Обкладинка української книжки потрапила в короткий список міжнародної премії з ілюстрації

Обкладинка українського перекладу книжки Горана Петровича «Атлас, описаний небом» (Комора, 2019, пер. Алла Татаренко) увійшла до короткого списку міжнародної премії з ілюстрації World Illustration Awards 2020. Дизайн обкладинки створила київська ілюстраторка Марія Кінович.

Про свою роботу на сайті премії Марія зазначила: «Ця книга про будинок, де ціле небо слугує дахом і в якому сім різних героїв якимось чином уживаються, а між ними — тисячі взаємопов’язуючих історій. Те, що відбувається всередині будинку, різко контрастує зі світом поза ним.  Я хотіла передати два різні відчуття: холодне й просте (для зовнішнього світу), використавши геометричні векторні форми; та тепле (внутрішній світ), використавши власноруч промальовану графіку». 

Марія Кінович також працює з таким видавництвами як ArtHuss та #книголав. А у «Коморі» нещодавно представили нову книгу «Захисники Галактики», де вона окрім обкладинки створила також і ілюстрації

Премія World Illustration Awards вручається щорічно Асоціацією ілюстраторів (AOI) ось уже 45 років. Цьогоріч з довгого списку з поданих 500 позицій до шорт-листа у 10 категоріях потрапили 200 номінантів. Церемонія вручення основних призів буде в жовтні 2020 року. Винагороди варіюються: є шанс отримати безліч сертифікатів, маркетингові послуги від різних компаній, створення професійного оригінального портфоліо та грошові премії у розмірі до $2695.

1 041 thoughts on “Обкладинка української книжки потрапила в короткий список міжнародної премії з ілюстрації

    Залишити відповідь