову зі своєю другою половинкою, краще розуміти її, стане більш успішним і щасливим в любовних справах.


3.Олена Антонович «Ошибки любви, или 10 способов испортить отношения с мужчиной»


26_05_07Як відомо, любов – це танок для двох. Наступна книга від психолога з двадцятирічним стажем роботи проливає світло на особливості кохання, автор намагається відповісти на найбільш гострі питання щодо взаємин із протилежною статтю. Яким чоловікам не можна довіряти, які помилки жінок ведуть до закінчення відносин, як відрізнити кохання-фальшивку від реальних почуттів, і найголовніше – як знайти і зберегти справжні почуття? У книзі ви познайомитеся з життям багатьох пар, історії яких мали щасливий кінець.


4. Джон Грей «Мужчины с Марса, Женщины с Венеры»


10_02_07Якщо вам цікава психологія стосунків між чоловіком і жінкою, книги на дану тему варто починати саме з цього матеріалу! Психологічний постулат робить акцент на відмінностях між представниками різних статей, розуміючи які, можна не тільки поліпшити свої відносини з другою половиною, а й усвідомити, наскільки по-різному ми, «Інь і Янь», відчуваємо, думаємо і поводимося в тій чи іншій ситуації. Автор стверджує, що чоловік і жінка настільки різні, що є відчуття, що вони з різних планет. І щоб знайти золоту середину у відносинах, потрібно освоїти особливу мову кохання. Як це зробити? Дана книга в цьому допоможе.


5. Тацунарі Іота «Она не объясняет, он не догадывается. Японское искусство диалога без ссор»


10_06_07Чоловік і жінка, він і вона – дві протилежні індивідуальності, два полюси, які не можуть жити один без одного. Він – бажає жити вільно, але вона хоче заміж; він керується здоровою логікою, вона ж – суцільна емоція; він любить тишу, а вона не може її витримати; він швидко забуває образи, а у неї феноменальна на це пам’ять. За допомогою основних джерел конфлікту (а їх в книзі 36), автор намагається показати, наскільки важливо у відносинах розуміти свого партнера і всіляко його підтримувати. Формулює фрази для «неї і нього», здатні погасити вогонь суперечки. Більш того, розповідає, як з конфліктів і сварок отримати виняткову користь! Як виявилося, далеко не кожна суперечка – це кінець відносин. Сумніваєтеся? Японський бестселер вам це доведе.


6. Алан Піз, Барбара Піз «Язык взаимоотношений»


10_09_07Ефективна книга про мистецтво взаємин, про психологічні і фізіологічні відмінності, які роблять нас такими різними, і, одночасно, такими унікальними. З книги з психології відносин між чоловіком і жінкою ви зможете для себе взяти масу корисних порад, як уникнути конфліктів і налаштувати сімейні відносини. Всі рекомендації прості, життєві, безумовно, не будуть зайвими для налагодження гармонійних, щасливих сімейних відносин.


7.Дуглас Абрамс, Рейчел Карлтон Абрамс, Джон Готтман, Джулі Шварц-Готтман «Женщина. Руководство для мужчин»


10_19_07

Як зрозуміти жінку, яка її природа, чого вона хоче і які чоловіки їй подобаються? На ці та багато інших питань можна легко знайти відповіді, прочитавши найкращі книги з психології стосунків чоловіка і жінки. Дане видання одне з таких. Своєрідне одкровення про жіночу натуру для чоловіків пропонує науково доведені факти, які дозволять зрозуміти жінок, а отже, навчитися робити їх щасливими. У виданні не без частки гумору описані життєві історії, подається ємний список рекомендацій і цінних порад для тих, хто цікавиться взаємовідносинами статей і сімейної психологією. Після кожного розділу є коротке резюме з висновками, що дозволяє краще засвоїти розглянуті питання.


8. Деніел Шапіро «На эмоциях. Как улаживать самые болезненные конфликты в семье и на работе»


10_14_07Емоційний конфлікт є найбільш небезпечним видом сварок. Він спалахує раптово, і складно піддається управлінню. Найчастіше така сварка виникає на ґрунті сімейних непорозумінь, різних «офісних» ситуацій, а також як зіткнення протиріч релігійного і національного характеру. Книга відомого психолога базується на сучасних дослідженнях в галузі конфліктології, психології та соціології. Дозволяє освоїти інтерактивний покроковий механізм вирішення супречок, ознайомитися з унікальними стратегіями розрядки і впорядкування напружених ситуацій. З книги про відносини чоловіків і жінок також можна дізнатися про залагодження суперечок на міжнародному дипломатичному рівні.


9.Ліз Бурбо «Любовь, любовь, любовь. О разных способах улучшения отношений, о приятии других и себя»


10_11_07Як відомо, прийняття – це ключ до всіх дверей, саме на цьому почутті і будуються щасливі взаємини. Ліз Бурбо зображує реалії своїх пацієнтів, які завдяки любові до себе і іншим домоглися неймовірних результатів. Аналізуючи поведінку подружніх пар, автор показує, як з часом вони переосмислюють себе, свої відносини. І в підсумку стають іншими – більш довірливими, відкритими один до одного, а їхні відносини – світлими і міцними. З книги з психології відносин між чоловіком і жінкою можна зрозуміти різницю між смиренністю, покорою і прийняттям, а також прояснити для себе різні види любові (батьківська, дружня, тоталітарна і пристрасна) і особливості збереження її стабільності.


10.Стів Харві «Поступай как женщина, думай как мужчина»


10_03_07Міжнародний бестселер допоможе жінкам краще пізнати чоловіків, а отже, налагодити з ними відносини. Тут є відповіді на хвилюючі серце і душу «амурні» питання. З книги про взаємини чоловіка і жінки стає зрозуміло: автор проти того, щоб шукати підказок щодо любові у подруг. Чому? На його думку, найкраще розуміє чоловіка, хід його думок тільки інший чоловік. З висоти власного досвіду Харві дає масу корисних порад, що, безумовно, працюють в житті, здатні вирішувати найскладніші проблеми взаємовідносин. До того ж, книга не позбавлена гумору, тому читається на одному диханні.


Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

1 284 thoughts on “Топ-10 книг про психологію відносин між чоловіком і жінкою

    Залишити відповідь