10 книжок для останніх спекотних днів: Що почитати на вихідних

Ще зовсім трохи і настане час підбивати літні підсумки, та поки можна не перейматись такими дрібницями та сповна насолодитись літніми новинками українських видавництв, тим паче, що сезон виявився врожайним.

Продовження історії Саллі Локхарт – сильної та незалежної дівчини з вікторіанської Англії, з якою ми познайомились завдяки «Рубінові в імлі». Підлітком втративши батька, юнка вирішила цілком покладатись на власні таланти та стала фінансовою консультанткою. Одна з її справ, яка спочатку здається цілком звичайною, перетворюється на смертельно небезпечний лабіринт смертей та шахрайств, звідки важко вийти неушкодженою. Тож Саллі Локгарт доведеться попрацювати справжнісіньким приватним детективом.  

Розбираєтесь у моді? Вважаєте себе фешн-гуру та стежите за трендами? Марите показами та вгадуєте, що носитимуть в наступному сезоні? Цього дещо замало, щоб братись за модну журналістику. Та Оленка Мартинюк охоче поділиться з вами своїм досвідом та розкаже, як встигати за мінливістю моди та що таке робота у фешн-індустрії. Вона проведе вас за лаштунки показів, до майстерень дизайнерів, познайомить з моделями та візажистами. Будьте готові, що після прочитання цієї книжки хотіти у fashion будете ще дуже.

Не така вона вже й приваблива славетна вікторіанська Англія – блискучі військові перемоги та далекоглядні рішення королеви майже не зачіпають міських нетрів. Тут традиційно брудно, небезпечно та голодно. Сью – донька родини шахраїв, які не гребують нічим, а найприбутковіший їхній бізнес – продаж дітей у найми і не тільки. Сама Сью не знає іншого життя, тому погоджується на пропозицію дивака Джентльмена, який пропонує дівчині задурити голову багатійки, а потім поділити її скарб. Та чи не стане сама Сью жертвою цієї авантюри? 

Гори та не згорай! Тренерка та піарниця Даніелла Лапорт знає чимало і про важку працю, і про зневіру, а найбільше – про успіх, шлях до якого не просто тернистий, а часто, здається, нескінченний. У такі часи важливо зберегти жар внутрішнього вогню, не дати собі згаснути, перегоріти та здатись. Вона допоможе роздмухати те внутрішнє полум’я, зрозуміти, що немає нічого страшного у тому, що ви боїтесь помилитись, та що не варто зациклюватись на дрібницями, які можуть загальмувати сходження на вершину.

Негероїчна історія: конкістадори на чолі з Франсіско Пісарро принесли в Америку смерть, хвороби та біль. Вони втрутились у віковий усталений побут місцевих племен та запустили механізм знищення. Жадоба золота та панування штовхає їх вперед – до небезпек дикої природи та ще незнаних цивілізацій. З вогнем та мечем – з цим вони приходять до місцевих, і цим же їх і зустрічають. Та чи варте те золото магічного Ельдорадо людських жертв? Якою буде винагорода за роки блукань стежками крові та воєн, в яких немає переможців? 

Знаєте, хто такий суперспоживач? Людина – вірна бренду чи певному продукту, надзвичайно лояльний фан, який без жалю витрачає гроші та охоче розповідає про улюблене. Хоча таких небагато, але вони критично важливі для компанії. За таких клієнтів треба триматись, їх треба берегти, як зіницю ока. Але можна й звичайного споживача перетворити у суперспоживача – і Едді Юн знає, як вибудувати правильно стратегію та передбачити поведінку покупців продукту, щоб працювати на піку ефективності. 

Коли вдома погано, хочеться втекти. Якщо всю країну лихоманить, треба шукати виходу. Закохані Саїд і Надья чули про дивовижні двері, які можуть перенести у туди, де добре, де не стріляють та вбивають, де люди живуть у спокої. От тільки знайти цей прохід не так просто, шлях до нього небезпечний, та все ж їм вдається. Вони просуваються простором, тримаючись за своє кохання. Вони відвідують Грецію та Англію, куштують життя на новому місці і трохи тужать за домом. Та де б ти не був, завжди береш з собою себе. 

Двоє дівчат – улюблениця долі Мі та непомітна До. До любила розчісувати коси Мі, Мі жонглювала кавалерами, та не могла жити без До. Пожежа у маєтку залишає в живих тільки одну. Хто вона? Не пам’ятає і просто так не встановиш, бо обличчя та руки обгоріли. Вона й сама не знає, бо рухається як Мі, а мислить як До, вона – ніби з двох одна. У цьому романі немає чорного і білого, але безліч півтонів, тут не можна бути впевненим ні в чому, окрім задушливого аромату чоловічих парфумів «Пастка для Попелюшки». 

Вмієте вести переговори і переконувати? Домовлятись? Вміло жонглювати фразами та заганяти співрозмовника на слизьке? Перемагати у словесних дуелях? Отримувати саме те, що просили, а не те, що вони почули? Усе це – вельми корисні вміння, в яких одна основа – мислення. Адже саме дисциплінований розум дозволить якнайшвидше знайти потрібні слова, щоб відбити атаку чи запропонувати мир. Ораторство 80 рівня, яке полегшить пошуки спільної мови та допоможе іншим врешті почути вас та зрозуміти. 

Персонажі Сесілії Ахерн складні, розгублені і такі закохані… якщо прагнете додати своєму життю романтики, зверніть увагу на її романи, а надто новинку «Де закінчуються веселки». Чи може кохання бути додатком до дружби, чи тільки все зіпсує? Розі та Алекс перевірять. Епістолярний роман (часто смс-ний) показує розвиток почуттів, дружбу, яка витримує випробування і часом, і відстанню і стає тільки міцнішою. Роман став основою для зворушливої кінострічки «З любов’ю, Розі». 

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

10 thoughts on “10 книжок для останніх спекотних днів: Що почитати на вихідних

    Залишити відповідь